![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-08-2009
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Witam kolegów!
Taka kwestia: raz gdy odpalam mondka wentylator włacza sie dopiero po wlaczeniu klimy i wylacza sie gdy klime wylaczam,czyli prawidłowo.Czasem natomiast jest tak,że odpalam mondka i odrazu włacza sie wentylator mimo, że jeszcze klimy nie właczylem :| Tak jak dzisiaj rano kiedy Mondek był po nocy zimny nie rozgrzany... co z nim? Dodam,że wymieniałem kilka dni temu panel climatronika na ten z "MAX'em". Gdzieś czytałem,że to normalne ale jakos mnie to nie przekonuje... Normalne to jest gdy wentylator wlacza sie kiedy my chcemy a nie jak sie mu podoba,czyli wlaczamy klime i startuje wentylator wylaczamy klime wentylator sie zatrzymuje,nie pisze o przypadku kiedy stoimy w korku i wentylator sie wlacza z powodu upału bo to akurat normalne. Z góry dzieki za sugestie! Pozdro! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-07-2008
Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017
|
sprawdź wtyczkę do rezystora wentylatora chłodnicy czy nie są przepalone kable lub przepalona wtyczka.
|
|
|
|