![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-11-2009
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1,6l - 90KM
Rocznik: 2001
|
To mój drugi post na forum forda więc jesli nie ten dział to przepraszam i proszą modów o przeniesienie...
Dziś maiłaem taką sytuację, że jadać do pracy przywaliłem w auto przede mną moja nieuwaga zagapiłem się. Auta się Pocałowały przy prędkości około 10-15 KMH U mnie wygląda na to, że wszystko ok natomiast u poszkodowanego niby lekko pęknał zderzak. Nie chciałem tego zgłaszać na OC bo korzystam ze zniżek 60% i straciłby je także współwłaściciel. Koleś chciał za ten zderzak 300PLN, dałem mu dane do spisania z dowodu i tyle. I teraz pytanie czy majac te dane z dowodu moze sie zglosic do mojego ubezpieczyciela?
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Zapłaciłeś mu te 300 zł czy dopiero zastanawiasz się jak to rozegrać ??
Jesli poszkodowany widział tylko Twój dowód os., to nie wie w jakiej firmie masz OC. Jeśli wie, kto jest Twoim ubezpieczycielem i się do nich zwróci, to i tak TU (towarzystwo ubezpieczeniowe) skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia przebiegu kolizji. Zniżek w wiekszości firm przy pierwszej szkodzie traci się 10% więc to nie majątek. Musisz policzyć co bardziej Ci się opłaci (300 zł z kieszeni lub utrata 10% znizki). Pozdr
|
|
|
#3 |
|
|
Dokładnie, podejrzewam, że lepiej byś wyszedł na tym, gdybyś zlikwidował to z oc, max 10% znizek by Ci odeszło. Jezeli on zgłosi to do TU to oni musza sie z Toba skontaktowac aby skonfrontowac Twoja i jego wersje. Generalnie gość sobie niezle namieszal bo teraz wcale nie musialbys sie przyznawac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., policji nie bylo, jest juz po kolizji
|
|