Zobacz pełną wersję : warsztat we wrocławiu

Strony : 1 [2] 3 4 5

Sz4mciO
23-03-2014, 18:58
p. Tomek jest [...].

Warsztat przeniesiony do Smolca, telefony bez zmian.

skarols
02-04-2014, 08:21
Ciągle czytam i czytam o p. Tomku, ale nie mogę się doczytać jak się jego warsztat nazywa albo jaki jest jego nr tel:)
Serio polecacie p. Tomka?
Szukam mechanika do zrobienia przeglądu.
Dzięki!

MIREKTERAZPOLSKA
02-04-2014, 12:28
Przeglądy są różne, co chcesz robić lub napisz jaki masz przebieg

Marek
02-04-2014, 17:38

Od dawna nikt o nim nic już nie pisał. Wpisy, które czytałeś są już stare i różnie z tym polecaniem może być...

Ps.

Mirekterazpolska może zrobisz swój zakład jako klubowy dla strefy dolnośląskiej??Jakaś dobra oferta??
Z automatu wiadomo by było gdzie jechać :)

MIREKTERAZPOLSKA
03-04-2014, 07:48
Mówisz i masz.
Daj propozycję i zaczynamy

Marek
03-04-2014, 08:06
No przecież dałem propozycję :)

Zrób jakąś ofertę cenową dla userów FCP typu rozrząd s-max 300 itp...może jakis spot warsztatowy czy cos w ten deseń?

MIREKTERAZPOLSKA
03-04-2014, 12:26
Przemyślę i zadzwonię

1975grzesiek
04-04-2014, 15:13
Cześć
Za tydzień będę we Wrocku i planuje usunąć usterkę skrzyni
Chodzi o luz na łożysku sprzęgłowym czy jakoś tak,czytałem na forum i objawy pasują do mojego galaxy .
Chciałbym też zmienić płyn hamulcowy w całym układzie włącznie z sprzęgłem.
Do tego klima i webasto ,klima nie chłodzi a webasto nie grzeje,niby wynik wychodzi na zero ale mnie to nie satysfakcjonuje,
No więc po przeczytaniu całego wątku o warsztatach mam mętlik w głowie.:shock:
Może ktoś podrzuci coś aktualnego o dobrym mechaniku-warsztacie.
Gdyby się dało wszystko w jednym miejscu byłoby zajefajnie

MIREKTERAZPOLSKA
04-04-2014, 15:55
No przecież dałem propozycję :)

Zrób jakąś ofertę cenową dla userów FCP typu rozrząd s-max 300 itp...może jakis spot warsztatowy czy cos w ten deseń?

Powiem tak:
- robocizna dla userów będzie tańsza do 30%
-materiały będą droższe od 5 do 10% od ceny hurtowej
- w tygodniu np, w środę lub inny dzień tygodnia( oprócz piątku i soboty) przez 2 godziny możemy sprawdzać i podłączać się pod kompa gratis.

To jest moja propozycja:surprise:

kosteg
04-04-2014, 17:05
w tygodniu np, w środę lub inny dzień tygodnia( oprócz piątku i soboty) przez 2 godziny możemy sprawdzać i podłączać się pod kompa gratis.

A to już ten nowszy komputer, czy jeszcze ten z nieintegralną wtyczką :) ?

Doszedł już sprzęt do próby przelewowej?

MIREKTERAZPOLSKA
04-04-2014, 17:32
Witam Witam:>
Już jest nowszy sprzęt.
Przelewy też już robimy, a od wtorku dodatkowo czyścimy układ zasilania.

Ps
Proszę o tel. bo znowu utopiłem swój tel i nie mam pozbyłem się kontaktów.

lee5
07-04-2014, 07:39
Polecam ci warsztat Diagnostic car w Siechnicach. Chłopie nie wybieraj warsztatu dlatego że masz blisko bo to się mści ****** po całym miescie z reklamacjami.

1975grzesiek
07-04-2014, 19:57
Powiem tak:

Powiedz czy podkładka pod łożysko na wałku sprzęgłowym jest do zrobienia u ciebie?

MIREKTERAZPOLSKA
08-04-2014, 08:57
Oczywiście, że jest

1975grzesiek
09-04-2014, 10:40
jakiś kontakt?
tel adres ?
na poniedziałek chciałbym się umówić
ale wcześniej wolałbym pogadać

MIREKTERAZPOLSKA
09-04-2014, 11:16
dzwoń 511 644 445

skarols
12-04-2014, 17:11
Przeglądy są różne, co chcesz robić lub napisz jaki masz przebieg

Zbliżam się powoli do 120 tys km. Jeszcze niedawno chciałem zrobić standardowy przegląd (+wymiany płynów), ale wszystko wskazuje, że mam intercooler do zrobienia:/

Gdzie prowadzisz warsztat?

MIREKTERAZPOLSKA
13-04-2014, 10:53
Opolska 151

baxowy
19-04-2014, 01:44
Witam,

jak wyglądałaby wymiana rozrządu u Ciebie + pompa i pasek wieloklinowy? Jak cenowo?

Wiem, że musiałbyś mieć ściągacz do kola pasowego wala w 2.0 tdci. Cos sie tak zapiekło trochę ponoć.

Pozdrawiam,
Artur

Marek
19-04-2014, 05:56
dzwoń 511 644 445

j/w

tranceou
05-05-2014, 18:32
p. Tomek jest na Terenie Archimedesu

Co sie tam działo na Dmowskiego? Dzwonię, a tam odbiera Ktoś podający się za szefa pana Tomka i mówi, że warsztat owszem działa nadal, ale został tylko Emil, który pracował tam wspólnie z panem Tomkiem, a Tomka nie ma. Podobno szef mu podziękował i Tomek robi teraz na własną rękę gdzieś.. [...] ? Co tam się porobiło? Wie ktoś?

Pan Tomek ma warsztat w Smolcu, ul. Wrocławska. Telefony bez zmian.
Na ul. Dmowskiego koła Seata jest również warsztat i tam pracuje pan Emil.

tabas47
12-05-2014, 00:18
Witam
Panowie i Panie podpowiedzcie gdzie udać się z c-max 2004 2.0tdci który pokazuje uszkodzony układ esp/abs. Próbowaliśmy zczytać jakieś błędy z mechanikiem ale niestety brak komunikacji. Mechanik twierdzi dobry elektryk pomoże - moje pytanie gdzie ów specjalistę mogę zastać. Pozdrawiam i z góry dziękuje za podpowiedź

mariuszmajewski
12-05-2014, 09:54
Możesz próbować w Auto Tech na Reymonta albo w ASO, wybór należy do Ciebie :)

zjanusz
12-05-2014, 19:21
odczytać błąd może praktycznie każdy warsztat posiadający dobry komputer.Wystarczy zapytać a zapłacić dopiero po wykonaniu usługi a najlepiej otrzymaniu wydruku. Pózniej pozostaje tylko poczytać na naszym forum co oznacza ten błąd i do dzieła.Jeżeli to błąd 1288 to pewnie czujnik ciśnienia pompy do naprawy. Najtaniej wtedy kupić sprawną używkę albo oddać do naprawy za ok. 600 zł.

MIREKTERAZPOLSKA
12-05-2014, 21:25
każdy to chyba nie- brak możliwości połączenia-czytaj uważnie
a błąd 1288- to nie zawsze czujnik

zjanusz
12-05-2014, 21:47
Czytam uważnie ,dlatego napisałem " posiadający dobry komputer" ,no chyba że jest błąd w komunikacji. Co do 1288 to najczęściej jest to czujnik ale nigdy nie można wykluczyć czegoś innego. Czasem zwykłe połączenie gniazda komputera może być przyczyną. Niezły elektronik jest na ul.Snopkowej 2.

MIREKTERAZPOLSKA
12-05-2014, 21:51
zazwyczaj błąd połączenia jest ze złej komunikacji
co do błędu 1288- może lepiej sprawdzić kość-czy jest dobre połączenie??

loczers
13-05-2014, 17:52
siemka,

ja polecam mechanika na Dmowskiego kolo salonu Seata. Dobry mechanik i fajny człowiek. można spokojnie porozmawiać na temat auta i jego usterki i wspólnie dojść do porozumienia w kwestii naprawy jak i jej kosztu.

do tego obok ma zaprzyjaźnioną stację diagnostyczną od przeglądów okresowych, więc ze skorzystaniem z tamtejszego sprzętu nie powinno być problemu.

wymieniałem tam olej, filtry, EGR (z polecenia mojego szwagra) oraz różne drobnostki i wiem, że znalazłem jak na tą chwilę mechanika dla siebie i spokojnie mogę ten serwis polecić znajomym.

matjas_wroc
22-05-2014, 09:49
Powiem tak:
- w tygodniu np, w środę lub inny dzień tygodnia( oprócz piątku i soboty) przez 2 godziny możemy sprawdzać i podłączać się pod kompa gratis.

Witam,

Szukam dobrego speca od Forda we Wrocławiu. Kupiłem jakieś 3 tyg.temu MK4 w kombi, praktycznie 2011 rocznik - 2.0 TDCI, po naprawie powypadkowej. Chciałbym nim pojeździć około 5-6 lat dlatego potrzebuję go dokładnie "przetrzepać" pod kątem sprawności technicznej i bezpieczeństwa. Głównie sprawdzenie elementów konstrukcji nośnej, tj. podłużnice - czy auto nie spawane czasem z dwóch itp. Oraz koniecznie sprawdzenie czy poduchy/kurtyny są na swoim miejscu - czy nie ma z tym jakiejś lipy, np. upakowane po wystrzale za zaślepkami albo w ogóle wywalone i zastąpione emulatorem.. Sprawa samego zakupu jest dość złożona, generalnie zostałem wprowadzony w błąd i nie bardzo mogę się wycofać.. Wiem, że trzeba było wszystko sprawdzić przed zakupem - sprawdzałem, ale nie tak dokładnie, bo wtedy nie miałem podstaw ku temu..

Powiedz proszę czy podjąłbyś się tego zadania w swoim warsztacie, zapłacę ile będzie trzeba. Mogę zostawić auto nawet na 5-7 dni.. Ja nim jeżdżę i generalnie nie mam zastrzeżeń co do sprawności technicznej - auto przeszło zbieżność w ASO bez problemu i prowadzi się wyśmienicie. Ale jako że wożę nim rodzinę, to chciałbym wiedzieć czy zostało poprawnie naprawione po zaistniałej przygodzie..

Jeśli nie jesteś w stanie podjąć się tego zlecenia, to może znasz kogoś we Wrocławiu, do kogo mógłbym z tym wszystkim podjechać?

Liczę na pomoc i dziękuję z góry za odpowiedź w mojej sprawie.

Pozdrawiam,
Mateusz

MIREKTERAZPOLSKA
22-05-2014, 10:04
Najlepiej zadzwoń to umówimy się na sprawdzenie Twojego samochodu.
Tel 511-644-445

Pozdrawiam Mirek

gorilas
27-05-2014, 12:42
Czesc,

Czy ktos moze polecic warsztat ktory od poczatku do konca zajmie sie dobrze EGR w 1,8 TDCI (Lynx) rocznik 2008?

Nie wszyscy chca sie zajmowac EGRem w tym akurat silniku bo teoretycznie jest nierozbieralny wraz z kolektorem dolotowym (i tak chodza czesci, zarowno nowki po 2000 jak i uzywki ktorej nie kupie bo EGR moze byc w nielepszym stanie), a Ci ktorzy chca to jedni mowia ze mozna tylko czyscic, ale nie mozna zaslepiac (co chyba jest bzdura), inni chca zaslepiac, ale zawory gdzies wysylaja, nie robia tego sami itp.

Z gory dziekuje za wszelkie sugestie, najlepiej sprawdzone.

skarols
29-05-2014, 18:16
Cześć!
Mam pilną sprawę. Poszukuję kogoś kto umiałby mi odblokować radio po błednych wprowadzeniach kodu. Niestety miałem problem ze znalezieniem kodu i teraz mi się pokazuje komunikat "Locked" - ktoś podpowie kto się dobrze zna na kompach w focusach mk2?

Dzięki!

qba_kw
03-06-2014, 15:18
Ciągle czytam i czytam o p. Tomku, ale nie mogę się doczytać jak się jego warsztat nazywa albo jaki jest jego nr tel:)
Szukam mechanika do zrobienia przeglądu.
Dzięki!

Też się naczytałem na forum o zachwytach nad warsztatem p. Tomka i udałem się do jego warsztatu. [treść edytowana]

Pozdrawiam
qba_kw

MIREKTERAZPOLSKA
04-06-2014, 08:34
Też się naczytałem na forum o zachwytach nad warsztatem p. Tomka i udałem się do jego warsztatu. [treść edytowana]

Pozdrawiam
qba_kw

500 zł za filtr i wymianę?????
Bosch nie jest orginalnym filtrem w fordach, ani w innych markach.
Jest to jeden z lepszych zamienników.
Boscha my montujemy tyko jako filtr powietrza, kabinowy i czasami oleju.
Po 10 000 km filtr znowu przytkany???
Wyczyść układ paliwowy i zmień stację paliw

baxowy
11-06-2014, 20:16
Witam,

polecam Mirka, byłem wczoraj/dzisiaj na wymianę rozrządu. Były problemy, bo części pordzewiały ze względu na brak osłony od dołu.

Poprzedni mechanik sobie z tym nie poradził - Mirek tak.

Także ja znalazłem mechanika. Poprzednie Mk3 mi zajechali w warsztatach.

Oby nie było to chwalenie przed zachodem słońca ;-)

Pozdrawiam,
Artur

pawellask
14-06-2014, 10:51
Czy ktoś jeszcze może potwierdzić solidność warsztatu na Buforowej? Mam blisko więc pasowałoby mi. Na ich sttronie jest tylko sprzedaż części

qba_kw
19-06-2014, 10:48

Dziękuję. Zmieniłem mechanika. [treść edytowana]

Pedrozo
19-06-2014, 23:11
Jeśli chodzi o opinie na temat warsztatu p. Tomka, [...] to ja też dorzucę coś od siebie.

Problemy z moją Fiestą opisywałem na tym forum już parę razy. Mój znajomy, który do tej pory zajmował się autem poddał się w pewnym momencie i poradził, żebym poszukał jakiegoś speca od Fordów. Pomimo mieszanych opinii zdecydowałem się na P. Tomka. Link do problemów: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=198510 żeby nie zaśmiecać postu. Dodam, że pisałem go jak samochód stał w warsztacie u p. Tomka.

Samochód stał u niego dokładnie 5 tygodni plus tydzień u polecanego przez niego elektryka/elektornika, począwszy od ostatniego tygodnia stycznia. Poniżej opis obsługi:

Tydzień 1: Zostawiam auto w poniedziałek rano. Opisałem wszystkie problemy z samochodem. Umówiliśmy, że jak będzie coś wiadomo to p. Tomek do mnie zadzwoni.

W ten sam dzień dostają telefon, że już wszystko wiadomo, ale to nie rozmowa na telefon i muszę przyjechać do warsztatu. Dowiedziałem się tylko tyle, że standardowo "ale ktoś to Panu spieprzył..."

Pojechałem do warsztatu i od razu nasłuchałem się co zostało spieprzone przez poprzednich mechaników. Padła propozycja, żebym wrócił do poprzedniego warsztatu, żeby mi to poprawili. Stwierdziłem, że skoro Pan Tomek taki kozak, to płacę i zostawiam auto u niego. Dodatkowo, samochód miał jechać do jego zaufanego elektryka.

W piątek dostaję telefon, że wszystkie usterki usunięte i auto chodzi tak jak powinno.

W sobotę rano odbieram samochód. Płacę 100 zł za diagnostykę i 250 zł za regulację i czyszczenie układu wtryskowego. W cenę wliczony elektryk. Pan Tomek poradził, żeby co tankowanie wlać 1l oleju 2T Semisyntetic z Orlenu i wszystko będzie git. Wpaść przy okazji na diagnostykę.

