Zobacz pełną wersję : warsztat we wrocławiu
Domes888 01-03-2019, 08:11 "Ale jaki jest sens nie spuszczenia całości oleju i zalania nowego bez sprawdzenia jego stanu."
Niedbałość, pośpiech.
Co do stanu oleju po uruchomieniu i rozgrzaniu, to nie spotkałem się żeby były gdzieś podawane, każdy silnik zapewne mieści różne ilości oleju w swojej arterii, którą pompa po odpaleniu silnika wtłoczy.
Kluczową wartością, jaką podaje producent i każe! kontrolować jest stan oleju na przestudzonym silniku, gdzie po tym jak spłynie do miski ma być pomiędzy min, a max. Jeżeli muszę odciągnąć aż 1l, żeby zejść do max, to według mnie jest to nieprawidłowe i może grozić jakimiś usterkami z racji np. podwyższonego ciśnienia w skrzyni korbowej ale tutaj niech się eksperci wypowiedzą. Dla mnie jako użytkownika i serwisu również, powinno być pomiędzy min, a max.
Specjalnie szukamy dobrych warsztatów i dzielimy się opiniami, żeby jeździć do tych rzetelnie wykonujących swoją pracę. Pojechałem do Smolca nie dlatego, że taniej i jeszcze mam 30km w jedną stronę, tylko z racji niezłych opinii. Mnie się niektóre rzeczy nie spodobały i rzetelnie podzieliłem się informacjami na forum, podając suche fakty i liczby. Kto zechce ten skorzysta i sam wyciągnie wnioski.
Usługa nie kosztowała 20zł, tylko 120zł, więc przypilnowanie właściwego stanu oleju przy jego wlewaniu, danie 2 minut więcej na spłynięcie starego oleju i choćby wygarnięcie ręką liści z obudowy filtra nie uważam za wygórowane oczekiwania. Dla mnie jest to zwykłe niedbalstwo, niepoprawne wykonanie usługi i nie nastawia mnie pozytywnie na ewentualne wykonanie tam poważniejszego serwisu.
czołem!
poleci ktoś jakiś warsztat od tłumików we Wrocławiu? Podejrzewam gdzieś dziury, przedmuchy bo auto dość mocno buczy od 2.5k obrotów (diesel 2.0 bez dpf'a). sprawdzałem trochę ale nic tam nie widziałem pod spodem.
z góry podziękował!
M.
Słyszałem że gość na ul. Nasienna 35 jest dobry.
Gdzie we Wrocławiu aktualnie zrobię tylne zawieszenie za rozsądne pieniądze i dobrze?
Głównie chodzi o "cukierki", ale zastanawiam się, czy nie zrobię jeszcze wahacza poprzecznego (gdzie sprężyna).
S-Max FL.
kuras1000 30-03-2019, 17:04 Polecam Floryn na Sleznej.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Wiesz mniej więcej jak całe zawieszenie z tyłu u nich wygląda cenowo?
Bo za ~900-1000 zł zrobią to w ASO (oczywiście mowa o robociźnie) razem z geometrią.
Części lepiej samemu dostarczyć? I gdzieś czytałem, że nie umawiają terminów - dalej tak jest? Bo to raczej grubsza robota.
Dzień dobry szanownym użytkownikom marki.
W ramach pierwszej aktywności na forum mam dość ciężkie pytanie.
Poszukuje kompleksowego i rzetelnego mechanika we Wrocławiu(mechanika+elektryka+klimatyzacja). Pytam ponieważ mieszkam tu od początku roku i już 2 razy się naciąłem.
Potrzebuje zrobić(S-max przedlift, 2.0 TDCI):
1 - cały serwis olejowy + nowy akumulator,
2 - usprawnienie klimatyzacji (układ pełny, problem elektroniczny),
3 - zupełny brak napięcia na gnieździe przy haku,
4 - rozszczelniony układ wydechowy(prawdopodobnie gdzieś w komorze silnika) + nowy tłumik końcowy,
6 - stuki w tylnym zawieszeniu których nikt jak dotąd nie zdołał namierzyć(stuka cały czas, nawet na równej drodze, sprawdzane na szarpakach, nie stabilizator/wahacz/tuleja). Jeden diagnosta sugerował amortyzatory,
7- przełożenie poduszki i całego osprzętu do nowej kierownicy.
Czy jest ktoś do polecenia? Niestety nie mam czasu na zostawiania auta u 3 różnych gości, w 3 różnych miejscach.
Z góry dziękuję za pomoc.
