![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-01-2008
Model: GALAXY
Silnik: 1.9 TDI 85 KW
Rocznik: 2000
|
Witam , niepokoii mnie od jakiegos czasu dzwięk jaki dochodzi ze skrzyni jak wrzucam jedynke ,mianowicie słysze takie,,dudnięcie '', takie głuche, dochodzi chyba ze skrzynia.Jak galaxy np.stoi po nocy i wrzucam jedynke tego nie słychac ale jak pojezdze i znów trzeba startowac z jedynki , podczas wrzucania prawie zawsze słysze ten dzwiek, chyba ze chwile przytrzymam sprzegło i po chwili wrzucam bieg -wtedy nie mam tego.I zauważyłem ze trzeba dłużej przytrzymac sprzegło aby biegi wchodziły łagodnie bo inaczej lubią zgrzytać.Co to może byc? może czas na zmiane oleju w skrzyni albo płyn chamulcowy?Bo tu chyba sprzegło jest hydrauliczne, prawda?
Ostatnio edytowane przez deku ; 08-03-2016 o 08:45 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
|
ten dzwiek to najprawdopodobniej sprzeglo dwumasowe to czesta i droga usterka tego modelu a ile ma przebiegu skrzynia raczej nie to juz wzmocniona jednostka napedowa ale stan oleju niezaszkodzi sprawdzic wymiana raczej nie pomoze
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-01-2008
Model: GALAXY
Silnik: 1.9 TDI 85 KW
Rocznik: 2000
|
Teraz mam na liczniku 150 tys, a te koło dwumasowe to można jakos sprawdzic czy juz ,,umiera'? Moze i to cos ma współnego ale jak jest zimny i sprzęgło wciskam do połowy to słysze ,,terkotanie'' a jak sie rozgrzeje to to znika.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
|
to tyrkotanie na zimnym silniku to przewazne objawy wszystkich aut scharan alchambra galaxy to wlasnie kolo dwumasowe sprawdzic mozna rozbierajac ale nieprzejmuj sie tym u mnie tyrkocze juz 2 lata puki chodzi to jezdz
|
|
|
|