Zrobiłem sobie próbną trasę po mieście. Okazało się, że żadna z wymienionych przeze mnie usterek nie została naprawiona.

Dzwonię do warsztatu. P. Tomka już nie ma. Wielce zdziwiony, mówi, żeby ponownie zostawić samochód.

Tydzień 2: Dostaję telefon, że z elektrykiem znaleźli usterkę i do wymiany wszystkie cztery wtryski, które robią zwarcie i leją. Zdaniem p. Tomka, wymiana wtrysków wyeliminuje wszystkie usterki. Dogadaliśmy się, że znajdzie i zainstaluje pasujące wtryski. W czwartek dostaję telefon, że znalezione.

Tydzień 3: Dostarczam wtryski do warsztatu. W międzyczasie dostaję telefon, że pęknięta jest poduszka pod skrzynią i też jest do wymiany. Koszt nowej części 150 zł. Auto do odebrania w piątek.

Po zapewnieniach p. Tomka, że wszystko chodzi jak należy, auto ma kopa, nie daje spalin i prędkościomierz działa przychodzi do płacenia. Tutaj po raz pierwszy wyszło, jako gość jest cięty na kasę. Okazało się, że mam znownu zapłacić za diagnostykę i montaż/regulację. Jak go zapytałem z jakiej racji, to się siny zrobił i warczeć zaczął, że przecież to chyba normalne, że się płaci i że zapomniał powiedzieć przez telefon. Sprawdzam samochód przed zapłatą. Prędkościomierz chodzi, spalin nie czuć. Co z tego, skoro samochód dalej chodzi jak traktor. Wracam, mówię o co chodzi. Wielkie zdziwienie na twarzy mechanika i zapewnienia, że on to na pewno zrobi. Po dłuższej dyskusji mam przyjechać w sobotę, będzie podmieniał części z innej Fiesty i na pewno znajdziemy.

Przyjeżdżam w sobotę. Siedziałem w warsztacie chyba godzinę. Zakończenie standardowe, zostawić samochód z poniedziałek rano. Po tym zaczęło się pisanie bajek o konsultacjach z kolegami. Stanęło na tym, że p. Tomek skontaktuje się ze swoim elektornikiem (ten sam, który przez 2 wcześniejsze tygodnie był elektrykiem) i wtedy będziemy działać.

Tydzień 4: Auto oddałem dopiero w piątek. W między czasie miałem trasę 150 km i oczywiście prędkościomierz znów przestał działać a spaliny znów szły do kabiny. Nasłuchałem się historii jak to elektornik był umówiony i teraz muszę znów czekać do następnego tygodnia, bo on ma terminy. Co do usterek, to pozostawione bez komentarza.

Tydzień 5: Dostaję od elektornika telefon, że do wymiany listwa wtryskowa CR. "Oni teraz poruszli i EAC fail jest już na stałe". Zdziwiony pytam, skąd EAC, skoro od roku się nie pojawiał. Odpowiedź "No wie Pan, poruszaliśmy tym to wyszło wszystko". Ok, auto wraca do Tomka, będzie robił listwę.

Teraz najlepsze: W czwartek dostaję telefon, że niestety nie zrobi mi samochodu, bo musi się pilnie wynosić z Dmowskiego a ja jak najszybciej mam zabrać samochód. Pytam o co chodzi, to dostaję wymijające odpowiedzi i inne tego typu bzdety. Mam zabrać auto i koniec.

Jadę po samochód. W warsztacie Tomka nie ma. W końcu znalazły się kluczyki. Idę do samochodu a tam w kabinie leży sobie wąż dolotowy. Odpalam samochód, EAC FAIL jest, auto ledwo jedzie. Dzwonię do niego i się zaczęło pier***lenie z jego strony. Dopiero po jakimś czasie jak wydarłem ryja to się przypomniało, że płaciłem za usługę 500 zł a nie 250 i że chciałem fakturę za pierwszy serwis. Z wielką łachą udało mi się wywalczyć, że 250 zł mam do zwrotu a listwę CR założy mi kolega elektornik i z nim mam się dogadać. Tomek auta nie zrobi, dopóki nie ogarnie swoich spraw.

Dzwonię do elektornika (Warsztat na Braniborskiej za Domarem, niebieska brama, szefem jest Mirek). Oczywiście, dogadamy się. On wszystko wie, auto przyprowadzić w poniedziałek.

Zdaję sobie sprawę, że tutaj powinien szukać kogoś innego, ale stwierdziłem, że nie mam pewności czy oprócz listy CR nie rozgrzebali mi czegoś innego do czego inny mechanior znów będzie dochodził 2 tygodnie.

Tydzień 6: Przyprowadzam auto na Braniborską. Wszystko dogadane, listwa używana 200 zł (sam znalazłem gdzie można kupić), montaż 300 zł. Dwa dni później dostaję telefon, że wszystko zainstalowane i można odbierać auto. Dla pewności pracownik weźmie auto do domu.

Odbieram samochód. W warsztacie ani szefa Mirka, ani mojej starej części, ani faktury. Dostałem jedynie info, że auto jeżdżone i sprawdzone.

Samochód chodził dobrze dokładnie przez 2 dni. Znowu trasa i znowu spaliny i prędkościomierz. Jak zadzwoniłem do Mirka elektryka/elektronika to powiedział, żeby przyjechać, podłączenie do kompa 70 zł (?!?!?!?!) a co do prędkościomierza to on pierwsze słyszy i wcale o tym nic nie było mówione, więc on to może ewentualnie sprawdzić i zrobić.

Podsumowanie: Samochód wrócił do znajomego, który po tej całej historii spróbował jeszcze raz. Wymienił czujnik VSS, wyeliminował nieszczelności w tłumiku, przy katalizatorze i EGR i od tego momentu licznik działa jak powinien a spalin nie bierze. Przyznaję, że po wymianie wtrysków przez Tomka, auto zaczęło jedynie palić odpowiednią dla siebie ilość paliwa.

Pozostała jeszcze jedna kwestia, z którą będziemy się pałować we wrześniu. Po wizycie u elektronika/elektryka na Braniborskiej auto ciężko pali, po odpaleniu falują obroty i przy przyspieszaniu z silnika idzie odgłos tarcia. Darowałem sobie reklamacje, bo auto mam do jeżdżenia i nie mam zamiaru się pozbywać na następne nie wiadomo ile tygodni.

Co do p. Tomka, to może on i kiedyś rzeczywiście miał podejście do klienta. Teraz interesuje go tylko kasa. Opowiada bajki i pierdoły. Jak nie masz pojęcia co masz pod maską to Ci nawciska swoich mądrości. Klient i samochód w dupie. Wypchnąć za bramę i niech się dalej martwi. Co do jego kolegi elektryka/elektronika, opinia podobna. Obu omijać szerokim łukiem.

AdamJ.
20-06-2014, 06:24
500 zł za filtr i wymianę?????
Bosch nie jest orginalnym filtrem w fordach, ani w innych markach.
Jest to jeden z lepszych zamienników.
Boscha my montujemy tyko jako filtr powietrza, kabinowy i czasami oleju.
Po 10 000 km filtr znowu przytkany???

Bosch robi dla Forda :)
Mam właśnie przed sobą piękny OE filtr do Mondeo mk3 2.0 tdci i obok logo Ford jest znaczek Bosch:)

MIREKTERAZPOLSKA
20-06-2014, 07:10
Nie wiem jaki masz filtr.
Ja nie widziałem filtra z znaczkiem ford i bosch na jednym filtrze.
Ale pewnie jeszcze mało widziałem.
W tym tygodniu Ford wysłał mi ceny filtrów-najdroższy orginał kosztuje 128,00 zł

yras1974
02-08-2014, 21:23
Jak już piszecie o warsztatach we Wrocławiu to i ja dorzucę swoje trzy grosze.Po krótce wytłumaczę jak to było.Wybrałem sie na wycieczkę nad nasze polskie morze do Gdańska.W drodze powrotnej gdzieś koło Gniezna zapaliła mi się kontrolka ładowania.Wten sposób dojechałem do Nowego Miasta nad Wartą i tam byłem zmuszony skapitulować.Robiło się ciemno a ja już nie miałem świateł i nawet wszystkie zegary na desce rozdzielczej mi
przestały chodzić.Że był już wieczór w niedziele a auto mam od niedawna ( trzy tygodnie ) to nie wiedziałem że poprzedni właściciel nie miał wykupionego asistans w ubezpieczalni.Jakimś cudem dostałem się do domu ale auto niestety musiało zostać na CPN-ie w tym że miasteczku.Nie znalazłem niestety chętnego który pomógł by mi je przyprowadzić do Wrocławia.Wlazłem na internet i znalazłem ogłoszenie firmy która zajmuje się holowaniem.Po krótkiej rozmowie z przemiłym panem-ilość kilometrów + ewentualna cena dowiedziałem się że posiada on lub współprauje z warsztatem na Robotniczej 50( na końcu podwórka po prawej stronie). Tam właśnie wylądowało moje auto.Obsługa bardzo miła,szybka naprawa.Ogółem OK.Tylko jedno mnie nurtuje.Za holowanie zapłaciłem 510zł (300 kilometrów)+alternator 450+robocizna 180.Czy to dużo czy mało?Jestem po prostu ciekawy.Nie znam tu żadnego dobrego warsztatu a wiadomo że czasami może się przydać (odpukać oby nie). Jak mnie nie za dużo skasowali to może bym tam został.Proszę o opinie.

MIREKTERAZPOLSKA
03-08-2014, 14:21
Edi
Holowanie cena super
Alternator cena używanego 250zł
Wymiana 100zł

contring
03-08-2014, 15:31
(...)

schraczek
13-01-2015, 11:53
Informacyjnie:
Caros nie zrobi rozrządu w EB.

Juzek
21-01-2015, 10:53
Za holowanie zapłaciłem 510zł (300 kilometrów)

Mało... wychodzi 1,7 PLN/km. Średnia cena to ok 4 PLN/km. Podaj numer do tej firmy :)

Może cena tak niska, bo właściciel warsztatu mu coś odpala...

Louker
10-02-2015, 19:54
...

kosteg
10-02-2015, 20:00
I tylko po to się zarejestrowałeś dziś? I to nie reklama?

Marek
11-02-2015, 06:19
Szczerze to są różni mechanicy... lepsi i gorsi ale z klientami potrafi być jeszcze gorzej więc zrozumcie że jak ludzie się rzucą na dobrego mechanika to po prostu go zniszczą psychicznie bo wszyscy by chcieli za darmo, na już i z pocałowaniem w rękę... JEDNA GŁOWA TEGO NIE UNIESIE!!! A od czego jest tzw. "gęba" aby KULTURALNIE zapytać, porozmawiać i wyjaśnić sprawę... MOŻE NIE TEGO SAMEGO DNIA, kiedy każdy może mieć faktycznie zły dzień, bo trochę rzeczy się na świecie dzieje, o których w danym momencie niestety ZAWSZE nie mamy pojęcia....

Jak tu koledzy opisali nie za darmo, a za grube kwoty i różne krzywe akcje były więc nie wiem po co ten post żałobny....

Największe żale o ceny - KTÓRE USTALA SIĘ PRZED USŁUGĄ-SERWISEM-CZY NAPRAWĄ!
Sobie wyobraź,że tak działają wszystkie inne zakłady :P
Czasami jeszcze podają np. 70-100zł w zależności od....

reszta spoczywa na potomkach, którzy wydają się mieć pojęcie mądrze mówiąc

No stary.....gruby argument za :D

Co prawda stał się mniej przyjemny i nie tak tani jak każdy by chciał, ale jest to wina tylko i wyłącznie rozpieszczonych nie znających się na rzeczy klientów

A jakże by inaczej! Klient to debil, a mechanik się nigdy nie myli. Masakra....

Żeby było jasne to nie mam nic do P.Tomka, a jedynie odnoszę się do treści twego postu

Louker
11-02-2015, 08:54
...

kosteg
11-02-2015, 11:11
NA FORUM WYPOWIADA SIĘ TYLKO KLIENT, który zawsze będzie w złości opisywał sytuacje ze swojej lepszej perespektywy...
Byłem klientem i jak zweryfikujesz moje posty zobaczysz, że nigdy złego słowa o p.Tomku nie napisałem. Jednak Ty rejestrując się tu tylko po to by zamieścić swoje "sprostowanie informacyjne" zmobilizowałeś mnie do odezwania się. Pytasz:
Nie rozumiem, zostałeś skrzywdzony czy forum wynajęło Cię na adwokata?
A sam zdajesz się stronniczo wypowiadać w temacie. Nie zalatuje to hipokryzją aby?
Stary to może Ty jesteś albo Twoje auto/a z tymi stereotypami... Tu uprawiasz dziecinadę, której większość forumowiczów mówi stanowcze nie.
No bo w jednym aucie się śruby odkręcają w drugim palnik, młot, przecinak gumówka! o czym TY piszesz jak nie wiesz... To w końcu znamy tą cenę przed czy ulega ona zmianie?
nie mam czasu i zamiaru odpowiadać na głupie pytania, posty... I właśnie z tego powodu zarejestrowałeś się wczoraj na forum i od wczoraj debatujesz w temacie - no proszę Cię...

Pedrozo
11-02-2015, 11:48
Ja też chętnie się odniosę do tego wywodu, bo widzę, że zaczyna uprawiana być martyrologia mechanika...

Szczerze to są różni mechanicy... lepsi i gorsi ale z klientami potrafi być jeszcze gorzej więc zrozumcie że jak ludzie się rzucą na dobrego mechanika to po prostu go zniszczą psychicznie bo wszyscy by chcieli za darmo, na już i z pocałowaniem w rękę... JEDNA GŁOWA TEGO NIE UNIESIE!!! A od czego jest tzw. "gęba" aby KULTURALNIE zapytać, porozmawiać i wyjaśnić sprawę... MOŻE NIE TEGO SAMEGO DNIA, kiedy każdy może mieć faktycznie zły dzień, bo trochę rzeczy się na świecie dzieje, o których w danym momencie niestety ZAWSZE nie mamy pojęcia....

Wiadoma sprawa, że klient potrafi być męczybuła, ale skoro mechanik udokumentowaną jakość usług oraz jakiś cennik, to teksty o niszczeniu psychicznym zalatują dziecinadą. Jak się nie można dogadać co do ceny/usługi to się po prostu rezygnuje ze współpracy. W kwestii "złego dnia", to szczerze mówią wisi mi w jakim nastroju jest osoba, do której zwracam się po usługę. Jak chcesz zdobyć klienta, to nigdy nie okazujesz mi swoich fochów, złych dni, ani innych mentalnych menstruacji. Albo jesteś w stanie profesjonalnie obsłużyć klienta, albo masz zły dzień, bierzesz wolne, albo do kontaktu wystawiasz kogoś innego. Argument o kant d*** rozbić.

Co prawda stał się mniej przyjemny i nie tak tani jak każdy by chciał, ale jest to wina tylko i wyłącznie rozpieszczonych nie znających się na rzeczy klientów - czego byłem świadkiem

To po co decydował się na współpracę z nimi? Żeby zrobić dobry uczynek? Tak jak pisałem wyżej, klient nie pasuje, to dziękujemy za współpracę. Jesteś dobry, to na miejsce jednej męczybuły znajdzie się 5 innych normalnych klientów. Co do bycia rozpieszczonym to chyba najlepszym przykładem jest p. Tomasz i jego fochy w stosunku do wymagań klienta, który zapłacił za usługę.

... którzy wydają się mieć pojęcie mądrze mówiąc, wykonując usługę oraz tym, iż są słowni i uczciwie ustalają ceny

To jak już ktoś obiektywnie ustali czy rzeczywiście mają pojęcie, czy tylko wydają się mieć to niech da znać na forum...

Na siłę próbujesz uratować wizerunek p. Tomasza, który dał ciała w stosunku do ludzi z forum.

