![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-05-2010
Model: ford mondeo
Silnik: 1.8 tdi
Rocznik: 1997
|
![]()
Witam wszystkich
Mam pytanie,może ktoś mi pomoże posiadam forda mondeo 1997r 1.8tdi,w którym padła pompa wtryskowa,którą zdemontowali w warsztacie i wyrzucili do kosza(auto jest w tej chwili w Norwegii)Ale wiem że była to pompa delphi,więc chciałem zamówić ją na allegro tylko widzę że jest to ciężki temat. Dlatego moje pytanie brzmi,czy można zmienić tą pompę na typu Lucas lub Boscha czy nie będzie problemu z podłączeniem do elektroniki i w ogóle.Może ktoś coś wie bo ja jestem zupełnie szary |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
![]()
ni mogła to być pompa delphi bo takowej nie było w mondeo 2 generacji wiec możliwe że to nie twoja pompa poszła do śmieci
pompa jaka siedzi w mondku to jest typowy lucas którego jest pełna na allegro i nie bedzie żadnego problemu z podłączeniem elektroniki bo jej tam nie ma jedyny problem jaki może być to immobilizer którego trzeba ...podłaczyć ze starej pompy |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009
|
![]()
Tak jest , mondeo 2 generacji nigdy nie widziało pompy delphi. Coś tu nie gra .
|
![]() |
![]() |