![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-12-2008
|
![]()
Mam klopot z mk2 1.8 td samochód nie gasł jak był zmimny a w tej chwili nie ma róznicy wogóle nie reaguje na przekrencenie kluczyka wszystko gasnie autko dalej chodzi szukalem po stacyjce odlanczanie stacyjki nic nie daje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
![]()
sprawdź elektrozawór na pompie wtryskowej tzw. zawór stop
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Kolego co najlepsze elektro zawór działa przekladałem do innego mondka odciecie pompy poprzez rozlaczenie kostki zasilajacej pompe niczym nie skotkoje silnik tylko troszke zmienia glos jak by go przyduszalo nie wiem co dalej szukac co zrobic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
![]()
elektrozawór może działać ale na jego końcu jest taka gumka która uszczelnia jeżeli bedzie ona uszkodzona to paliwo bedzie sobie przepływało bez problemu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1,8TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
Witaj ja raczej specem niejestem ale moze ktos zweryfikuje to co napisze Dosiwedzialem sie od jednego z mechanikow, jesli miales wrazenie czasami z ze turbina nieciagnie i zalancza sie w niespotykanych momentach to moze byc to .. tzw membrana boostera ponoc jesli jest mocno zurzyta to wystempuje taki problem jak u ciebie ze nieidzie wylaczyc auta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Jeżeli elektrozawór działa prawidłowo, to silnik MUSI się zatrzymać, na samym powietrzu bez paliwa chyba jednak nie będzie pracował :694: .
Uszkodzona jest uszczelka elektrozaworu.
![]() |
#8 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1,8TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
SpokoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mi mechanik tak powiedzial ze ponoc w skrajnych przypadkach opisywanego przezemnie problemu tez silnika nieidzie zgasic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Elektro zawór wlasnie dziala przekładałem do inego mondka i tam zgasl na mym zaworze szczeze nie wiem czego szókac i gdzie bylem u speca hee chcial mi regenerowca pompe wtryskową
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Tylko istnieje jeden klopot gdy odpinam kostke elektryczna zasilajacą pompe nic sie nie dzieje a silnik powinien zgasnac takze tylko zmienia glos i tyle slychac jak by go troszke dlawilo i tyle
|
![]() |
![]() |