Marek
11-02-2015, 13:37
NA FORUM WYPOWIADA SIĘ TYLKO KLIENT, który zawsze będzie w złości opisywał sytuacje ze swojej lepszej perespektywy...

No widzisz może to będzie zaskoczenie ale wypowiadają się też ludzie, którzy swoje wnioski wyciągają.

forum wynajęło Cię na adwokata?

A ciebie wynajął Tomek?? :D:D

o czym TY piszesz jak nie wiesz...

Właśnie wiem o czym napisałem, a nie posty chwalebne wypisuję...

Stary to może Ty jesteś albo Twoje auto

Cześć, jestem Marek i również chodzę do przedszkola tak jak Ty. :P

Wystarczy poznać od zaplecza 80% mechaników ASO i w tedy się wypowiadać o argumentach..

Znam w ASO jak i poza nim.

KTO TAK POWIEDZIAŁ?! Chyba Twój mechanik...

To akurat idzie wywnioskować z twojego wpisu do którego się odnosiłem.

Nie udzielałem się na forum po to aby się kłócić i sprzeczać ale ludzie widzę coraz gorsi...

Louker

Faktycznie szał z poradami :)

nie mam czasu i zamiaru odpowiadać na głupie pytania, posty...
To sam głupot nie pisz aby nie prowokować ludzi do odpowiedzi.

Louker
11-02-2015, 14:26
No widzisz może to będzie zaskoczenie ale wypowiadają się też ludzie, którzy swoje wnioski wyciągają.

A ciebie wynajął Tomek?? :D:D

Właśnie wiem o czym napisałem, a nie posty chwalebne wypisuję...

Cześć, jestem Marek i również chodzę do przedszkola tak jak Ty. :P

Znam w ASO jak i poza nim.

To akurat idzie wywnioskować z twojego wpisu do którego się odnosiłem.

Louker

Faktycznie szał z poradami :)

To sam głupot nie pisz aby nie prowokować ludzi do odpowiedzi.

Złe wnioski wyciągasz więc nie obrażaj przedszkola bo to nawet nie Twój poziom...

GŁUPOTA to Twoja widzę 1.19 posta na dzień - myślałem że faktycznie same porady a tu widzę że komputer całe życie ;) o jakim FORDZIE marzysz?

Z tego co widzę zabolało to co napisałem więc jak w życiu tak ciężko że ma się tylko forum i tu znajomych to polecam wyjechać z kraju :) może tam do przedszkola przyjmą...

I proszę o kulturalne wpisy typu Ciebie a nie ciebie.
tWOJA kultura zaczyna i kończy się na małej literze ale nie wiem jakiego alfabetu bo dopiero w przedszkolu go uczą...

I NIE SPINAJ SIĘ TAK bo fotel będzie trzeba prać...

Co za ludzie, co za człowiek?!... :!!:

Pedrozo
11-02-2015, 14:50
Złe wnioski wyciągasz więc nie obrażaj przedszkola bo to nawet nie Twój poziom...

GŁUPOTA to Twoja widzę 1.19 posta na dzień - myślałem że faktycznie same porady a tu widzę że komputer całe życie ;) o jakim FORDZIE marzysz?

Z tego co widzę zabolało to co napisałem więc jak w życiu tak ciężko że ma się tylko forum i tu znajomych to polecam wyjechać z kraju :) może tam do przedszkola przyjmą...

tWOJA kultura zaczyna i kończy się na małej literze ale nie wiem jakiego alfabetu bo dopiero w przedszkolu go uczą...

I NIE SPINAJ SIĘ TAK bo fotel będzie trzeba prać...

Co za ludzie, co za człowiek?!... :!!:

Jak rozumiem, Twoja dyskusja z użytkownikami forum ma dalej na celu zachęcenie do korzystania z usług warsztatu p. Tomka? :D :D :D Smart, smart, smart! :D

Louker
11-02-2015, 15:38
Dalej? Nie trafiłeś, nikogo nie zachęcam tylko wyraziłem swoje skromne zdanie w pierwszym poście, którym niestety uraziłem kilka "mądrych" osób...

Czy to tak się wita nowych użytkowników forum? Prawie grupowym atakiem?

kosteg
11-02-2015, 19:38
Przeedytowałeś posty, niemniej nikt Cię tu nie atakował. Odebrałeś jako atak wypomnienie, że reklamujesz zakład zaraz po rejestracji na forum.

Grupowa była na to reakcja i dopiero po Twoich infantylnych uwagach spotkałeś się z ostrzejszą reakcją.

Do powitań jest specjalne miejsce gdzie Ty powinieneś się wypowiedzieć jako pierwszy - nie zrobiłeś tego. Twój pierwszy post z wczoraj z 20:54 jest w tym wątku. Chcesz nas jeszcze netykiety uczyć na koniec?

[edit] zdaje się, że bałaganu tu narobiliśmy

Marek
11-02-2015, 20:12

Prosić to się akurat możesz...

Poziomu się domagasz obrażając innych....żałosne. Nie licz na to.

Czy to tak się wita nowych użytkowników forum?
Jak widać wszyscy są winni tylko ty jeden biedny i poszkodowany....żal.

Prawie grupowym atakiem?
Prawdą, nie atakiem.

Do dziś forum bez P.Tomka ma się dobrze, a po twojej reklamie widać,że raczej jemu potrzebni są użytkownicy FCP i nie zachęcasz na pewno nikogo chamstwem.

Co do reszty twych cudownych wywodów to szkoda klawiatury.

Louker
11-02-2015, 22:02
Prosić to się akurat możesz...

Poziomu się domagasz obrażając innych....żałosne. Nie licz na to.

Jak widać wszyscy są winni tylko ty jeden biedny i poszkodowany....żal.

Prawdą, nie atakiem.

Do dziś forum bez P.Tomka ma się dobrze, a po twojej reklamie widać,że raczej jemu potrzebni są użytkownicy FCP i nie zachęcasz na pewno nikogo chamstwem.

Co do reszty twych cudownych wywodów to szkoda klawiatury.

Prosić się to ja mogę, ale nie muszę w przeciwieństwie do cIEBIE, co do niektórych Markow ja po prostu staram się być kulturalny...

Obrażam.. - nie zaczynałem...

W cale nie czuje się biedny i poszkodowany - o sobie piszesz?

Jakaą prawdą?! Bo to tylko teoria - prawdopodobnie osobista...

Nie chce być chamski ale denerwuje mnie cwaniakowanie szczególnie przez internet!!!

Usunąłem/przeedytowałem posty to po co się czepiasz p. TOMKA.

Cudowna to jest woda z Lichenia...

Mi nie jest szkoda bo ja nie jestem taką żyłą jak tY...

Chamstwo za chamstwo! Ktoś taki jak tY musi być nie szczęśliwy skoro tak wszystko i wszystkich krytykuje... I pisze 1.19 posta dziennie... Chyba uzależnienie!

Przepraszam za spamowanie i normalnych użytkowników za zaśmiecanie postami forum ale niektórzy użytkownicy po prostu żyją w innym świecie...

Czekam na kolejny ciekawy post z adresem na który mogę przesłać nową klawiaturę...

:-) :-) :-)

majek32
11-02-2015, 22:13
Pozwolę sie wtrącić do dyskusji

cIEBIE,tY
Wytykasz komus że pisze do Ciebie z małej litery a Ty co robisz?
I po drugie, przeczytaj jeszcze raz ze zrowumieniem regulamin forum bo podpowiem olewasz go. A to już wiąże się z konsekwencjami

Louker
11-02-2015, 22:38
Pozwolę sie wtrącić do dyskusji

Wytykasz komus że pisze do Ciebie z małej litery a Ty co robisz?
I po drugie, przeczytaj jeszcze raz ze zrowumieniem regulamin forum bo podpowiem olewasz go. A to już wiąże się z konsekwencjami

To się nie wtrącaj i czytaj od początku posty...
Jak ktoś mnie nie szanuje to dlaczego ja mam kogoś szanować, tym bardziej że miałem nastawienie neutralne a nawet pozytywne!

majek32
11-02-2015, 22:49
same ...... ciężko to przeczytać ;)

I mimo wszystko jeszcze raz przypomne o regulaminie.
Moderatrzy może czas na kolejne upomnienie?

Louker
11-02-2015, 23:05
same ...... ciężko to przeczytać ;)

I mimo wszystko jeszcze raz przypomne o regulaminie.
Moderatrzy może czas na kolejne upomnienie?

Weź się zastanów majek, przecież napisałem że osoba której cytowałem tekst, jako pierwsza zwracała się do mnie z małej litery to po co Ci moje posty?! Tobie może upomnienie bo widzę też coś za uszami... Może czas iść spać? Wy sami prowokujecie... A później wołacie "Mamę" - Moderatora... DOBRANOC!

Przeczytałem REGULAMIN - ZE ZROZUMIENIEM dla ścisłości...

Marek
12-02-2015, 05:43
Piękna reklama dla P.Tomka, który podobno już nie rozmawia z klientami tylko ty. Jeżeli to jest nowe podejście to moje gratulacje i sukcesów życzę:)

Louker
12-02-2015, 06:29
Piękna reklama dla P.Tomka, który podobno już nie rozmawia z klientami tylko ty. Jeżeli to jest nowe podejście to moje gratulacje i sukcesów życzę:)

O czym tY piszesz?
Zabrakło cI argumentów że wypisujesz takie niepodobne bzdury?

Niestety zgadywanki lepiej wychodzą dzieciom w przedszkolu...

Tonący brzytwy się chwyta :razz:

Kogo jeszcze przytoczysz do rozmowy bez ich świadomości? Zadowolonych czy niezadowolonych klientów p. Tomka

Ale musi boleć...

kosteg
12-02-2015, 09:14
Zabrakło cI argumentów że wypisujesz takie niepodobne bzdury? Przytocz proszę swoje argumenty - pyskówka, którą uprawiasz nie jest nimi wypełniona i chyba mi umykają.
Niestety zgadywanki lepiej wychodzą dzieciom w przedszkolu... Rozumiem, że infantylny sposób wypowiedzi podyktowany jest nie wiekiem, a poziomem emocjonalnym autora, na siłę starającego się wprowadzić do swojej zabawy jak najwięcej osób?
Kogo jeszcze przytoczysz do rozmowy bez ich świadomości? Zadowolonych czy niezadowolonych klientów p. Tomka Przytaczać można bez wiedzy nie świadomości. I gdzie jakiekolwiek takowe było? Bo zdaje się, że Marek wypowiedzi opiera na Twoich wpisach (już przeedytowanych) - Ty zaś usilnie nadinterpretujesz jego (i pozostałych) wpisy tak by doszukać się czegoś w nich na siłę.
Ale musi boleć... Jedyne co boli, to czytanie takich wpisów. Wątek był/jest w celu pomocy ludziom szukającym warsztatu a nie będący miejscem na wypowiedzi Rycerza Smętnego Oblicza, obrońcy uciśnionych... Czy P.Tomek wie co tu w imię "jego dobra" wyprawiasz? Jesteś pewien, że akceptuje takie zachowanie?

Louker
12-02-2015, 09:55
Przytocz proszę swoje argumenty - pyskówka, którą uprawiasz nie jest nimi wypełniona i chyba mi umykają.

Ja już napisałem co powinienem... Przyjaciel dobry kolega?

Rozumiem, że infantylny sposób wypowiedzi podyktowany jest nie wiekiem, a poziomem emocjonalnym autora, na siłę starającego się wprowadzić do swojej zabawy jak najwięcej osób?

Kogo wciągam? -zmuszam? ludzie sami szukają na siłę sprzeczki...
Głupim dogadywaniem...

Przytaczać można bez wiedzy nie świadomości. I gdzie jakiekolwiek takowe było? Bo zdaje się, że Marek wypowiedzi opiera na Twoich wpisach (już przeedytowanych) - Ty zaś usilnie nadinterpretujesz jego (i pozostałych) wpisy tak by doszukać się czegoś w nich na siłę.

To fakt bez wiedzy.
Ale czy to ja się zacząłem doszukiwać?! po prostu odbiłem piłkę...

Jedyne co boli, to czytanie takich wpisów. Wątek był/jest w celu pomocy ludziom szukającym warsztatu a nie będący miejscem na wypowiedzi Rycerza Smętnego Oblicza, obrońcy uciśnionych... Czy P.Tomek wie co tu w imię "jego dobra" wyprawiasz? Jesteś pewien, że akceptuje takie zachowanie?

Jak na razie to Ty się zachowujesz tym wpisem jak Rycerza Smętnego Oblicza, obrońcy uciśnionych... jego imię zaczęło się i skończyło w pierwszym poście wiec nie zaczynaj następny...

Człowiek chce być kulturalny ale się po prostu nie da!

kosteg
12-02-2015, 10:07
Przyjaciel dobry kolega? A jak się to ma do argumentów?
Kogo wciągam? -zmuszam? ludzie sami szukają na siłę sprzeczki... Głupim dogadywaniem... Inni? W innym świecie zdajemy się egzystować.
Ale czy to ja się zacząłem doszukiwać?! po prostu odbiłem piłkę... Tak Ty. Pozostaniesz zapewne jednak przy swoim.
Jak na razie to Ty się zachowujesz tym wpisem jak Rycerza Smętnego Oblicza, obrońcy uciśnionych... jego imię zaczęło się i skończyło w pierwszym poście wiec nie zaczynaj następny... Człowiek chce być kulturalny ale się po prostu nie da!
Jak się zachowuję? Brak powtarzania imienia nie powoduje, że rozmowa przeszła na temat wojny trzynastoletniej. Staram się to jedynie zakończyć (czemu i tak nie dasz wiary). Człowiek jak chce to zawsze jest kulturalny (w co też możesz nie uwierzyć).

wojtekn
12-02-2015, 19:16
Panowie i Panie proszę o koniec tej jałowej dyskusji. :!!: :!!: :!!:

Kolego Louker widzę że wszedłeś na forum tylko po to, aby się kłócić. Z mojej strony jest to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie potem odpoczniesz od forum na jakiś czas.

jojo78
21-02-2015, 09:15
Witam
interesuje mnie aktywacja komputera mondeo mk3 tddi
gdzie we wrocku można to zrobić i ile taka zabawa kosztuje?????
z góry dziękuje za odpowiedz
pozdrawiam
jojo

raphau
16-03-2015, 11:16
W sumie dawno już tutaj nie zaglądałem, ale pomyślałem, że może komuś pomogę ;)

Już rok posiadam swojego focusa i z checią polecę warsztat, który mnie obsługuje.
Nazywa się Ango autoserwis i znajduje się na ulicy Ukraińskiej 10

Polecam ;)

klucznik
16-03-2015, 20:02
witam. mógłby kolega powiedzieć co na Ukraińskiej naprawiał ? Ja w moim mondeo mam trudne do zlokalizowania stuki w zawieszeniu...

raphau
17-03-2015, 19:54
witam. mógłby kolega powiedzieć co na Ukraińskiej naprawiał ? Ja w moim mondeo mam trudne do zlokalizowania stuki w zawieszeniu...

W sumie to co standardowo po kupnie: rozrząd, pompę wody (autko mi się grzało powyżej 130km/h), pasek osprzętu, filtr kabinowy, olej i ostatnio sprężyny z przodu, bo jedna mi pękła ;)

Warsztat nie jest wielki, ale za to panowie w nim pracujący są naprawdę kompetentni.

Pozdrawiam

klucznik
18-03-2015, 20:39
Dzięki wielkie -podjadę do nich...

dzingis22
19-04-2015, 18:12
Straszne tu spory i kłótnie. Trudno jakieś info znaleźć. Czy ktoś poleci warsztat zajmujący się Busami (Transit). Mam kłopot z komputerem - prawdopodobnie. Potrzebuję diagnostyki a potem naprawy.

