![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-02-2008
|
witam wszystkich mam troche dziwny problem z moim expo jak jeżdze chwile na gazie nie zapina mi (D) na początku podejrzewałem modulator i linie podcisnienia no i wykręciłem sprawdziłem działa i nie jest nieszczelni pracuje jak nalezy
ale po każdym odkręceniu i przeczyszczeniu jakis czas jest dobrze . No ale niedawało mi spokoju włączające sie check engine (czy jakos tam) no i postanowiłem odłączyc aku na noc no i ta sama sytuacja do puki jade na bęzynce to wszystko gra i ta upierdliwa kontrolka sięnie zapala i zapina sie (D) lpg ll generacji włancza cztery biegi ale nie zapina na sztywno :fcp15 Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 25-03-2014 o 09:01 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-12-2007
|
Najprawdopodobniej jest to wina instalacji LPG i za ubogiej mieszanki. Dlatego proponuję Ci zajrzeć tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Poznasz odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cię pytania dotyczace Explo.
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-11-2007
|
coś pomotali ci z instalcją LPG
poczytaj tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zapraszamy:[link=http://www.explorerclubpolska.com/forum:2guduxtp]forum EXPLORER Club Polska[/link:2guduxtp] Dwa Explorery w stajni ![]() '99 SOHC + LPG up+2 cale '93 OHV + LPG up 8'' koła 33" i motamy dalej
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Witam dziękuje za pomoc dzisiaj cały dzien siedze na necie i czytam co i gdzie i nic mi do głowy nie przychodzi
walcze z tym od 2 tygodni i nic. Pojade jutro do gazowników niech sprawdzą emisie spalin cz nie jest za uboga lub za bogata wtedy pomysle co dalej oczywiscie napisze co jest grane pozdro dla wszystkich |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
no i gzownicy stwierdzili że mam zamało wydajny reduktor i za dużą zwęzke w kolektorze ssącym (tak zwany mikser ) czy jest to możliwe :fcp11 a czy może ma ktos w swoim expo lpg ll generacji i czy do niej jest potrzebny emulator . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
emulator sondy lambda jest potrzebny aby Dobrze dobierał mieszankęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a reduktor, to bardzo często zakładają oszczędnościowo mniejsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja mam jeden do 280 koni, a niektórzy zakładają po 2 mniejsze. a co do zwężki to niektórzy zakładali blosa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zapraszamy:[link=http://www.explorerclubpolska.com/forum:2guduxtp]forum EXPLORER Club Polska[/link:2guduxtp] Dwa Explorery w stajni ![]() '99 SOHC + LPG up+2 cale '93 OHV + LPG up 8'' koła 33" i motamy dalej
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
co do emulatora to u mnie jest register do regulacji dawki gazu zamiast silnika krokowego tak myslałem moze wystarczy załozyc ten emultor zeby zesfirował komputer bo sondy mu podają ze cos z mieszanka paliwowo powietrzną jest nie wporzo
a emulator ma za zadnie odciać sygnał z sądy i podac do kompa jak najbardziej optymalny tylko niewiem jaki ten emulator kupic bo przecież nasze kabaryny mają 2 sądy i nie wiem na jakim napięciu pracują 0,1v czy 0,5v :fcp4 a reduktor masz na zbyciu i jakiej firmy dzięki za odpowiedz pozdrawiam Niespoczne do póki nie zrobie z tym porząku :fcp3 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
no cóż ja też nie jestem gazownikiem więc ci nie pomogę. musisz znaleźć dobrego gaziarza, co robił hamerykany. to zrobi na pewno dobrze. albo raczej poprawi co inni spieprzyli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a ze skrzynią to najpierw sprawdź czy z gazem jest ok, a potem będziemy się martwic o skrzynie biegów.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Ford Explorer
Silnik: 4,0
Rocznik: 1994
|
czwarty bieg powinien włączyć się elektrycznie; co zrobić, gdy brak impulsu do włączenie się elektrozaworu? niezależnie czy jedzie na gazie, czy na benzynie. proszę o poradę
|
|
|
|