![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-04-2010
Model: Galaxy MKI
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 1998
|
![]()
Witam mam problem z moim galaxem rok 1998 1.9 tdi 90km od około miesiąca mam problem chyba ze skrzynią biegów, a mianowicie jak zmieniam bieg tylko na 3 zgrzyta skrzynia prawie zawsze przy redukowaniu a jak powoli przerzucam z 2 na 3 wystarczy że pół sekundy poczekam na luzie i wtedy przeważnie ładnie wchodzi. Po mojemu może być to synchronizator podptytałem trochę mechaników i co jeden to inny pomysł jeden mówi aby naprawiać 2 wymieniać na inna, może ktoś wie jaki jest koszt naprawy u mnie mówią że 1000 naprawa wymiana na 2 1400 i tu rodzą się 2 pytania czy da radę włozyć do mojejego auta skrzynię 6 lub automata. Myślę o skrzyni 6 nalepiej by mi pasowała bo napewno skrzynie po 2000 roku z tego co się orientuje były wkładane pewno są mniej awaryjne. Chce zrobić te auto nie mam zamiaru go sprzedawać. PZDr i liczę na podpowiedzi
Ostatnio edytowane przez pawlos1976 ; 11-05-2010 o 22:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-04-2010
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam!
Mam bardzo podobny problem z moim Galaxy 97 tyle, że przy zmianie na 2 bieg. Wrzucenie 2 wiąże się ze zgrzytem chyba, że na małych obrotach i jakoś wycelowane to czasami się uda, że wejdzie ładnie ale niestety bardzo rzadko ;/ Zgrzyta także przy redukcji z 3 na 2. Ogólnie też chciałbym coś z tym zrobić tylko za bardzo nie wiem co z tym fantem zrobić. Byłem ostatnio u mechanika to proponował naprawę za 2000 zł lub szukanie nowej skrzyni. Może ma ktoś jakieś pomysły? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Ford Focus Ghia
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2001
|
![]()
Witam juz tu pisałem Jeżdże od sierpnia-września i jak narazie nic się poza tym "zgrzytem na trójce"nie dzieje Na tym forum doradzili mi zeby jeździc do oporu az się cos posypie i wówczas wymienić na drugą Więc stosuje sie do zaleceń kolegów Ale jak narazie nic nie chce sie posypać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A 2000 zł dawać za naprawę to według mnie poroniony pomysł jak za "używkę można dać ok 800-1000zł +wymiana ok 300 to jakby nie patrzył 7- 9 stówek w kieszeni O ile kupi sie "używkę" z gwarancja rozruchową zeby sprawdzić Pozdrawiam
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
http://www.motostat.pl/user_images/11587/icon4.png Ostatnio edytowane przez ferdek1962 ; 29-04-2010 o 19:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-04-2010
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009
|
![]()
No niestety też najprawdopodobniej będę musiał się męczyć dalej z tą skrzynią bo wydawać 2000 jakoś mi się nie uśmiecha ;//
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zablokowany
Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
|
![]()
a ja już 3 rok tak jeżdżę i zrobiłem ze 40 k km jeżdżę dużo w zakresie między 2 a 4 biegiem więc trójeczka ciągle w ruchu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Ford Focus Ghia
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zablokowany
|
![]()
oj przejęzyczenie, teraz mam zrobione niecałe 80 więc jak bym chciał być dokładny to z 72 tysiące może 70 a może 68, nie patrzyłem na licznik jak mi padło synchro, nie myślałem, że to będzie miało znaczenie. rząd wielkości koło 70. naprawdę rzadko patrzę na licznik kilometrów, częściej na ten na dystrybutorze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: 24-04-2010
Model: Galaxy MKI
Silnik: 1,9 TDI
|
![]()
Witam ponawiam pytanie wie może ktoś czy da radę wstawić do mojego galaxa skrzynię 6 Ktoś może próbował
PZDR |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zablokowany
|
![]()
ja się zastanawiałem nad moim ale ja mam 2.8 i nie pasowała. Inny dzwon. Inne też poduchy ale to do przejścia by było chyba. No i szustka była w MKII więc inne półosie... No chyba że były 6 w dieselach w MK I ale z tego co ja pamiętam to nie, jednak pewności nie mam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: 24-08-2007
Model: VW Sharan (Galaxy)
Silnik: 1,9 TDI 110KM (AFN)
|
![]() Cytat:
Wiem ze na 100% pasowala skrzynia od 2.3l do 2.0l bo sam robilem taką wymianę, dobry dzien roboty bez wyciagania silnika (bylo dosc ciezko). Tez synchronizatory szlak trafil.
![]() |
![]() |
Tagi |
synchronizator |
|
|