Marek
20-04-2015, 06:32
Busami zajmuje się kolega Mirekterazpolska na Opolskiej. Na Terenowej masz zakład auto-rap Andrzej Pacuła.

marcinwro88
22-04-2015, 02:22
Polecam Diagnostic Car na Opolskiej w Siechnicach. Problem w Mondeo mk4 2.0 benzyna z wypadaniem zapłonu na cylindrze. Szybka diagnoza po podłączeniu komputera i oględzinach silnika. Panowie znają się na swojej pracy, widać że zależy im na rozwiązaniu problemu a nie na nabijaniu roboczogodzin. Osobiście będę tam wracał

grzystek
22-04-2015, 16:44
Również polecam Diagnostic Car z Siechnic, naprawiałem tam hamulce i chłodnice, wszystko zostało zrobione solidnie szybko i za rozsądne pieniądze. Obsługa bardzo konkretna i świetnie znający się na tym co robią, a ilość samochodów na placu i liczba zadowolonych klientów mówi sama za siebie:) a i warsztat posiada komputer diagnostyczny do forda dokładnie taki jak ASO wiec poważne naprawy nie są im straszne.

siero3
24-04-2015, 13:38
Poszukuję warsztatu / mechanika gdzie naprawie problem z rozładowującym się akumulatorem. Co prawda zdarzyło mi się to po raz pierwszy, dziś. Po jednym dniu postoju, akumulator kompletnie rozładowany. Gdzie we Wrocławiu mogę zdiagnozować problem i skutecznie naprawić? Pomocy.

Luttek
24-04-2015, 13:45
Dobry elektryk jest na Rakowej, Andrzej Polak.

siero3
24-04-2015, 14:31
Dobry elektryk jest na Rakowej, Andrzej Polak.
Dziękuję za szybką odpowiedź, jednak może ktoś jeszcze poleci kogoś bliżej mnie ( z okolic magnolii to drugi koniec miasta dla mnie) ? Oczywiście nie marudzę, a jeśli będzie potrzeba to pojadę na ul. Rakową.
Pozdrawiam :)

Marek
24-04-2015, 18:11
Dobry elektryk jest na Rakowej,
Potwierdzam

Na Wyścigowej bodajże 7 koło auto-zone też jest dobry. Chyba to się DRIFT nazywa...

schraczek
24-04-2015, 20:04
Podjedz na początek do byle jakiego sklepu z akumulatorami. Sprawdzą stan aku i napięcie ładowania.

siero3
25-04-2015, 18:50
Podjedz na początek do byle jakiego sklepu z akumulatorami. Sprawdzą stan aku i napięcie ładowania.

Byłem dzisiaj w sklepie/serwisie akumulatorów ładowanie sprawdzone mniej więcej 14.4. Stan akumulatora 70% (trochę mało ale możliwe że wykazało tyle ponieważ akumulator był dzień wcześniej rozładowany ). Dodatkowo kupiłem w castroamie miernik (20zł) i sam dokonałem jeszcze pomiarów. Pobór prądu na zamkniętym aucie po ok 10-15minutach schodzi do 0,0 , natomiast ładowanie 14.3-14.4 ( na wł nawiewach radiu i światłach oraz na wył), jedynie co może wzbudzić wątpliowści to, to że zrobiłem 3 próby pomiaru ( 3 razy wył i wł silnik) i za jednym razem ładowanie wykazało 13.7 , a dwa pozostałe 14.4 . Test zrobię ponownie jutro, jak przejadę się trochę autem. Natomiast jeszcze kolejna kwestia, po otwarciu maski zobaczyłem uszkodzone wygłuszenie maski, ewidentnie widać działanie jakiegoś zwierzaka. Zastanawiam się czy to może mieć jakiś związek z rozłądowanym akumulatorem, ale z drugiej strony pomiary wskazują żę wszystko ok.
Akumulator w poniedziałek oddam do naładowania, porządnym sprzętem w/w sklepie, a na czas ładowania dostanę zastępczy aku.
Jakieś sugestie? Co mogło być przyczyną rozładowania?

Serwis w jakim byłem to BOBIX Akumulatory ul. Długa 11 (za Obi). Obsługa bardzo pomocna i moim zdaniem fachowa.

Przepraszam za offtopic.

Marek
25-04-2015, 20:34
Jakieś sugestie?

kod do radia masz?

siero3
25-04-2015, 20:43
kod do radia masz?

tak mam, musiałem wprowadzić po rozładowaniu oraz po pomiarze poboru, bo wypiałem kleme.

schraczek
26-04-2015, 11:02
Wyglada, że wszystko ok.
A jesteś pewien że to aku był rozładowany ? Jakie były objawy ?

siero3
26-04-2015, 11:16
Wyglada, że wszystko ok.
A jesteś pewien że to aku był rozładowany ? Jakie były objawy ?

Tak jestem pewny, słabo świeciły lampki wewnętrzne, pykanie w bezpiecznikach, migający convers, choinka na zegarach, auto nie chciało wogóle zakręcić. Dopiero po podłączeniu kabli + drugie auto, po kilku minutach auto odpaliło. Nie powiem początkowo przestraszyłem się że może coś z elektryką, jakieś zwarcie, ale po odpaleniu na kable auto zadziałało normalnie.

mookie
02-05-2015, 16:45
Polecam elektromechanika na ul. Szwajcarskiej. Trochę mało zorganizowany jest, ale na robocie się zna.

pääkäyttäjä
13-05-2015, 22:27
Yyy... czytam ten wątek i nadal nie wiem, kto jest polecany a kto nie. Wszystko jedno, gdzie we Wrocku, byleby było dobrze. Mam swoich mechaników w Rybniku ale zostawianie u nich auta i wracanie albo Seatem albo pociągiem, jest trochę męczące a oni mają z reguły sporo roboty (fakt - po umówieniu się i podaniu, co boli auto, z reguły czekam maks trzy dni na auto).

Myślę konkretnie o zawieszeniu - niby na SKP nic nie wyszło ale coś tu i tam metalicznide "stuka-puka". Ja czasu mam jak marasu i nigdy mechanika nie poganiam :D

wwtcka
17-05-2015, 20:14
Witam,
zdiagnozowano w moim MK3 wadliwie działający sterownik turbiny, czy ktoś we Wrocławiu lub okolicach zna sprawdzony warsztat który go naprawi?

Tramo
02-06-2015, 10:22
Ja ostatnio nieco przypadkiem trafiłem do Indy-Car na Koszyckiej we Wrocławiu, bo zobaczyłem, że od 2 tygodni jeżdżę z nieważnym przeglądem i naprawdę jestem bardzo zadowolony jakością obsługi. Przy okazji wykryto mi poważny błąd z geometrią kół i od razu to naprawili.

1billbo1
02-06-2015, 20:28
Cześć! Polećcie pls dobry warsztat we Wrocławiu. Przednie klocki odzywają się przy hamowaniu. Trzeba by przejrzeć, może wymienić. Jest szansa, że gdzieś będą mieli części na miejscu?
Pilne! Dzięki!

Marek
02-06-2015, 21:20
Ja ze swojej strony polecam kolegę z forum MIREKTERAZPOLSKA choć klocki to nie jest zbytnie wyzwanie i praktycznie każdy zakład powinien sobie z tym poradzić.

Mirek sprzedaje oryginalne części do Forda ale ma też dostęp do zamienników. Jeżeli Ci odpowiada to do niego napisz.

1billbo1
02-06-2015, 21:39
Dzięki, odezwę się na pewno! Jestem w trasie i muszę to jutro załatwić.
Ktoś coś jeszcze?

1billbo1
03-06-2015, 18:06
Ja ze swojej strony polecam kolegę z forum MIREKTERAZPOLSKA choć klocki to nie jest zbytnie wyzwanie i praktycznie każdy zakład powinien sobie z tym poradzić.

Mirek sprzedaje oryginalne części do Forda ale ma też dostęp do zamienników. Jeżeli Ci odpowiada to do niego napisz.

DZIĘKUJĘ ZA POMOC!!! Sprawa załatwiona szybko i profesjonalnie! Polecam Kolegę z forum z ręką na sercu. W drodze do domu :)

lysy1015
11-06-2015, 18:44
Witam
Proszę o polecenie jakiegoś dobrego specjalistę od silników. W moim focusie 1.6 tdci słuchać metaliczne stukanie z silnika. Czy może ktoś polecić kogoś kto się zna na tym i przy okazji nie jest drogi?
Proszę o pomoc

Marek
11-06-2015, 19:03
Czy może ktoś polecić kogoś kto się zna na tym i przy okazji nie jest drogi?

http://mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL//201207/1343417881_by_wanek.jpg?1343417881

:)
Poczytaj wpisy w tym temacie. Kogo ja polecam masz poniżej, a Ty zdecyduj gdzie chcesz robić.

lysy1015
11-06-2015, 19:21
Nie oczekuje ze bedzie szybko ale przede wszystkim dobrze. Nie zaszkodziloby gdyby przy tym bylo niedrogo. Czy mozesz podac konkretne namiary?

Marek
11-06-2015, 19:24
Ta fotka to był żart :)

MIREKTERAZPOLSKA
511644445

Ul. Opolska

lysy1015
11-06-2015, 20:03
Dzieki. A czy mogę liczyć na tego Pana jeżeli będzie potrzeba wymiany silnika?
Jak by ktoś miał chwilę proszę rzucić okiem na mój post
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=226173
Może ktoś będzie mi w stanie pomóc lub polecić kogoś
Pozdrawiam

trociu
27-06-2015, 18:49
Słuchajcie. Potrzebuję dobrego elektronika (raczej już nie elektryka) do sprawdzenia o co chodzi w moim Focusie MKI. Zapalała mi się kontrolka akumulatora więc poszedł do elektryka (Zapłon na Terenowej). Zrobiony został alternator z regulatorem napięcia.

Jednak problem pozostał. W zależności od wersji mam:
- albo zapalającą się w kilka sec. po odpaleniu kontrolkę ładowania i palącą się do końca jazdy. Co prawda w tym wypadku nic się w zasadzie nie dzieje, oprócz braku podgrzewania przedniej szyby
- albo zapalającą się na kilka(naście) sec. kontrolkę co chwilę z dłuższymi lub krótszymi odstępami. Czasami temu zapaleniu towarzyszy cykanie przekaźnika R24 "funkcja oszczędzania energii akumulatora"

W Zapłonie facet powiedział, że nie ma pojęcia co może być. Z ich strony wszystko wygląda ok. Ładownie na alternatorze 14 a na akumulatorze już faluje.

Nie mam pojęcia, gdzie się z tym udać. Wskazano mi Botronic, że może tam zaradzą. Ale mało o nim napisane.

MIREKTERAZPOLSKA
29-06-2015, 13:30
Przewód prądowy do wymiany

lotnik11
07-07-2015, 07:02
Jan Mucha boczna Klecińskiej na muchoborze.

Jak nie znajdziesz w necie to podam ci namiary. Jeżdżę tam od 7 lat i nie było problemu, którego by nie rozwiązał.

betap
07-07-2015, 15:50
Ja polecam - MIREKTERAZPOLSKA z opolska 151 wrocław - dzisiaj robiłem tam rozrzad w moim c-max 2.0 tdci. Cała ekipa zna sie na rzeczy i wie co robi - szczególnie polecam pana Wojtka - duża wiedza i cierpliwości - oby tak dalej :-)

Dudi_81
13-07-2015, 15:26
---

koval__
15-07-2015, 17:57
witam,

Jako, że we Wrocławiu jestem nie długo szukam warsztatu dla mojej fiesty 2010, Ogólnie to potrzeba wymiany oleju + filtry i zastanawiam się nad rozrządem. Obecnie ma przejechane pod 94000 a z tego co się orientowałem to tak koło 100 tyś dobrze by było wymienić.

Z góry dzięki za jakieś namiary ;)

Marek
15-07-2015, 19:08
Ja tam się znów powtórzę,że polecam MIREKTERAZPOLSKA :)

W tym temacie masz też podanych kilku innych,wybór należy do Ciebie ;)

Dudi_81
16-07-2015, 07:11
---

MIREKTERAZPOLSKA
16-07-2015, 07:21
Ile masz zniżki za polecanie ? ;)

Panie Łukaszu z Markiem chcemy się umówić na małą wódeczkę-wleczone do domu. Tylko nie wiemy gdzie, kiedy i który płaci za taksówki by odwieź do domu
Dlatego te polecenia:razz:
Ps,
Zapraszamy jako trzeciego na degustację
A tak serio to wybiłem mu z głowy głopie naprawy i wyrzucanie pieniędzy w błoto, tak jak Panu bo NIE WYMIENIAMY DOBRYCH CZĘŚCI NA NOWE

Marek
16-07-2015, 16:36
Ile masz zniżki za polecanie ?

Nie wiem.....Mirka zapytaj :P

koval__
16-07-2015, 20:12
Ja tam się znów powtórzę,że polecam MIREKTERAZPOLSKA :)

W tym temacie masz też podanych kilku innych,wybór należy do Ciebie ;)

No to zostało się umówić z Panem Mirkiem na termin :D dzięki ;)

damian_im2
21-07-2015, 13:05
Również polecam MIREKTERAZPOLSKA (http://forum.fordclubpolska.org/member.php?u=104533) szybko, fachowo i konkretnie.

luszczekl
06-08-2015, 15:30
Także polecam MIREKTERAZPOLSKA. Upały dają mu w kość, ale daje radę. Robiłem rozrząd z pompą wody ... kupka wymienionych części do wglądu (pewnie też do zabrania jakby ktoś chciał :) ).
Pozdrawiam

codigo
06-08-2015, 16:58
Cześć,

Poniżej link do playlisty z filmami przedstawiającymi naprawę blacharską mojego BMW e24 635CSi, rocznik 1986, wykonaną w Yzzy Serwis S.C./Yzzy Auto Centrum na ul. Kępińskiej 2 we Wrocławu: https://www.youtube.com/watch?v=I_0gUNJNBNg&list=PL2xVJf1XW14iGt60pSgMdtAYmeRXBFcFD
Postanowiłem zamieścić tę informację na tym forum, ponieważ wiem, że zajmują się Fordami. Filmów jest sporo, ale naprawdę myślę, że warto się z nimi zapoznać przed podjęciem decyzji o powierzeniu swojego samochodu temu warsztatowi.

Jeśli ktoś miałby problem ze odtworzeniem filmów, to wystarczy w YouTube wpisać "yzzy auto centrum".

Pozdrawiam,
Kamil

meder
13-08-2015, 05:18
Witam.
Problem polega na tym, że silnik wkręca się tylko do 4 tyś, i nikt nie może sobie poradzić
4 mechaników, 2 serwisy. Mówią, że może to być rozrząd lużny łańcuszek, ale u każdego mechanika był sprawdzany i robiony, Dlatego potrzebuję pewniaka znającego się na rzeczy, Nie wskazuje zadnych błędów. Silnik 2,0 benzyna MK3. Nie wspomnę o innych naprawach i częściach. Głowica nowa, pierścienie, kolektor i inne.
Podajcie mi dobrego mechanika, który lubi wyzwania,
Pozdrawiam.

meder
14-08-2015, 11:49
Witam.
Czy ktoś pomoże mi w moim problemie.
Pozdrawiam.

janek001
14-08-2015, 21:13
A do Mirka nie dasz , mocno sie reklamuje na forum , chyba ogarnie takiego klasyka

MIREKTERAZPOLSKA
16-08-2015, 22:25
A do Mirka nie dasz , mocno sie reklamuje na forum , chyba ogarnie takiego klasyka

Witam
Panie Janku
Mocno się reklamuje???
Złośliwość
Na pewno ogarnę takiego klasyka, tylko na tą chwilę mam walkę z dwoma innymi klasykami po innych warsztatach
1. Focus 1,6tdci po uszczelnieniu pompy oleju silikonem-jest w całym układzie smarowania silnika. Nigdy bym nie przypuszczał że mechanik może złożyć pompę oleju na silikon w taki sposób
2. Mondeo z pompą CR od transita-niby to samo, a jednak nie
W obu przypadkach czas naprawy się wydłużył.
Zapewniam że jak ogarnę temat tych aut, a kolega będzie dalej szukał pomocy to chętnie pomogę.
Przy okazji dziękuję bardzo wszystkim za dobre opinie.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
Mirek

Luttek
20-08-2015, 14:50
Byłem u Mirka z pewną sprawą i zrobił na mnie dobre wrażenie, wstępnie się umówiłem na telefon za tydzień i termin naprawy ale nastąpiła cudowna samonaprawa więc nie ma potrzeby wizyty w warsztacie. Jakby co (odpukać) wrócę. W każdym razie nie sądzę że jest tak że gość ma na forum kumpli którzy pochwalają ten warsztat i polecają tylko dlatego że że znajomy. Może po prostu wie co robi i się zna?

