![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
Witam!
narazie znalazlem na forum info tylko o mocniejszej Fiescie (nie wiem po co skoro wchodzi nowa...), chyba ze cos przeoczylem, dlatego pozwalam sobie zalozyc nowy temat... Mocniejszy Focus ST [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w koncu w miare (konkurencja ma V6) konkretny diesel w Mondeo [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nowe wersje wyposazeniowe [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-12-2007
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
|
2,2-litrowy silnik Duratorq TDCi wyposażony w filtr cząstek stałych (DPF) spełnia normy emisji spalin Euro 4. Sam filtr DPF jest elementem nie wymagającym jakiejkolwiek obsługi.
Kolejną nowością, występującą wyłącznie w konstrukcjach Ford Motor Company, jest specjalny ?inteligentny program monitorujący stan oleju silnikowego?. Funkcja ta, opracowana przez inżynierów Forda, ma za zadanie utrzymanie oleju silnikowego w stanie zapewniającym jego optymalne właściwości i parametry pracy. W zestawie wskaźników znajduje się lampka kontrolna - jej zaświecenie informuje kierowcę, że system zaleca dokonanie wymiany oleju w silniku. Ta użyteczna informacja przyczynia się do zapewnienia znacznie większej niezawodności i trwałości silnika poprzez dostosowanie momentu wymiany oleju do sposobu i intensywności użytkowania konkretnego pojazdu. Ma to związek z przeglądami okresowymi, które należy wykonywać co rok lub 20.000 km. Pełną charakterystykę techniczną silnika podano w części ?Dane techniczne? na końcu tej informacji. :fcp23 :fcp23 :fcp23 myślałby kto! Może użytkownicy wypowiedzą się jaki to REWELACYJNY system? :fcp2
|
|
|
#3 |
|
FCP TUNER
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
|
Rewelacja, mój "inteligentny program monitorujący stan oleju silnikowego? każe mi wymieniać olej co 4tys.km. :fcp27
W buty niech sobie wsadzą ten I.P.M.S.O.S Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
I oczywiście po wymianie oleju lampkę można zgasić tylko za pomocą urządzenia WDS albo tego jeszcze nowszego (IDS czy jak mu tam??).
Co spowoduje, że samodzielna wymiana oleju przestaje być sensowna. Faktycznie inteligentne rozwiązanie. Świetne dla ASO. :fcp2 I oto nadeszły czasy, że człowiek nawet oleju nie może sobie w aucie zmienić. Z żarówkami już jest problem, za chwilę szyby będziemy myć w ASO, bo zaświeci się lampka, że trzeba je umyć :fcp20
|
|
|
#5 | |
|
FCP TUNER
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-09-2007
Model: Ford Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Zobaczymy jak to będzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja czekam na nową generację Forda KA bo nawet nie jest brzydki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|