![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-04-2006
Model: FF2
Silnik: 1.6 Duratec-16V Ti-VCT
Rocznik: 2006
|
![]()
Teść zakupił Fieścinkę z 2006 (po lifcie). Kilka drobiazgów jest do zrobienia, w tym nawiew - nie działa sterowanie kierunkiem nawiewu - bez względu na ustawienie pokrętła leci na wprost. Czytając forum spotkałem się z podobnymi tematami gdzie przyczyną były wysunięty wężyk podciśnienia lub zapchany filtr kabinowy. Jednak podejrzewam, że przyczyna u nas jest inna (filtr wymieniony a nawiew nie idzie na szybę). Pokrętło bardzo lekko (bez oporów) można obracać i to dowolną ilość razy w jedną stronę więc sądzę, że po prostu wypadło cięgno z pokrętła. Chcę się do niego dobrać.
I tu pytanie: jak mam rozebrać panel by go nie uszkodzić? foto panelu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
![]()
Wystarczy wyjąć radio, tylko trzeba mieć płaskie 4 "wyjmaki". I myślę, że nie trzeba dalej rozbierać konsoli , tylko zobaczyć czy linka obustronnie zakończona "gwiazdkami" po prostu nie wypadła z pokrętła albo z drugiej strony pod deską z lewej strony schowka z tyłu. Stawiam, że to właśnie to skoro pokrętło "luźno" się kręci.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#3 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-12-2007
Model: Ford Fiesta √ι-ק
Silnik: 1753 ccm Diesel + 6 turbosprężarek i klacz ;-D
Rocznik: 1997
|
![]()
Albo linka wypadła albo gdzieś plastik jest wyłamany
![]() |
#4 |
|
![]()
Dzięki za porady, dziś próbowałem wyjąć radio ale sposoby na pilniczki lub wyjmaki z karty się nie sprawdziły - w poniedziałek nabędę wyjmaki i zobaczymy cóż tam się porobiło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
![]()
Ostatecznie nie trzeba wyjmować radia, wystarczy wyjąć schowek przed pasażerem i po lewej stronie pięknie widać tą linkę i pokrętła i da się to łatwo zrobićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#6 |
|
![]()
Zrobione Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zakupiłem wyjmaki i wyjąłem radio. Niestety dostęp jest bardzo ograniczony, wręcz prawie żaden więc musiałem częściowo zdemontować konsolę. Jak podejrzewałem linka nie była zamocowana w pokrętle. Wszystko działa, teść zadowolony, flaszka padła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::average
![]() Imię: ROBERT
Model: fiesta
Silnik: 1.4TDCI
|
![]()
witam,chodzi o to,że podczas włączania wentylatora nawiewu gasnie połowa podświetlenia z tymi 3ma pokrętłami,delikatnie puknę i się zaświeca!proszę o krótki opis jak mam się dostać do tych żaróweczek co i jak rozbierać,rozkręcać żeby czegoś nie połamać!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-08-2009
Model: Ford Fiesta mk5
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
![]()
No więc tak, potrzebujesz śrubokręt gwiazdkę i płaski, gwiazdkę do wszystkich śrub, a płaski to wyciągnięcia włączników.
1) otwierasz schowek, tam masz z 2-3 śruby (jeżeli chcesz też zdemontować schowek, to trzymają go dwie śruby od dołu na zawiasach), 2) pod regulacją nawiewu masz 3 śruby, 3) pod schowkiem po lewej strony (schowek koło złącza diagnostycznego, otwierasz i je widzisz) masz dwie śruby, 4) nad pedałami masz z 3 śruby, 5) chyba od lewej strony osłonny nawiewów jest jedna albo dwie śruby, Po odkręceniu śrub z punktu 3 i 4 obudowa przed kolanami kierowcy powinna się łatwo zdemontować (trzyma ją jeszcze jeden zatrzask - chyba) 6) wyjmujesz śrubokrętem płaskim włączniki ogrzewania szyby, te w osłonie nawiewu po prawej stronie radia (cały panel - nie pojedynczo), wystarczy podważyć z dwóch stron śrubokrętami albo z jednej i wyskoczy, pod tym są jeszcze dwie śruby na gwiazdkę, jak się o tym zapomni to plastiki połamane, wiem po sobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) 7) odciągasz osłonę nawiewów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., trzymają ją jeszcze z dwa zatrzaski. A później to już skręcasz. Uważaj na linkę regulacji temperatury, trudno się ją demontuje a także na przewody od klimatyzacji jak masz. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
Jeżeli jeszcze Cię nie wyprzedziłem, to na pewno to zrobię ![]() Ostatnio edytowane przez emonkey ; 15-04-2011 o 22:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-08-2009
Model: Ford Fiesta mk5
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
![]()
A ktoś, mi może odpisać, bo coś mi słabo świeci podświetlenie pod pokrętłem regulacji nawiewu, u Was także?
Pozdrawiam
Jeżeli jeszcze Cię nie wyprzedziłem, to na pewno to zrobię ![]() Ostatnio edytowane przez emonkey ; 16-02-2012 o 19:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus, Fusion
Silnik: PNDD + LPG, FXJA + LPG
Rocznik: 2018, 2006
|
![]() Cytat:
|