Marek
21-08-2015, 06:00
Mnie już wkurza, że odezwałem się gdzie mają jechać. Byłem dziś z nadzieją, że uda się od ręki wymienić sprężyny i co? i dupa :D
Nie polecam :619:

Swoją drogą czekam kiedy zbytnia popularność mu się czkawką odbije i pojawi się pierwszy niezadowolony tak jak to było w przypadku innych mechaników polecanych poprzez forum....

Co do reklamy to chyba się koledze pomyliło lub zapomniało co się na forum uprawiało a'propos jednego zakładu w Siechnicy..
Nazwy nie podam aby o kolesiostwo nie być posądzonym :P:D

kosteg
21-08-2015, 08:50
Na wrzesień termin dostałem :(

Trzeba o jaką kartę stałego klienta poprosić i modlić się aby nie wystawiono rachunku za parking i garażowanie :D

damian_im2
27-08-2015, 18:13
Ponownie polecam MIREKTERAZPOLSKA. Do zobaczenia przy wymianie hamulców 8)

Vercynogetorix
01-09-2015, 12:35
Witam,

a może ktoś mi polecić coś w okolicach nyskiej? tam mieszkam i szukam zakładu gdzie warto podjechać jeśli boję się jeździć gdzieś dalej

Marek
01-09-2015, 14:03
Na przeciwko salonu Volkswagena na bodajże Pięknej jest ktoś od Fordów. Swego czasu polecał ich kolega GrekuPL

Może napisz co się dzieje to może coś zaradzimy?

Vercynogetorix
02-09-2015, 08:25
prawdopodbnie któryś z podstawowych elementów sterowania mocą,

standardowo wachania obrotów, braki lub nadmiar mocy etc.

czyli wielka trójka pewnie, krokowy-przepustnica-przepływomierz;

może być też coś bardziej skomplikowanego bo niedawno spaliła mi się duża część wiązki i poszło na bank przepięcie po obwodach, a że znowu spaliła mi się lampka nad tablicą rejestracyjna.... to znaczy że powrót do elektryka żeby sprawdzić podawanie prądu na obrotach i pod obciążeniem.

Marek tam są bodajże trzy zakłady, nie wiesz może który?

Marek
02-09-2015, 11:08
Napisz do Greka

Vercynogetorix
02-09-2015, 12:19
Dzieki już mam;

Podsumowanie dotychczasowych dyskusji;

nie były brane pod uwagę:
* zakłady specjalistyczne (elektryk blacharz)
* niemozliwe do ustalenia nazwy/adresy
* nie mozna dojść czy autor faktycznie korzystał, czy poleca z wiedzy innych

+ Polecany
- Nie polecany
? Na własne ryzyko (nmp zadowoleni z jednej rzeczy a drugiej nie)

ps. policzyłem najlepiej jak umiałem

TK Autoserwis ++++-?++++-++-++---
Caros (warsztatowa) ??++++++-++-
Casper (caspro servis) Motors piękna +++++
Majdziok Zaułek rogoziński +++-+-
MIREKTERAZPOLSKA Opolska ++++++
Bodo Radw ul wrocławska +-----
Diagnostic Car Siechnice +-++
Germaz ----
Polmotors ?++
Auto RAP Serwis +++
Stop Car owsiana ++-
TediPol Grota Roweckiego +++
krakowska 98 k praktikera ++
auto serwis obornicka ++
Stach car ++
Ossowski +-
Arek Kretowicz zabrodzie ++
Ryszard Śledź Robotnicza ++
Norauto ++
RAF-MAR +
Automagmar +
ATL auto Serwis +
Yzzy serwis +
Dwójka (grunwaldzka) +
auto max krzywoustego +
szoszka chalupnicza1 +
Zwierzynski robotnicza +
GM Auto serwis potokowa -
Auto Serwis Tomanek +
Auto - Tech reymonta +
Botronik olsztyńska +
Auto Box Kozuchowska +
Aleksander z balonowej +
robert nowak za cment grabisz +
Szybowcowa k creatora -
Aleksander balonowa +
Diesel Service kamiennogórska +
Alius Czajcza +
Wiszowaty&Salamaga bystrzycka -
Prestige Car Powstańsów +
Robotnicza 50 +
Ango autoserwis ukrainska 10 +

Ja ze swojej strony moge polecić Norauto - jest drogo ale się nigdy nie zawiodłem,
Nie mogę polecić Diagnostic Car z Siechnic, mam do Pana Klaudiusza ujemne zaufanie + wiem że dopraszał się u wspólnych znajomych żeby mu wstawiali pozytywne opinie w internecie pomimo że nie korzystali z jego usług. Zresztą z tego co widzę ci znajomi też jego warsztat omijają..

Bump: a tak poza tym,

a) post counter umarł?

b) korzystał ktoś z serwisów mechaniki bosch? to coś jak norauto (sieciówka)

Marek
03-09-2015, 02:42
a) post counter umarł?

Posty są naliczane w działach technicznych.

clo
03-09-2015, 11:02
Ja zazwyczaj z każdą usterką jadę na Kamienną do Pol Motorsa, jeszcze nie spotkałem się z zawodem. Ceny w porządku i dobry sprzęt.

Dudi_81
03-09-2015, 14:28
Ja też się nie spotkałem z zawodem, ponieważ nie jeżdżę do nich. Swoją drogą ciekawe ilę płącą za tak pochlebne opinie :p I to już nawet drugą

damian_im2
03-09-2015, 14:45
Mieszkam niedaleko Pol motors i z ciekawości zapytałem ile wymiana sprzęgła z dwumasą - serwisant powiedział 6-7k.

Dudi_81
03-09-2015, 15:48
No ale na oryginałach :D , ale jednak wole Sachsa, za tyle to 3 razy wymienię

MIREKTERAZPOLSKA
03-09-2015, 18:22
Panowie
Obaj jesteście po wymianie sprzęgła i wyniosło Was tyle samo.

Monika 1
04-09-2015, 12:20
Przez ponad rok serwisowałem auto u Mirka(a w zasadzie u Mirka z synami). Ceny zawsze sensowne, kontakt dobry. Kilka razy wybił mi z głowy głupie pomysły i dzięki temu nie ponosiłem bezsensownych kosztów:wink:

Gdybym nie zmienił marki auta to pewnie nadal bym do nich jeździł

MIREKTERAZPOLSKA
04-09-2015, 12:49
Przez ponad rok serwisowałem auto u Mirka(a w zasadzie u Mirka z synami). Ceny zawsze sensowne, kontakt dobry. Kilka razy wybił mi z głowy głupie pomysły i dzięki temu nie ponosiłem bezsensownych kosztów:wink:

Gdybym nie zmienił marki auta to pewnie nadal bym do nich jeździł
Zdrajca:p

Monika 1
04-09-2015, 13:22
Rozpoczynam powolne podejście do Multipli:619:

Marek
04-09-2015, 14:50
Czy jest na forum lekarz?? :D:D

MIREKTERAZPOLSKA
04-09-2015, 15:01
Rozpoczynam powolne podejście do Multipli:619:
Nie wiem, nie znam się, jestem zarobiony:p
Multipla:shock: to już nie ma wyjazdów w EUROPĘ????

Monika 1
05-09-2015, 10:55
Oczywiście, że są:)

A Multiplą muszę się kiedyś przejechać - to jest jedna z tych rzeczy które człowiek musi zrobić przed śmiercią:lol:

Luttek
06-09-2015, 12:41
Szczyt rozrzutności: zainwestować w alarm do multipli :)
Ponoć zdarzyło się również że multipla potrąciła pieszego na pasach...pieszy zbiegł z miejsca wypadku :)

silko
07-09-2015, 12:32
Ja też jestem za Pol Motorsem, rzetelny zakład. Ceny też ok. Nie znam we Wrocku chyba innego lepszego.

Vercynogetorix
07-09-2015, 13:24
Ostatnio moja luba była w warsztacie na paczkowskiej 1, dokładnie warsztat p. Maciejewskiego

* wymieniono gumową rurę do filtra powietrza (harmonijka)
* wymieniono uszczelkę pod klawiaturą

skasowano 500zł z czego 320zł robocizna

+ szybka i na pewno celowa naprawa (auto jeździ zauważalnie inaczej)
- drogo jak cholera :/

nie polecam, jak na taką naprawę skasowano dość dużo.

jakubcjusz
30-09-2015, 09:41
Witam,

Zakupiłem niedawno Forda Focusa C-Maxa (2004), benzyna 1.8 + gaz. Ostatnio zapaliła mi się kontrola Check Engine. Komputer wskazał drugą i trzecią cewkę.

Pierwszy mechanik zamienił miejscami cewki - komputer pokazał błędy na cewkach 1,2,3. Mechanik stwierdził, że to prawdopodobnie elektryka, a oni elektryki nie robią.

Drugi mechanik wyłączył gaz, skasował błędy, pojeździł trochę i stwierdził, że na benzynie błędy nie wyskakują, więc prawdopodobnie problem jest z instalacją gazową a oni gazem się nie zajmują.

I teraz pytanie: znacie jakiegoś mechanika we Wrocławiu (najlepiej okolice Psiego Pola, choć do dobrego mechanika jestem w stanie pojechać na drugi koniec miasta), który zajmuje się także elektryką i gazem w aucie i który kompleksowo zbada i naprawi usterkę? Bo na takie jeżdżenie od mechanika do mechanika to szczerze mówiąc szkoda mi trochę czasu i pieniędzy.

Pozdrawiam!

jvras
08-10-2015, 07:30
Byłem tydzień temu u p. Mirosława na Opolskiej (MIREKTERAZPOLSKA).
Zostawiłem rano samochód żeby został wymieniony olej, a co ważniejsze znaleziona i usunięta przyczyna hałasu z układu paska wieloklinowego - słyszane piski i trzaski na zimnym silniku, podczas jazdy raczej nie.

Po 4 godzinach telefon, że:
1) rozrusznik w złym stanie, zgodziłem się na wymianę, samochód ma 8lat i 253k przejechane więc lepiej mieć z nim spokój (mimo braku dotychczasowych problemów z odpalaniem, ale wolę nie zostać z nieodpalającym autem)
2) apropo hałasu to początkowo sądzili że to alternator, ale zdiagnozowali luz na napędzie sprężarki klimatyzacji, zaproponowana wymiana jej sprzęgła (nie pamiętam dokładnie ceny, kilkaset zł) z zastrzeżeniem że większość takich napraw kończy się i tak wymianą całej sprężarki bo uszkodzenie jest gdzieś głebiej (przedstawione ceny to bodajże 3200 za oryginał, 2000 z hakiem za zamiennik). Na potwierdzenie tej teorii, na włączonym silniku wciskany był MAX co powodowało jeszcze gorsze dźwięki spod maski niż po zwykłym odpaleniu silnika.

Nie zdecydowałem się na wymianę sprężarki, porobiłem testy przyczyny tego hałasu, wystarczyło wciskać podgrzewanie przedniej szyby żeby się pojawił, po uruchomieniu samej klimatyzacji hałas ledwo słyszalny (a sama klimatyzacja działa b. dobrze).

Podjechałem do mojego poprzedniego mechanika (zaprezentowałem hałas/piski/trzaski) i zostawiłem auto, po kilku godzinach telefon, że do wymiany napinacz paska oraz sprzęgło alternatora, oba elementy mocno zużyte.
Podsumowując: rozrusznik i olej wymieniony, nie mam zastrzeżeń, p. Mirosław bardzo uprzejmy, koszty w porządku, kontakt pierwsza klasa, niestety piski przy pasku okazały się mieć inną przyczynę niż podana.

MIREKTERAZPOLSKA
08-10-2015, 09:29
Na kole pasowym sprężarki ma Pan luz.
Powiedziałem też, że napinacz i pasek jest do wymiany ale nie ma sensu tego wymieniać w tym momencie, tylko zrobić to razem z sprężarką-sama wymiana napinacza będzie na krótki okres, ze względu na sprężarkę.
Moim zdaniem wydał Pan pieniądze na naprawę gdzie nie jest usunięta przyczyna . Awaria wróci jak bumerang. Obym się mylił.
Pozdrawiam Mirek

GoorY
12-10-2015, 08:39
Panie Mirku, po prawie dwutygodniowym pobycie w warsztacie, turbina u ojca w mondeo tak jak miala przedmuch, tak ma nadal a moc odczuwalna ok 80ps... Dla przypomnienia mondeo tdci 2004 - regeneracja turbiny z czyszczeniem ukladu...
Porozmawialismy, bylo milo ;) czekamy na dalszy ciag ;)

MIREKTERAZPOLSKA
13-10-2015, 09:28
Przy Panu dzwoniłem do turbiniarzy-po regeneracji ma przedmuch.
W czwartek mają zobaczyć na nią-o czym Pan wie.
Większego kaca moralnego mam przez filtr paliwa-jeszcze raz przepraszam jak nie zmieniłem

wkg
16-12-2015, 20:34
Dziś odebrałem auto z Carosa. Generalnie pozytywne wrażenie. Robiłem rozrząd, filtry i geometrię zawieszenia.
Odradzili wymianę uszczelniaczy, przy mnie podnieśli auto, pokazali rozklejającą się tuleję tylnego wahacza i zapieczoną tuleję geometrii z tyłu.
Ceny części niewiele droższe niż w sklepach internetowych, robocizna gdzieś pomiędzy ASO a "panem Kaziem".
Dodatkowo mialem (i mam) stuki przy szybkich obrotach kierownicą na wyłączonym silniku - bez działającej pompy - odradzili robić regenerację. Na razie nie chcę kupować w ASO.
Miałem w bagażniku tarcze i klocki tył - prosiłem o wymianę gdyby się kończyły - nie wymienili - stare jeszcze OK.
Chyba mogę polecić z czystym sumieniem.

Ciekawe - rozrząd wymieniałem przy 193 tkm. Na starym pasku nie było widać śladów zużycia. Wywinięty na drugą stronę (ząbkami na zewnątrz) wyglądał jak nowy.

Tyle : )

Pozdrawiam wszystkich.

spameiro
27-12-2015, 16:48
Witam,

czy ktoś z forumowiczów może polecić jakiś dobry warsztat zajmujący się naprawą immobilizerów (Wroław i okolice)?

Z góry wielkie dzięki.
S.

leon805
29-12-2015, 18:08
Ja robie moje fordy na terenowej we wrocku.

Marek
29-12-2015, 18:16
na terenowej we wrocku.

Zapewne Auto Rap Andrzej Pacuła. Polecałem ich w tym temacie i nie tylko kilka razy

mondek84
03-01-2016, 20:04
Sprzęgła, silniki, pełna mechanika we Wrocławiu to polecam warsztat: Wrocław ul. Koszycka 4 (panowie Janusz i Andrzej) z nowszymi autami, elektryką to słyszałem opinie, że ul. Rakowa jest ok i dawna Fadroma.

