![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: focus kombi X100
Silnik: 1,6 zetec se
Rocznik: 2002
|
![]()
Witam.
Jestem zdecydowany na założenie gazu do mojego autka. Oczywiśćie wcześniej sie naczytałem o tym i postanowiłem że założe gaz w pożądnym warsztacie nawet jeśli będzie drożej. Od strony technicznej uznałem że będzie to BRC lub STAG a wtryski Magic jet bądź matrix poniewaz jest na forach dużo pozytywnych opinii na temat tych podzespołow. Tak sobie założyłem.a teraz nie wiem co robić ponieważ: jako warsztat pomyślałem ze Kuta Motors skoro specjalizują sie w fordach więc pojechałem, zaoferowali mi instalacje KME a wtryskiwacze "szybkie" Valteki. Z tego co czytałem nie mają one dobrej opinii . Co teraz robić zakładać czy zmienić warsztat. A może coś sie pozmieniało i firma KME jest teraz przodująca w intalacjach lpg? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
![]()
nowego KME nie warto. Weź sobie AGIS-a, do tego Magick'i i będzie śmigać jak marzenie.
PS. Dbaj o filtry fazy lotnej - zachowasz wtryski długo w dobrej formie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
![]()
Ja również polecam Agis'a. Może nie jestem jeszcze zbyt doświadczonym użytkownikiem tej instalacji (przejechałem 15 tys km), ale jak na razie chodzi bez problemu. Oczywiście jak wspomniał kolega Struna trzeba pamiętać o filtrach. Pozdr
![]() |
#4 |
|
![]()
Ok dzięki za odpowiedź.
A czy może na forum znajdzie się ktoś kto posiada instalacje KME i mogłby podzielić się swoją opinią? Acha jeszcze jedno,na co zwrócić uwagę przy odbiorze samochodu z warsztatu po założeniu instalacji? Czy wogóle można wizualnie ocenić czy inst. jest poprawnie zamontowana? A może ktoś zna jakiś dobry zakład montujący gaz w okolicach Mińska Maz, mieszkam tu niedługo i niebardzo się orientuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 16-06-2007
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 biturbo 238 koni
Rocznik: 2020
|
![]()
Mam u siebie zamontowaną KME i na obecną chwilę zrobione jakieś 60 tyś km.Jak na razie bezproblemowo
![]() |
#6 |
Zablokowany
Model: Ford fiesta + Elpigaz Leonardo XL
Silnik: 1.3i
Rocznik: 1995
|
![]()
luki45: taką ocenę mógłbyś dokonać, gdybyś miał pełną wiedzę nt montażu instalacji. Dla Ciebie najważniejsza jest jazda próbna z montażystą, ocena przyspieszania, niegaśnięcia przy dojeżdżaniu np do świateł i tym podobne zjawiska. Zapoznaj się jeszcze z taką instalacją:[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
W zakładce PRODUKTY poczytasz o składnikach sekwencji, a w zakładce KONTAKT znajdziesz autoryzowany serwis montujący, najbliżej swojego miejsca zamieszkania. To jest mniej znana i popularna, ale bardzo dobra instalacja. Takie jest moje i kilku moich znajomych zdanie o niej.:gitara: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-10-2008
Model: mondeo
Silnik: 2.0lpg 2.0tdci
Rocznik: 1995 2004 2009
|
![]()
nie bój się valteków są to listwy dobre i stosunkowo nie drogie, a markę instalacji dobierze warsztat, bo co z tego że ty chcesz brc skoro warsztat będzie montował ją pierwszy raz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
dziękuję za wypowiedzi,postanowione montuję KME ale nie w wawie tylko na miejscu u siebie w Mińsku warsztat czynny w sobotę więc w razie czego nie trzeba brać wolnego dnia, no i blisko.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
![]()
ja mam KME ale jeszcze sprzed wejścia diego3 która to jest niestety średnio udana.
|
![]() |
![]() |