![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi (132 kW)
Rocznik: 2015
|
Witam. Ostatnio poczytalem na temat "testow zegarow" i z zaciekawieniem zaczalem bawic sie w moim FF 1.6 TDCi... i traf chcial albo ze podczas grzebania znalazlem cos co sie nazywa "Shipping Mode". Nie wiem jak u innych... ale u mnie uaktywnia sie go nastepujaco:
1. Wkladam kluczyk do stacyjki - i zostawiam go w pozycji 0 (czyli dioda immo wciaz mruga) 2. Naciskam sprzeglo i caly czas trzymam 3. Naciskam przycisk kasowania kilometrow (reset) i caly czas trzymam 4. Po minim 5 sekundach wciaz trzymajac wcisniete sprzeglo oraz przycisk kasowania kilometrow przekrecam kluczyk w pozycjie I 5. Na wyswietlaczu pojawia mi sie "SHIPPING MODE" ON / OFF (przy OFF znajduje sie ptaszek) I to z mojej strony mozna powiedziec tyle poniewaz nic praktycznie nie moge zrobic procz tego ze niczym nie moge przelaczyc tej opcji... jesli nic nie robie przez 2 sekundy napis znika... jak tam zaczalem naciskac wszystko co sie dalo lacznie ze sprzeglem to napis byl o wiele dluzej ale nic sie nie zmienilo... :: W sumie nie wiem czy to tylko tak u mnie, czy to tylko w FF, czy to tylko w DIESLU Czy ktos wie do czego to jest lub ktos juz cos takiego widzial. Ostatnio edytowane przez SRS ; 02-01-2023 o 17:09 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Fiesta MK7 | Focus MKI
Silnik: 1.6 Ti-VCT | 2.0 Zetec
Rocznik: 2010/2000
|
info z wloskie forum. wedlug nich (tlumaczenie Google Translator):
Shipping Mode wylacza kompa pokladowego i wszelka inna elektronike i jest wykorzystywany podczas transportu samochodu (statek, laweta itd)... instrukcja wlaczania: Shipping mode Taking the clutch and pressed button CDB at least 3-4 seconds turn the key up when the framework (pos.2) is the inscription "Shipping mode" that is set to OFF. Warning that the inscription disappears quickly and should be a little 'fast. All'apparizione of "shipping mode" button issue the CDB and ripremerlo kept pressing until the change of setting to ON |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi (132 kW)
Rocznik: 2015
|
No wiec juz cos bardziej jasnego... W sumie mi sie kojarzyla ta kwestia z wlasnie jakims trybem ograniczonego dzialania badz trybem w ktorym mozna dokonywac jakis zmian w konfiguracji samochodu (wymiany czesci itp...) gdzie komputer przechodzi w stan wstrzymania
No ale juz wiemy do czego jest... wielkie dzieki za info. :fcp29 |
|
|
|