Marek
04-01-2016, 07:52
słyszałem opinie, że ul. Rakowa jest ok

Na Rakowej jest ze 20 zakładów :D

cyberion84
04-01-2016, 08:54
Na Rakowej jest ze 20 zakładów :D

Wrocław ul. Rakowa 46

http://www.mechanika-jarosz.pl

Pawk1
10-01-2016, 06:14
Witam

Polecam warsztat w Siechnicach Diagnostic Car, Panowie zajmują się zarówno mechaniką pojazdową jak i elektryką i co najważniejsze mają o tym duże pojęcie. Dodatkowo zarówno właściciel jak i pracownicy są mili i odopowiadają na zadawane im pytania. Byłem tam raz i jeszcze nie raz wrócę. POLECAM

Marek
10-01-2016, 07:45
i zarejestrowałeś się specjalnie aby nam to napisać? ;)

Dodatkowo zarówno właściciel jak i pracownicy są mili i odopowiadają na zadawane im pytania.

Wow :D

Pawk1
10-01-2016, 13:23
Tak, specjalnie dla ciebie....

Marek
10-01-2016, 14:28
Tylko ciekawe dlaczego tobie auta nie zrobili skoro tacy dobrzy i się znają?

http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=236643

Ps.

Żeby niedomówień nie było to nie mam nic do diagnostic tylko do takich postów pochwalnych osób ledwo zarejestrowanych i jako pierwsze wychwalających dany zakład. Śmierdzi reklamą na kilometr, a nie po to ten temat jest

Pawk1
12-01-2016, 12:03
Ja ciebie rozumiem, ale w tym przypadku to zbieg okoliczności ze akurat sie zarejstrowalem , samochod marki Ford mam dopiero od 2 tygodni... Panów polecam bo na to zasłuzyli.

Wojtass1920
13-01-2016, 12:30
Witam, znacie mniej wiecej ceny napraw w Wrocku? Mondeo mk2 TD 1999
-poduszki skrzyni biegow przod i tyl
-laczniki stabilizatora
-gumy stabilizatora
- tuleje wahacza przedniego lub wahacze z tulejami
- koncowki drazka

Dajmonio
17-01-2016, 15:09
Zanim dokonałem wyboru zakładu przeleciałem ten wątek od dechy do dechy i tym sposobem trafiłem na p.Mirka z ul. Opolskiej (MIREKTERAZPOLSKA).

Faktycznie moje pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne ze względu na szybkie wskazanie jednej z usterek (opiłkowanie pompy CR). Pan Mirek zalecił pozostawienie samochodu bo z taką usterką nie powinno się już jeździć. Poza tym do wymiany alternator i sprzęgło komplet. Koszt = 6000 zł. Trudno - jak trzeba to trzeba.

Mimo wydatku jaki mnie czekał miałem szczery zamiar wychwalać p.Mirka na tym forum (nie należę do tych co to tylko o swoich krzywdach piszą), bo faktycznie w pierwszym kontakcie zaskoczył mnie nawet bardzo pozytywnie jednak z opinią wolałem wstrzymać się do czasu odbioru samochodu.

Naprawa miała trwać około 10 dni - przedłużyło się do kilku tygodni (od 4.11 - 10.12.2015 = ok. 6 tygodni). Mam tróję dzieci odprowadzanych do różnych miejsc (żłobek i szkoły), dodam, że foteliki w czasie naprawy były w samochodzie, więc p. Mirek zdawał sobie z tego sprawę. Parę razy zabierałem foteliki, żeby móc wozić dzieci pożyczonymi samochodai i parę razy wstawiałem je u p.Mirka w warsztacie do mojego samochodu bo samochód miał już być gotowy "na jutro".

Jak sobie teraz przypominam tłumaczenia p. Mirka to już mnie trzęsie dlatego nie chcę wchodzić w zbytnie szczegóły.

Ogólnie:
- brak kontaktu telefonicznego pomimo wcześniejszego umawiania się to u p. Mirka standard (też nieodbieranie telefonów).

- historie z ust p. Mirka takie że głowa mała (m.in. takie: Mam już daną część ale w domu i jutro będzie montaż po czym jutro okazywało się że tej części już nie ma. Takie i podobne historie miały miejsce niemalże przy każdym kontakcie, a były nawet i takie, których tutaj nie będę przytaczał, żeby p.Mirkowi przykro nie było - w pewnym momencie zacząłem mu nawet szczerze współczuć).

- miałem dostać jakiś papier z Forda na pompę CR (niby miała być wymiana na regerowaną przez Siemensa w Niemczech i dostarczona przez ASO Wrocław na zasadzie wymiany) p. Mirek otwierał list z rzekomym pismem przez 2 tygodnie (śmiech na sali... do łez) i do tej pory chyba nie otworzył bo już nawet telefonów nie odbiera. Obdzwoniłem wszystkie ASO we Wrocławiu i w żadnym nie mieli sprzedaży takiej pompy w tym czasie (no i serce zabolało).

- szczytem w całej tej sprawie jest jednak to, że p. Mirek nie chce wystawić mi faktury za wykonane usługi i części, które rzekomo zamontował (niestety, po tym wszystkim nie mam zaufania do tego człowieka i każdą ewentualność biorę pod uwagę). Po moich prośbach, kiedy jeszcze u niego bywałem próbowałem jescze kontaktować się z nim w tej sprawie telefonicznie ale od czasu kiedy zbył mnie hasłem: "dobrze jutro to załatwimy" nie odbiera telefonów (w sumie kilkadziesiąt prób).

Piszę tego posta nie z chęci zemsty (chociaż żal do p. Mirka pozostał wielki) ale dlatego, że do warsztatu p.Mirka (MIREKTERAZPOLSKA) trafiłem właśnie przez to forum. Nie będę też oceniał fachowości p. Mirka ale fakt jest taki, że po wydaniu 6 tyś. zł silnik na zimno nadal pracuje paskudnie a nawet gaśnie na wolnych obrotach.

Jak by nie patrzeć p. Mirek cieszy się dobrą opinią wśród forumowiczów i pewnie nie tylko wśród nich ale czy tego typu sytuacje jak ta moja, którą wyżej opisałem i wiele innych podobnych przedstawionych na tym forum nie zmusza użytkowników samochodów skazanych na wizyty w warsztatach na pozostanie czujnym. Mechanicy sami sobie są winni, że ludzie w razie naprawy samochodu chcą patrzeć im na ręce. Jako chrześcijanin wybaczam p.Mirkowi. Serce jednak boli, że ten świat taki jest.

Obecnie samochód trafia do serwisu specjalizującego się w pompach CR i wtryskach (faktycznie współpracującym z Siemens - Niemcy) - jestem bardzo ciekaw diagnozy.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i rzetelnych mechaników.

P.S.

Nie chciałbym, żeby mój post stał się początkiem jakiejś jałowej dyskusji. Jeśli p. Mirek go przeczyta i będzie miał jakieś zastrzeżenia to niech raczej zadzwoni do mnie a jeszcze lepiej byłoby żeby przesłał mi w końcu fakturę na adres który podałem mu w ostatniej wiadomości SMS.

tomex1213
18-01-2016, 00:25
Dobra historia. Opisz proszę dalsza historie co dalej z silnikiem i gdzie dałeś do roboty, .

Marek
18-01-2016, 12:22
Opis nieciekawy.....zobaczymy co na to Mirek choć wiem,że ma teraz ciężki okres w życiu. Oczywiście nie zamierzam go tłumaczyć.

bobi_
18-01-2016, 13:31
witam. chciałem dołożyć swoje 12 groszy ;)
forda mam dopiero 3 mies wiec na razie nie widział mechanika (a powinien) ale jako że miałem wcześniej meganke to znam kilku mechaników :)
z czystym sumieniem mocno polecam p. Aleksandra z balonowe chociaż teraz już przeniósł się kawałek dalej przed Lesnice. auto robił mi zawsze w jeden dzień , diagnoza zawsze celna . ceny przystępne.
polecam też serwis na Ozynowej boczna oltaszynskiej, nie ma kompa ale proste rzeczy robią rzetelnie i w dobrej cenie.

co do elektryka /elektronika to dobry ale zapracowany jest na gerberowej na ołtarzy nie. warsztat wygląda dramat ale facet zna się na rzeczy i kartę do renowki miałem za 200 zamiast 450 zł. ..

Norauto tez ok, standardowy serwis fiata -taniej niż Asoi, na poczekaniu :)

a w mondeo mam chyba do wymiany sprzęgło bo ślizga na 4-ce jak się depnie albo wjeżdża pod górę i ostatnie słyszę szumy jakby i ktoś mi powiedział ze to lancuch na obudowie. ze do wymiany. .. Ford ma 250 tys wiec mam wielką nadzieję że może coś innego bo koszt ok 1500 usłyszałem ; (

MIREKTERAZPOLSKA
18-01-2016, 19:52
Witam

Panie Piotrze

Wpisał Pan na forum to i ja tu Panu odpowiem.
1. Cieszę się że pierwsze spotkanie odebrał Pan w ten sposób.
2. Nie alternator lecz rozrusznik-dość duża różnica i wiem, że nie musi się pan znać-ale wpis w zleceniu i książce jest
3. Został Pan poinformowany, że naprawa będzie dłużej trwać i dlaczego
4. Ma Pan rację wiedziałem foteliki
5. Ze względu na cenę i brak dobrych zamienników rozrusznik zamontowałem używany-za Pana zgodą- nie każda część używana jest dobra, a przysłali mi rozrusznik nie zadawalający mnie i zamiast tylnego silniczka wycieraczek to przedni lewy-odnośnie części w domu i ich późniejszy brak- też Pan o tym wiedział
6.Ze względu na cenę nie ASO Wrocław było dostawcą- też o tym była rozmowa
7. Do kwietnia 2015 roku ford oprócz faktury dawał- nie wiem jak to ująć certyfikat, potwierdzenie zakupu części, teraz tego nie robi. Starą część trzeba zdać w kartonie w którym się zakupi, a w przypadku pompy jeszcze z zaślepkami
8.Dziękuje za przemilczenie, choć większość wie.
Podsumujmy to wszystko
Ma Pan rację co do telefonu, zawsze starałem się oddzwaniać, od 6 grudnia moje życie prywatne zapadło się. Od tamtej daty nie odczytuje sms-ów bo się boję-nie chodzi o sprawy zawodowe.
Pana ostatnia wizyta nic nie wskazywała na Pana niezadowolenie, a rozmawialiśmy o silniczku wycieraczek. Miał Pan wtedy podjechać w sobotę, bo silniczek już będzie i go zamontujemy.
Panie Piotrze zapraszam w sobotę- przedszkola są zamknięte- na założenie silniczka. Oczywiście fakturę Pan dostanie i sprawdzimy złą pracę silnika.
Panie Piotrze mamy tą samą wiarę, a ja prosiłem Boga o śmierć dla siebie.
Inne załatwienie sprawy nie wchodzi w grę-wiara
Mimo takiej opinii na mój temat przepraszam Pana, ale niech Pan pamięta że czasami nie da rady.
Ps
Dziękuje Panu Tomkowi i Marcinowi za informację
Marek to jest moja odpowiedź
Przepraszam wszystkich, ale z tego wszystkiego pomyliłem nr konta bankowego i telefon przez 2 dni nie działa
Jesteśmy na warsztacie codziennie od 9 do 17
Dziękuje za zaproszenie na wypad by nie myśleć-nie da rady

Luttek
19-01-2016, 15:27
Dajmonio - dobrze że opisałeś problem rzeczowo, bez jadu :) Co do Pana Mirka, to błędów nie robi ten co nic nie robi.. Osobiście odbieram go jako bardzo życzliwego i uczynnego gościa. Raz uratował mi skórę z alternatorem, raz straaasznie się pomylił w diagnozie (no ale nie on sprawdzał łożyska kół tylko taki młody chłopak, zdaje się syn). Na szczęście coś mi zaświtało i nie wykonałem zbędnej naprawy, kosztownej, tylko drobiazg i to pod pracą. Ta pomyłka jak i opis powyżej nie zniechęcają mnie do Mirka.
Do wspomnianego Alka też trafiłem raz, równo rok temu. Życzliwy i zna się na rzeczy, nic złego nie mogę powiedzieć. Zdaje się warsztat jest na ul. Lewej.

elobaza
20-01-2016, 22:14
Panowie, gdzie we Wrocławiu najlepiej podjechać żeby sprawdzić i ewentualnie wymienić wtrysk ? Mondeo mk4 1.8 tdci. Ostatnio jadąc a4 nagle odmówiło posłuszeństwa - "usterka silnika" - błąd nie znikał po wyłączeniu silnika, auto jechało max 10-15 km/h (tyle zeby do zjazdu dojechać), później laweta i w najbliższym warsztacie mechanik podpiął komputer i powiedział ze wyskakuje błąd że "3 wtrysk padnięty" po czym usunął ten błąd,przygazował pare razy, posłuchał, jeszcze raz podłaczył kompa i błędu nie było, auto normalnie jeździ (głównie po mieście ale bez problemów już ponad tydzień). I teraz chciałbym sprawdzić ten wtrysk czy jest już do wymiany czy może to tymczasowa usterka (mechanik mówi że może to wina złego paliwa - przed wyjazdem musiałem zatankować ON na "niefirmowej" stacji, ale tego mechanik nie wiedział; albo już wtrysk powoli się psuje i nie wiadomo kiedy się to powtórzy). Tak czy inaczej, potrzebuje gdzieś to sprawdzić i ewentualnie wymienić, a pytam tutaj bo ponoć te wtryski są problematyczne i trzeba je sprawdzić inaczej niż większość (tak czytałem, nie znam się na tym). Byłbym wdzięczny za ew. adres warsztatu albo chociaż nazwę jak szukać. Pozdrawiam !

Dajmonio
21-01-2016, 20:49
Do Pana Mirka (MirekTerazPolska):

Miałem tego nie robić ale wobect tego co p. Mirek napisał - muszę i na tym zakończę.

Pomijając inne kwestie które Pan poruszył nie wiem po co (bo potwierdza Pan, że widział Pan foteliki i tym podobne nie powinny nawet podlegać dyskusji) zwrócę uwagę tylko na dwie rzeczy (moim zdaniem najistotniejsze w całej tej sprawie):

1) Wcześniej zwracałem się do Pana z prośbą o fakturę bez skutecznie (w końcu kilkanaście nieodebranych przez Pana telefonów i nawet Pan nie oddzwonił) podałem Panu ostatecznie sms'em adres do przesłania faktury w dniu 04.01.2016. Faktura nie doszła. Dopiero teraz zapewnia mnie Pan na forum po tym jak dokonałem wpisu z opisem sytuacji, że faktura jak najbardziej.

2) Nie było mowy o montowaniu pompy innej niż spoza ASO. Potwierdzeniem na to jest fakt, że do końca w naszych kontaktach zapewniał mnie Pan o certyfikacie od Forda, z którym przesyłkę jak pisałem już wcześniej otwierał Pan przez 2 tygodnie, żeby w końcu przestać odbierać telefony (a dzwoniłem już na wszystkie możliwe wliczając w to bodajże trzy numery z Pana pieczątki, dwa przez które wcześniej się kontaktowaliśmy i jeszcze jakieś inne, które wygrzebałem w internecie - pod każdy bezskutecznie i bez odpowiedzi). Teraz Pan pisze, że tzw. certyfikatów to jednak Ford nie daje.

Zdążyłem pogodzić się już z tą sytuacją na tyle, że faktura i certyfikat są mi obojętne. Nie zmienia to faktu, że czekają mnie dalsze naprawy.

Panie Mirku, dla mnie fakty pozostają faktami wobec których trudno tu mówić o dalszej współpracy.

Pozdrawiam.

Piotr M

MIREKTERAZPOLSKA
22-01-2016, 09:34
Napisałem tylko, że nie ASO Wrocław było dostawcą.
Zaprosiłem Pana na sobotę-by zamontować silniczek wycieraczek tył i sprawdzić co się dzieje- widocznie nie spotkamy się
Fakturę i silniczek wycieraczki tył wyślę Panu pocztą w Poniedziałek.

