![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-09-2008
|
![]()
Witajcie,
Montuję zestaw odseparowany do przodu i zastanawiam się co dać z tyłu, myślałem nad głośnikami 16.5 dwudrożnymi ale czy nie lepiej zainstalować tylko niskotonowe głośniki? chciałbym troszkę więcej basu ale tuba czy sub na razie nie wchodzi w grę. Wytłumienie przodu oraz tyłu oczywiście będzie wykonane jak być powinno, radyjko alpine 9873 na razie bez wzmacniacza, muzykę słucham raczej cicho i średnio głośno (nie lansuje sięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Czy ma ktoś taki patent i wie jak gra? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
...dopowidzenie, chodzi oczywiście o głośniki w tylnych drzwiach, mam na myśli niskotonowe 4-o omowe przeznaczone do zestawów / kolumn głośnikowych (można przebierać w parametrach i mniej więcej dobrać do objętości drzwi). Czy takie rozwiązanie ma sens i czy będzie alternatywą dla suba?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Forumowicze, czy potraficie doradzić w powyższej kwestii? zaznaczam że wszystkie drzwi będą wytłumione a tylne głośniki jednodrożne (niskotonowe) mają wspomóc system w produkcji basu. Myślę że takie rozwiązanie może być ciekawe akustycznie tym bardziej że nie oczekuję basu jak z suba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-09-2008
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010
|
![]()
Ja tak miałem. Z przodu w dziwach były głosniki 2 drozne, z tyłu wsadziłem jednodrożne no i brzmiało to fatalnie. Z przodu gitara a z tyłu przy słuchaniu muzyki takie odczucie jakbym miał uszy przytkane - same niskie tony. Głosniki z tyłu poszły do wymiany od razu.
No a jeśli chodzi o bas - jeśli nie kupisz najtańszych głośników i dokładnie wszystko poskładasz to będziesz zadowolony z wymiany wszystkich głośników na dwudrożne. Jak Ci się nie spodoba to można pomyśleć nad jakąś skrzynią ze wzmacniaczem - ja się nad tym też zastanawiałem ale po wymianie głośników zrezygnowałem. Ostatnio edytowane przez mascom ; 22-05-2009 o 19:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: 23-12-2008
Model: Focus II Kombi (Ghia+Denso)
Silnik: 1.6 TDCI (110KM)
Rocznik: 2005
|
![]()
Nie ma co wyważać otwartych drzwi - jak masz przód odseparowany (i wytłumione drzwi) ,to nie wkładaj nic do tyłu ,bo to tylko popsuje efekt.Wytłumienie+solidny montaż na dystansach wycisną z przodu basik ,jak będzie mało basu - do tyłu wsadź jakiś subik+wzmak (2ch do samego suba ,lub 4ch do suba + zestawu przedniego) i gitarka.
Zamontuj przód na dobrych kablach ,bo fabryczne nie nadają się do niczego (jakość+przekroje). |
![]() |
![]() |