![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-01-2008
Model: Mondeo MkII Ghia
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1998
|
Witam wszystkich,
mam nadzieję, że tak jak poprzednio Wasze uwagi i porady będą celne. Problem mam mały ale dla mnie w tej chwili zbyt ciężki. Mianowicie, chciałbym wyciągnąć ten niewielki schowek (dziurę), którą mam pomiędzy fabrycznym radiem a popielniczką. Nie wiem jak się do tego zabrać. Nie chcę robić nic na siłę, żeby czegoś nie uszkodzić. Wiem, że od środka, od górnej strony w tym schowku jest jakiś metalowy zatrzask, ale naciskałem go i nic to nie daje. Być może jest on po to by trzymać coś co się do schowka wkłada. Chciałbym to wyciągnąć aby zrobić w nim dziurkę i poprowadzić przewód do wyświetlacza od czujników cofania, które sobie właśnie zamontowałem. Wnęka ta idealnie pasuje mi na wymiar więc chciałby to zrobić estetycznie. Póki co kabel po prostu jest wkładany z boku. Jeśli, ktoś miał już przyjemność wyjmowania tego to proszę o rady w którym miejscu mam podwadzić, gdzie są zaczepy itd. PS. Czujniki cofania to w przypadku mojego sedana to rewelka :fcp26 .... polecam .... koszt niewielki jakieś 70zł, a montaż bardzo prosty.
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-02-2008
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TD Endura-de
|
ja nie pomogę w tej kwesti, chciałem tylko powiedzieć że ładnego masz tego MONDKA, a czujniki jak zamonowałeś
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019 ecoblue
|
poprostu musisz podważyć pośrodku z góry i z dołu
powodzenia |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
czujniki zamontowałem wiercąc dołączonym do zestawu wiertełkiem 4 dziurki w zderzaku tylnim a przewody wprowadziłem poprzez otwór wentylacyjny z boku pod zderzakiem. Centalkę zamontowałem pod wykładziną z boku bagażnika i jeden przewód trzeba pociągnąć do kabiny. Instalacja prosta tylko, że sposób zdejmowania zderzaka tylniego odbiega od opisu w książce "Sam Naprawiam". Spróbuje dziś podważyć jeszcze z góry i z dołu tak jak radzi KAT111. pozdr
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-09-2008
Model: Mondeo MK2
Silnik: 1,8 TD GLX endura
Rocznik: 1999
|
alims
możesz wrzucić link tych czujników cofania? też mnie cholernie interesują i zastanawiam się które wybrać żeby wyświetlacz zamieścić w jakimś fajnym miejscu. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Witam,
znalazłem te same od tego allegrowicza co kupowałem (więc jest sprawdzony): [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tylko, że teraz kosztują już 99 zł, ja zapłaciłem 69 zł (wyprzedaż). Można poszukać innych. Ten zestaw na pewno posiada wyświetlacz który wielkością pasuje do tej wnęki nad popielniczką, a wszystkie przewody są wystarczające i nie trzeba nic doklejać. Ja wybrałem kolor srebrny więc nic się nie odróżniają od koloru autka. Działać, działają zajebiście................w końcu nie mam problemu z parkowaniem w centrum miasta. pozdr
|
|