Pozdrawiam Mirek

Pawel2757
23-01-2016, 20:34
Witam . Panowie kto z was wie który warsztat może wgrać soft do silnika Mondeo MK4 rok 2009 benzyna 2.0 ?

marekOs
31-01-2016, 12:46
Witam
Poszukuje w Wrocławiu mechanika który pomoże mi w werefikacji auta. Zamierzam kupić samochód w firmie lizingowej( nie podaje nazwy żeby nie robić reklamy) niestety tam jedyna opcja sprawdzenia auta to obejrzeć go na ich parkingu. Zależy mi kompetentnej osobie, może forumowicze korzystali z pomocy takiego mechanika i są w stanie mi kogoś polecić.
Założyłem wcześniej osobny post ale nie ma odzewu, może w tym temacie się uda.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Marek

Marek
31-01-2016, 17:06
Daj link do tego auta i adres tego EFL :)

Latam codziennie po Wrocku to może podjadę i oblookam czy wogóle jest sens mechanika targać.

Edit:
Już widziałem w kupujemy auto. Do Magnic nie latam :)

michu151
02-02-2016, 11:23
Ja przed wzięciem auta w leasing przegląd robiłem w pol-motorsie. Tyle, że szwagier ma tam znajomych więc naprawdę solidnie przetrzepali auto - nie wiem jak by do tego podeszli bez znajomości ;)
Panowie specjaliście ocenili po stanie, zużyciu i wpisach w kompie/książce, że na 90% cofnięty mocno licznik - ostatecznie z auta zrezygnowałem.

alex1407
09-03-2016, 13:10
Cześć wszystkim. Posiadam Focusa MK1 1.8 tddi 90km, 00'.
Pojawił się taki problem, na biegu jalowym gdy samochód się rozgrzeje, mam lekką wibrację i klekotanie. Bylem na Carosie, powiedzieli że podobnie to wtryski. Mówią ze na jałowym nie działają wszystkie cylindry. auto ma moc, fajnie się przyspiesza ale na postoju działa nie tak jak powinno . Czytałem że być może to poduszki silnika. Kto się zna na tym i jakiego mechanika polecacie?

Marek
12-03-2016, 15:47
Po raz kolejny polecam MIREKTERAZPOLSKA. Właśnie dotarłem do domu po wymianie uszczelniacza wału od strony skrzyni biegów. Wszystko sprawnie zrobione i kawa gratis :619:

Dzięki raz jeszcze za wszystko :)

alex1407
14-03-2016, 19:52
Kto we Wrocławiu zna się na pompach wtryskowych oraz wtryskach? Pozdro

AdamJ.
17-03-2016, 11:41
Kto we Wrocławiu zna się na pompach wtryskowych oraz wtryskach? Pozdro

Popatrz niżej.... post #424 czasem trzeba tylko poszukać

upupaepops3103
05-04-2016, 21:39
Cześć,
Powoli zbliżam się do pierwszego przeglądu w swoim Focusie, próbuję się rozeznać, w którym Fordzie na Dolnym Śląsku można z czystym sumieniem zrobić przegląd okresowy, bez obaw o naciągactwo i oszustwa...?
Jeśli ktoś zna godne polecenia miejsce Poza Dolnym Sląskiem, również proszę o poradę :)
Z góry dziękuję!

schraczek
06-04-2016, 08:08
Cześć,
Powoli zbliżam się do pierwszego przeglądu w swoim Focusie, próbuję się rozeznać, w którym Fordzie na Dolnym Śląsku można z czystym sumieniem zrobić przegląd okresowy, bez obaw o naciągactwo i oszustwa...?
Jeśli ktoś zna godne polecenia miejsce Poza Dolnym Sląskiem, również proszę o poradę :)
Z góry dziękuję!

Na pierwszym przeglądzie nie będą Cię mieli za bardzo na co naciągnąć. Germaz odradzam. Od jakiegoś czasu jeżdżę do Polmotors i jest ok. Bardzo się starają.

PS. Wymień sobie filtr przeciwpyłkowy (najlepiej na węglowy) bo 40kkm to za dużo.

upupaepops3103
07-04-2016, 22:24
Dziękuję za sugestię. O Germazie słyszałem też niepochlebne opinie od znajomych - a ja gdy kupowałem auto zostałem całkowicie zlany.
Zastanawiam się nad ewentualnym wykonaniem przeglądu u Niemców. U jednego z poprzednich pracodawców, wszystkie auta były serwisowane po niemieckiej stronie granicy - podobno cenowo nie ma przepaści, a pracy można być pewnym. Gdy tylko będę coś wiedział - dam tutaj znać.
Pozdrawiam!

Mxs
08-04-2016, 08:39
Witam po długiej przerwie . U mojej foki zbliza sie nie ubłaganie wymiana rozrządu, ktorego waldka/zbyszka/pana władka polecacie do takiego zabiegu ?
ps. fokus mk2 1.6 tdci 109km (juz bez dpf :P)

Marek
08-04-2016, 14:24
A pierdylion postów w tym temacie to na darmo jest napisane?
Masz podanych co najmniej 10 mechaników aby to zrobić.

jarek_ka5
10-04-2016, 14:00
Planuję przegląd 4+ w Germazie z moim świeżo kupionym focusie mk3 . Co o tym myślicie? Samochód ma regularne przeglądy w Aso. Myślę o tym w kontekście gwarancji 12 i wpisu w książce. Z drugiej strony jak dołożą od siebie multum dupereli podwajajacych cenę przeglądu to wolałbym taki Caros.

Marek
10-04-2016, 14:04
W ostatnich postach o ASO nikt Germaz nie polecał tylko Polmotors na Bardzkiej. Z resztą poczytaj w tym temacie

Luttek
10-04-2016, 15:14
Akurat Caros to dobry pomysł. Solidny warsztat i na pierdoły nie naciąga, napraw bez sensu nie uskuteczniają.

lethal
16-04-2016, 14:42
Chciałbym znaleźć solidny warsztat w okolicach Legnickiej, Lotniczej, Bajana. Znalazłem na dobrymechanik serwis Finco, który ma bardzo dużo pozytywnych opini, w tym również od użytkowników Fordów. Ktoś kojarzy ten zakład ? lub ewentualnie inny w tych okolicach ?

Pozdrawiam,
Łukasz

jarek_ka5
16-04-2016, 21:25
Zrobiłem przegląd 4 + w Germazie za 490 zł. Do tego na wszelki wypadek dorzucilem gwarancję 12 i na lakier. Chciałem zrobić pierwszy przegląd w ASO po zakupie , by mieć potwierdzenie stanu Focusa i byłem gotowy na większy wydatek. Samochód w bardzo dobrym stanie. Za 10 tys km klocki do wymiany, ale z uwagi na kosmiczne ceny zrobię to poza ASO. Ogólnie jestem zadowolony.

Dudi_81
18-04-2016, 12:43
Gwarancja 12 jest tak skonstruowana, że cieżko z niej skorzystać. Np. tylne piasty finansują w 50%, wiec wychodzi podobnie jak naprawa poza ASO. Z dwumasą podobnie, jest na gwarancji ale nie obejmuje sprzęgła, a za komplet sprzęgła zawołali 4,5 tys. Nawet opiekun serwisowy zaproponował, że mogę to taniej naprawić poza ASO. Więc zrezygnowałem z GW12

schraczek
18-04-2016, 14:10
Gwarancja 12 jest tak skonstruowana, że cieżko z niej skorzystać

Bo ten produkt to żadna gwarancja tylko forma ubezpieczenia. Trzeba czytać ogólne warunki i umowę, a w razie czego ostro walczyć. Ja po 3 miesiącach ostrej wymiany korespondencji dostałem nowy silnik, ale fakt było ciężko :)

wojtas7
08-05-2016, 11:34
A czy ktoś serwisował mondka w tym warsztacie ????? Auto "RAP" Serwis, Naprawa samochodów Ford, Andrzej Pacuła ul. Terenowa 72a
52-231 Wrocław
71 364 44 02

czy ktoś robił tam serwis DPF - dolanie eolsys, wpisanie w komputer uzupełnienie itp?

mkow
15-05-2016, 13:36
Witam,

Polecicie jakieś zaufanie i rzetelne miejsce we Wrocławiu, gdzie można wyprostować felgę ? Chciałbym, żeby było solidnie i precyzyjnie. Kwestia ceny jest drugoplanowa.
Pozdrawiam

Pako
15-05-2016, 21:55
moze nie wroclaw ale psary , wulkanizacja przy samolocie
kiedys tam regenerowalem felgi do ktoregos autka

Marek
16-05-2016, 06:20
Na Krakowskiej masz wulkanizację/warsztat/prostowanie/klima itp...

mkow
16-05-2016, 14:56
Dzięki za namiary. Znalazłem, że warsztat Magmar na Nowodworskiej zajmuje sie prostowaniem. Wydaję mi się że skoczę do nich m.in ze względu na bliskość. Ewentulnie LATEX na Krakowskiej też wygląda ciekawie.

damian_im2
16-05-2016, 17:55
Gdzie polecacie zrobić przegląd klimy z uzupełnieniem czynnika i jaki jest koszt ?

Marek
17-05-2016, 05:58
i jaki jest koszt ?
Uzależniony od ilości czynnika. Ja robiłem w Boschu na Pięknej ale możesz gdziekolwiek w normalnym zakładzie. Omijaj wulkanizatorów, którzy ostatnio pokochali też się klimą zajmować.

damian_im2
17-05-2016, 07:58
Mówisz o tym zakładzie ?
http://www.albaz.pl/warsztat/serwis-i-naprawa-klimatyzacji-samochodowej.html

Marek
17-05-2016, 16:11
Mówisz o tym zakładzie ?

Tak

tokary68
07-06-2016, 10:16
A zna ktoś może jakiś przyzwoity warsztat w Oławie albo w okolicach. Chodzi o sprawdzenie przegubów pól osi, bo obecnie auto stoi drugi dzień w warsztacie i dowiedziałem się tyle że trzeba by jakąś używaną pół oś załatwić i zobaczyć czy coś pomogło. Jakoś słabo to rokuje

olleo
07-06-2016, 11:19
A co masz z przegubami? W moim fordzie dziwnie grzechocze przy obciążeniu (na biegu podczas przyspieszania), ale bardziej przy choćby delikatnie skręconych kołach. Nie wiem, czy to przeguby, czy skrzynia (dyfer) - na podnośniku nie do wykrycia.

tokary68
07-06-2016, 11:30
przy około 80km/h auto wpada w dziwne wibracje jakby koła były żle wyważone ale sprawdzałem i jast ok

olleo
07-06-2016, 11:47
A sprawdzałeś wyważenie na kół na samochodzie, czy zdjętych?

tokary68
08-06-2016, 06:18
tak jest ok.

upupaepops3103
14-06-2016, 11:29
Na pierwszym przeglądzie nie będą Cię mieli za bardzo na co naciągnąć. Germaz odradzam. Od jakiegoś czasu jeżdżę do Polmotors i jest ok. Bardzo się starają.

PS. Wymień sobie filtr przeciwpyłkowy (najlepiej na węglowy) bo 40kkm to za dużo.

Małe info dla użytkowników:
Zrobiłem przegląd w Polmotors. Zgłosiłem wibracje klapy bagażnika (przy ruszaniu i przy jeździe po kostce, w klapie coś denerwująco wibruje ), powiedzieli "ruszać nie będziemy żeby czegoś nie zepsuć".
Nie wydaje mi się aby to było właściwe podejście do tematu.
Poza tym było OK, ale na kolejny przegląd wybiorę się do naszych zachodnich sąsiadów, zobaczymy co oni powiedzą na temat tej klapy.

wro3000
14-06-2016, 13:29
Witam, gdzie we Wrocławiu warto oddać auto na wymianę tłumika? pozdrawiam

schraczek
14-06-2016, 13:41
ja jeżdżę tu:
https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=t%C5%82umiki%20wroc%C5%82aw&rflfq=1&rlha=0&rllag=51114371,17035347,1843&tbm=lcl&tbs=lf:1,lf_ui:2&fll=51.07499597253322,17.034720687901426&fspn=0.004718680259415464,0.011973409351448083&fz=17&oll=51.108362449999994,17.0252922&ospn=0.09592659671564263,0.18746324927629843&oz=12&qop=1&rlfi=hd:;si:3024179477023548392

wro3000
15-06-2016, 06:51
dzięki, i jak wrażenia? Zadowolony? Jakie mają ceny? Zauważyłem, że mają też warsztat na Pułaskiego, ta lokalizaccja byłaby dla mnie idealna. Czy ktoś może orientuje się jaki jest mniej więcej koszt wymiany tłumika końcowego (robota + część)?

Marek
15-06-2016, 16:27
jaki jest mniej więcej koszt wymiany tłumika końcowego (robota + część)?

250-500 w zależności od tego co za tłumik wstawisz. Najprościej chyba zadzwonić do zakładu i się dowiesz dokładnie kwotę.

damian_im2
25-06-2016, 09:40
Wiecie gdzie przeniósł się p. Mirek z ul. Opolskiej ?

kubanczyk13
25-06-2016, 10:05
Pan Mirek jest teraz na Karwińskiej.

kosteg
27-06-2016, 07:48
Na tym terenie (https://www.google.pl/maps/@51.0817177,17.0772657,3a,75y,275.62h,76.65t/data=!3m7!1e1!3m5!1saBG3ZxvpibEnkFKguRstaQ!2e0!6s% 2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DaBG3ZxvpibEnk FKguRstaQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_ sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26y aw%3D43.162235%26pitch%3D0!7i13312!8i6656), za bramą w lewo i niemal na końcu po lewej.

damian_im2
27-06-2016, 09:02
Dzięki wielkie :)

MIREKTERAZPOLSKA
28-06-2016, 18:28
Witam Wszystkich
Przepraszam, że dopiero w tym momencie informuje wszystkich o zmianie adresu warsztatu- ale proszę o zrozumienie PRZEPROWADZKA :(
Oto nowy adres

ul. Karwińska 1-teren ALWRO
52-015 Wrocław
tel. 511 644 445
I odrazu przepraszam, nie działamy jeszcze na pełnych obrotach- kto był to widział, kto chce zobaczyć-Zapraszamy
Myślę że od sierpnia już go przygotujemy w 100 %

Pozdrawiam i przepraszam za utrudnienia Mirek

hasos
30-06-2016, 15:06
A jakiś wrocławski mechanik/blacharz, który pojechałby na odbiór nowego auta?

MIREKTERAZPOLSKA
15-07-2016, 17:41
Zmiany Zmiany Zmiany

Przepraszam, ale ze względów technicznych musimy zmienić nr tel.
Aktualny nr to:

511-644-448
Przepraszam za utrudnienia i bardzo proszę o sms z podpisem.
Pozdrawiam Mirek

Vercynogetorix
26-07-2016, 07:09
Chłopaki robił któryś z was instalację kamery cofania/czujników cofania i/lub tempomatu? - jeśli tak to gdzie i ile to kosztowało?

nnz
02-08-2016, 18:01
Witam,

Polecicie jakieś zaufanie i rzetelne miejsce we Wrocławiu, gdzie można wyprostować felgę ? Chciałbym, żeby było solidnie i precyzyjnie. Kwestia ceny jest drugoplanowa.
Pozdrawiam

Ja polecam http://www.zwolak.pl - szybko i rzetelnie :) jeżeli chodzi o wszystkie koła to robię właśnie tam. Z tego co wiem gość jest na rynku już ponad 20 lat i obsługuje flotę w firmie której robiłem praktyki (MPWiK, ponad 300 aut)

Z innej beczki..

