![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-10-2004
|
Witam serdecznie
Jestem nowy i dopiero niedawno zagazowałem Mondiego 1,6 16V 1997r. Założyłem mu sekwencje Autronic i wszystko ok powyżej 2500 obrotów Jeśli jest mniej to niezależnie od biegu przerywa mi tak jakby się dławił dopiero jak obroty wzrosną powyżej 2100 jest ok. Jeśli miał ktoś z Was taki problem to prosze o pomoc bo fachowcy nie mogą sobie dać rady tylko ustawiają i ustawiają i już uszkodzili mi komputer od gazu ale dali nowy a jak wyjade to cały czas to samo podczas przyśpieszania mi przerywa do 2100-2200 a potem jest już ok.Instalacja jest nowa świece wymieniałem w zeszłym roku ale zrobiłem na nich dopiero z 8000km .Samochód na benzynie chodzi ok lecz zauważyłem że po założeniu gazu okapca mi się końcówka rury wydechowej może ma to jakiś związek.Samochód w zasadzie nie kopci lecz jak wyczyszcze rure to po pewnym czasie końcówka jest czarna a tego wcześniej nie było i oleju też nie bierze . Miałem też proble po zmianie felg na alu 16" z trzepaniem kierownicy podczas hamowania ale dzieki informacjom z forum problem znikł bo fachowcy już mi prawie wszystko robili i okazało się żę to błachostka . Pozdrawiam i czekam na jakieś info!! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Focus II FL
Silnik: 1.6 TDci
Rocznik: 2008
|
Miałem podobne objawy w moim escorcie .
Okazało się że to jedna ze świec ( 3500 km przebiegu ) miała przebicie na porcelance i zamiast dawać iskrę , impuls WN strzelał do masy auta . Co w efekcie doprowadzało do wystrzałów . Proponuję obejrzeć dokładnie świece ( zwłaszcza porcelankę ) i przewody WN od środka fajki czy nie ma zabrudzeń mogących przewodzić iskrę do masy . Pozdr.
|