Potrzebowałbym bardzo dobrego mechanika który nie naciągnie mnie na niepotrzebne koszta. Niestety, ale "wpakowałem" się do Janusza który uziemił mojego "Mondeusza" (mk3) na ponad 3 tygodnie. Najpierw wyczyścił mi filtr paliwa i jakiś zawór, potem go wymienił, następnie do wymiany poszedł jeden wtrysk. Po regeneracji (500 zł) doszła jeszcze wymiana pompy (oczywiście każda "usterka" wychodziła po zrobieniu poprzedniej). A teraz mój samochód chodzi niczym traktor. Obroty nadal falują (pojechałem jak tylko się zaczęło) i po prostu brakuje mi cierpliwości oraz zaufania do tej osoby. Usłyszałem jeszcze, że do wymiany szykują mi się kolejne 3 wtryski jak i dwumasa. Sprytny mechanik doradził mi, żebym teraz "sprzedał samochód jak najszybciej póki jeździ" ale powiedzmy sobie szczerze; nie jestem aż takim chamem bo sam nie chciałbym wpakować się na taką minę. Chciałbym podjechać "szczerze" do jakiegoś Pana który poradzi mi co i jak. Czy faktycznie zainwestować w jakiś "pakiet pożegnalny", doprowadzić auto do stanu spokojnej używalności i samochód sprzedać (bo już niedługo zacznie padać wszystko po kolei), czy raczej rozbić skarbonkę i zainwestować w te nieszczęsne wtryski, dwumasę i co tam jeszcze wisi w powietrzu. Chciałbym kogoś, kto sprawdziłby mój samochód od góry do dołu i nie naciągnął na niepotrzebne wydatki. Samochód ma niecałe 190 tyś przebiegu (2,0 diesel) i od samego początku formalnie "jednego" właściciela. A tak naprawdę dwóch - wcześniej jeździł nim mój ojciec, a teraz ja.

Proszę o szczere porady, jestem osobą młodą (24 lata) i dopiero zaczynam swoją "karierę" przez co jestem przerażony kosztami napraw, aczkolwiek chciałbym pojeździć w spokoju, a nie bać się wyjechać za miasto.. Bardzo zależy mi na szczerości i liczę na szczerą poradę co dalej zrobić ze swoim samochodem.

Oczywiście jeżeli w/w osoba poradzi mi wymiane wtrysków i dwumasy to zrobie to u niej.

Pozdrawiam serdecznie

AdamJ.
05-08-2016, 05:58
Ja polecam http://www.zwolak.pl - szybko i rzetelnie :) jeżeli chodzi o wszystkie koła to robię właśnie tam. Z tego co wiem gość jest na rynku już ponad 20 lat i obsługuje flotę w firmie której robiłem praktyki (MPWiK, ponad 300 aut)

Z innej beczki..

Potrzebowałbym bardzo dobrego mechanika który nie naciągnie mnie na niepotrzebne koszta. Niestety, ale "wpakowałem" się do Janusza który uziemił mojego "Mondeusza" (mk3) na ponad 3 tygodnie. Najpierw wyczyścił mi filtr paliwa i jakiś zawór, potem go wymienił, następnie do wymiany poszedł jeden wtrysk. Po regeneracji (500 zł) doszła jeszcze wymiana pompy (oczywiście każda "usterka" wychodziła po zrobieniu poprzedniej). A teraz mój samochód chodzi niczym traktor. Obroty nadal falują (pojechałem jak tylko się zaczęło) i po prostu brakuje mi cierpliwości oraz zaufania do tej osoby. Usłyszałem jeszcze, że do wymiany szykują mi się kolejne 3 wtryski jak i dwumasa. Sprytny mechanik doradził mi, żebym teraz "sprzedał samochód jak najszybciej póki jeździ" ale powiedzmy sobie szczerze; nie jestem aż takim chamem bo sam nie chciałbym wpakować się na taką minę. Chciałbym podjechać "szczerze" do jakiegoś Pana który poradzi mi co i jak. Czy faktycznie zainwestować w jakiś "pakiet pożegnalny", doprowadzić auto do stanu spokojnej używalności i samochód sprzedać (bo już niedługo zacznie padać wszystko po kolei), czy raczej rozbić skarbonkę i zainwestować w te nieszczęsne wtryski, dwumasę i co tam jeszcze wisi w powietrzu. Chciałbym kogoś, kto sprawdziłby mój samochód od góry do dołu i nie naciągnął na niepotrzebne wydatki. Samochód ma niecałe 190 tyś przebiegu (2,0 diesel) i od samego początku formalnie "jednego" właściciela. A tak naprawdę dwóch - wcześniej jeździł nim mój ojciec, a teraz ja.

Proszę o szczere porady, jestem osobą młodą (24 lata) i dopiero zaczynam swoją "karierę" przez co jestem przerażony kosztami napraw, aczkolwiek chciałbym pojeździć w spokoju, a nie bać się wyjechać za miasto.. Bardzo zależy mi na szczerości i liczę na szczerą poradę co dalej zrobić ze swoim samochodem.

Oczywiście jeżeli w/w osoba poradzi mi wymiane wtrysków i dwumasy to zrobie to u niej.

Pozdrawiam serdecznie

"...Najpierw wyczyścił mi filtr paliwa ..."
WTF ?:shock:
Kolego zmieniaj szybko mechanika i pozdrów go ode mnie :) Otworzył puszke flexem i co wkład...wyprał??? ;)
Filtry się wymienia a nie płucze ekstrakcyjną...

michal.szymczak
05-08-2016, 19:55
Witam

Dorzucam swój kamyczek do ogródka i tylko sygnalizuję :569: moje ZADOWOLENIE z usług pana Mirka z Karwińskiej.

Sprawa była pilna bo jechaliśmy na urlop. Wymiana paska wspomagania ukł. kierowniczego oraz wymiana poduszki skrzyni biegów. Dodatkowo wskazał co warto zrobić w najbliższym czasie. Wszystko sprawnie, w satsyfakcjonującym czasie i cenie! :one:

Pozdrawiam
Michał Szymczak, Ford Smax
Wrocław

Mentozz
05-08-2016, 20:10
Witam,

mam problem z moim Mondeo Mk3, rocznik 2002.

4 dni temu podczas jazdy, samochód stracił moc, wyłączyły się wszystkie kontrolki, mrugała jedynie kontrolka świec (sprężynka). Samochód odpalił po kilku próbach. Następnego dnia stało się to samo. Dwa dni temu przejechałem ponad 90km bez problemu. Nie zauważyłem, aby słabnięcie auta miało jakąś konkretną przyczynę.

Wiem na pewno, że na komputerze po ostatnich naprawach pozostały jakieś błędy, kilka rzeczy elektrycznych nie działa jak powinny, dlatego wina może leżeć po stronie komputera.

Szukam mechanika na terenie Wrocławia, który będzie w stanie zdiagnozować problem.

supermisiek1 - jest szansa, żebym mógł się z Tobą skontaktować jutro? MIREKTERAZPOLSKA - do Ciebie to samo pytanie.

Pedrozo
16-08-2016, 18:48
Polecam pana Mirka z Karwińskiej. Co prawda nie było to nasze pierwsze spotkanie i jak zwykle wszystko elegancko. Luzy zaworowe, rozrząd - auto sprawdzone na trasie ponad 500 km i wszystko śmiga.

pasio2000
18-08-2016, 11:18
Proszę o informacje gdzie we Wrocławiu można zaktywować tempomat w mondeo mk4? Dziękuje z góry.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

SocceKid
18-08-2016, 16:25
U Pana Mirka pewnie :D

Marek
20-08-2016, 05:06
Znając Mirka pewnie można :)

Jest tez kolega Polarny, a jak się by komuś chciało poszukać, a nie czekać na gotowe to jeszcze pewnie ze dwie osoby znajdzie.

Polarny
20-08-2016, 20:49
Temat załatwiony - tempomat zamontowany i już śmiga.

MAG
29-08-2016, 09:10
No i ja odwiedzilem warsztat Mirka - w niedzielę w drodze do Wrocka cos mi pierdyknelo w dolocie i auto przestalo jechac.
Dzięki odłączeniu przeplywki udalo sie kontynuowac jazde, ale trudno bylo ją nazwac inaczej niz emerycką...

Dzisiaj z samego rana podjechalem do Mirka i okazalo sie, ze pekla obejma przy rurze idacej do IC.
Szybka wymiana plus podlaczenie do kompa na sprawdzenie bledow i moge kontynuowac jazde g:DD

MIREKTERAZPOLSKA
29-08-2016, 09:32
No i ja odwiedzilem warsztat Mirka - w niedzielę w drodze do Wrocka cos mi pierdyknelo w dolocie i auto przestalo jechac.
Dzięki odłączeniu przeplywki udalo sie kontynuowac jazde, ale trudno bylo ją nazwac inaczej niz emerycką...

Dzisiaj z samego rana podjechalem do Mirka i okazalo sie, ze pekla obejma przy rurze idacej do IC.
Szybka wymiana plus podlaczenie do kompa na sprawdzenie bledow i moge kontynuowac jazde g:DD

Cieszę się, że pomoglismy Emerytowi:razz:
Miłego zwiedzania Wrocławia
Jak będzie potrzebny przewodnik po Wrocławskich knajpkach też się polecam

jaceks196
14-09-2016, 16:00
Witam.Panowie podpowiedzcie gdzie mozna bezstresowo wymienić filtr paliwa we Wrocku w rozsądnej cenie.Pozdrawiam

Marek
14-09-2016, 18:28
Gdziekolwiek...

Może jakąś dzielnicę podasz lub ulicę gdzie Ci pasuje bo chyba po raz tysięczny nie oczekujesz,że tych samych mechaników będziemy Ci polecać do takiej pierdoły.

jaceks196
14-09-2016, 18:40
Gdziekolwiek...

Może jakąś dzielnicę podasz lub ulicę gdzie Ci pasuje bo chyba po raz tysięczny nie oczekujesz,że tych samych mechaników będziemy Ci polecać do takiej pierdoły.

Najlepiej Krzyki,Dla ciebie pierdoła dla innych niekoniecznie Pomoc sprawia ci ból nie pomagaj.Pozdrawiam

Marek
15-09-2016, 13:45
Pomoc sprawia ci ból nie pomagaj.

Chyba Tobie czytanie!

Co z Tego,że podam Ci gościa na Stabłowicach jak i tak tam nie pojedziesz.
Ciężko w tym temacie przeczytać kto jest polecany?
Na Krzykach masz co najmniej trzech podanych tylko trzeba się minimalnie wysilić.

Na tym forum na tacy nikt nie podaje.

przemyslaw_1990
02-10-2016, 12:24
Witam panowie
Poszukuję mechanika który podejmie się usunięcia 2 uszkodzonych śrub z mocowania piasty. I wymieni prawa piastę i wyreguluje ręczny.

adamrw
07-10-2016, 09:15
Gdzie - Waszym zdaniem - warto zwrócić się w celu kompleksowej naprawy zawieszenia w S-maxie (wahacze, amortyzatory, przekładnia kierownicza)? Preferowana północ Wrocławia. Do polecanego p. Mirka nie mogę się dodzwonić, napisałem PW, jednak na wszelki wypadek byłbym wdzięczny za wskazanie alternatywy.
Z góry dziękuję.

MIREKTERAZPOLSKA
07-10-2016, 10:46
już rozmawialiśmy

mariuszmajewski
07-10-2016, 16:59
Jedź śmiało do Pana Mirka. Zrobić pewnie zrobi, ale ... różne są opinie. Nie wiem jak z ew. gwarancją, ale na fakturę nie ma co liczyć.

MIREKTERAZPOLSKA
07-10-2016, 18:25
Jedź śmiało do Pana Mirka. Zrobić pewnie zrobi, ale ... różne są opinie. Nie wiem jak z ew. gwarancją, ale na fakturę nie ma co liczyć.

Zapraszam po fakturę- i listwę

Marek
08-10-2016, 06:02
na wszelki wypadek byłbym wdzięczny za wskazanie alternatywy.

Auto-rap Terenowa. Tylko nie licz na termin typu dwa dni tydzień, a raczej miesiąc :)

jaceks196
08-10-2016, 15:43
Witam.Panowie gdzie we Wrocławiu można podjechać w celu zdjęcia kierownicy i przeczyszczeniu ew wymianie przycisków sterowania.Dzięki za podpowiedż.

Parch
08-10-2016, 15:56
Na pewno chcesz z taką pierdułką jechać do warsztatu? Przecież to możesz sam zrobić.

jaceks196
08-10-2016, 16:02
Jakoś nie widze siebie w tej roli:razz:

Parch
08-10-2016, 22:06
A co konkretnie dzieje się z Twoimi przyciskami kierownicy?

jaceks196
09-10-2016, 07:38
Nie działa ok po prawej stronie.Reszta działa Pozdrawiam

elobaza
09-10-2016, 16:17
Witam, mam problem z mondeo mk4 1.8 tdci. Podczas przyspieszania zdarzają mu się szarpnięcia (takie zrywy chwilowe, im mocniej naciskam gaz tym bardziej odczuwalne). Szczególnie irytujące jest to przy większych prędkościach a że często korzystam z autostrad jest to dla mnie poważny problem (szczególnie podczas wyprzedzania, gdzie takie szarpnięcie powoduje spadek płynności jazdy). Raz zdarzyło się że wyskoczył check engine ale po podpięciu do komputera w warsztacie, usunięciu błedu i ponownym uruchomieniu wszystko działo (nie wiem czy związane to było z tym szarpaniem). Problem występuje prawie od roku jednak nikt nie potrafi znaleźć przyczyny - głównym podejrzanym były wtryski, które sprawdziłem w jednym z zakładów - są sprawne. Filtr paliwa również wymieniłem, bez poprawy. Tankuje paliwo na markowych stacjach. Przebieg 98 tys. Dzisiaj podczas jazdy nagle stracił moc i wyskoczyła usterka silnika (świeciła też kontrola kontroli trakcji), zjechałem na pobocze wyłączyłem silnik, zapaliłem ponownie i check engine znikął - normalnie dojechałem do domu.

Podsumowujac: potrzebuje kogoś kto w końcu wyjasni co się dzieje, i ewentualnie naprawi. Czy znajdę takie osoby we Wrocławiu ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź !

Dudi_81
09-10-2016, 22:17
Przydałoby się znać kody tych błędów. U mnie na przykład szarpanie było związane z zacinającą się geometria turbiny, ale to takie gdybanie.
Poza tym coś mały ten przebieg jak na diesla, a chyba z tym silnikiem to najmłodsze są z 2011r.

Kubarally2
10-10-2016, 18:34
cześć,
Poszukuję kogoś kto za rozsądną cenę skasuje sensor airbaga we Focusie Mk3. Najlepiej północ miasta, ale to nie konieczność.
Słyszałem że przez OBD można go skasować ale gościowi przy Pilczyckiej się nie udało...

Iaceq
18-10-2016, 18:42
Potrzebuję kogoś od autoalarmów we Wrocławiu.
Mieszkam na Jagodnie i pracuję w Bielanach. Może da się gdzieś w okolicy?

Z góry dziękuję za radę!

Marek
19-10-2016, 05:12
Ul.Wyścigowa. Skręcasz od razu za wiaduktem łukowym w prawo jadąc od centrum. Zakład jest w głębi pomiędzy Auto-zone, a drift.

Na Hubskiej też masz elektryka

Dudi_81
17-12-2016, 20:47
...

lamertom
24-12-2016, 11:30
Witam,

szukam jakiegoś serwisu we Wrocławiu, który dysponuje czymś więcej niż garażem i panem Mietkiem od wszystkiego ;-)
Mam do zrobienia "zarysowania na zderzaku" z OC sprawcy (bezgotówkowo) oraz w tym samym czasie regeneracje przekładni. Interesuje mnie możliwość oddania auta w jedno miejsce i z tego samego miejsca jego odebrania ;)
Jest takie może miejsce we Wrocławiu... poza ASO ? Tam już raz robiłem lakierowanie i podziękuję ;-)

Pozdrawiam i Wesołych Świąt ;-)

Dudi_81
24-12-2016, 14:26
Może Kardaś ? Mają mechanikę i blacharstwo. Tylko musisz się dopytać czy robią coś z poza grupy VW.
http://kardasauto.pl/kontakt