Poszukuje kompleksowego i rzetelnego mechanika we Wrocławiu(mechanika+elektryka+klimatyzacja).Nie ma takiego.
Witam serdecznie
Szykuje mi sie wyjazd do Polski (z Anglii) i przy okazji zamiast samemu sie babrać,
to z chęcią odwiedzę jakiś zakład który pomoże mi przy wymianie pompy sprzęgła.
Pacjent to Focus MK3 2012 kombi 1.6 EcoBoost (anglik).
Czy byłby ktoś w stanie polecić jakiś dobry zakład (nie zależy mi aż tak bardzo na tym, żeby był tani, bo nie takiego szukam)
na terenie Wrocławia +/- 5-10 km?
Pompę mam, płyn hamlcowy (nowy w butelkach) też.
Kwestia "zrobienia" i musi być zrobione idealnie ze względu na to, że potem czeka mnie 1600km z powrotem do domu
i nie mogę ryzykować, że nagle gdzieś w Niemczech, Holandii, Belgii czy Francji zapowietrzy mi się sprzęgło i będzie leżało w podłodze.
wojtasz1 11-04-2019, 18:54 mi-max
polecam gtd auto na szwajcarskiej
kompleksowe podejście do samochodu, może nie najtańsi ale terminowi, solidni i schludni
sam przerzuciłem się na nich po przygodach z garażowymi mechanikami polecanymi na tym forum
Hej, poszukuje kogos kto ogarnia Forda MK3 polift TDCI 2.0 - chodzi mi o sprawdzenie bledow i w ogole czy wszystko jest ok. Auto kupilem niedawno, a marce Ford jestem nowy stad przydala by mi sie osoba lub serwis ktory by rzucil okiem na auto.
Hej gdzie we Wrocławiu kupię i zamontuję hak do focusa MK3 kombi 115 TDCi w rozsądnej cenie i dobrej jakości.
Kiedyś edmunowi napisałbym, że Caros. Ale niestety coraz bardziej równają w dół z jakością działania.
slawek-kali 20-04-2019, 07:54 Do Mirka niech jedzie, ja tam zlego slowa o nim nie napisze.
Wymiana dwumasy, sprzeglo komplet w 4h, wszystko dobrze zrobione i do sprzedazy auta nic sie nie dzialo.
dzięki wielkie. masz już nagrany jeden zakład na Wtorek,
potem jadę w góry to przy okazji przetestuję czy wszystko ok. dam znać jak poszło.
Miałem dać znać więc daję.
Wybrałem GTD na Szwajcarskiej.
Jakieś 35-40 minut na piechotę od Magnolii na Legnickiej.
Obok Orlen, więc rano można dorwać kawę.
Auto miałem odstawić na 8:30, zakład otworzyli nawet mniej więcej o czasie (8:33).
Auto zdane bez przeszkód, przekazałem kluczyki, pompę sprzęgła i płyn hamulcowy.
Pacjentem był Ford Focus MK3 1.6EcoBoost 182KM kombi (Anglik).
Mieli dzwonić kiedy będzie gotowe do odbioru, ale się podobno nie dodzwonili bo nie mogą dzwonić na zagraniczne numery.
Ja do nich dodzwonić się też nie mogłem więc pojawiłem się w zakładzie w okolicach 14:15 (miało być gotowe na 13-14).
Pompa sprzęgła wymieniona, płynu nie rozlali, auta nie przerysowali, pojechałem na ślub/wesele, wróciłem do UK (razem jakieś 2000 km), zero problemów.
Koszt - 280 zł za robociznę wraz z fakturą za wykonaną usługę.
Prosiłem również czy mogą sprawdzić skąd dziwny hałas podczas jazdy, ale nie znaleźli nic niepokojącego.
Winnym okazują się najpewniej nowe opony.
jacek mk4 06-05-2019, 18:59 Do Mirka niech jedzie, ja tam zlego slowa o nim nie napisze.
Wymiana dwumasy, sprzeglo komplet w 4h, wszystko dobrze zrobione i do sprzedazy auta nic sie nie dzialo.
Witam. @Juzek dzięki za ciekawą lekture bo to ty mi przesłałeś ten temat ;) przeczytałem od początku :D
I nie rozumiem jak z zajebistej sławy złotej rączki od Forda Pana Mirka bo tak było napoczatku tematu zrobiła dosłownie para delikwentow złodzieja i partacza. Tak się składa że mam w swoim mondeo MK4 2.5t do wymiany sprzęgło z dwumasą i chyba się odezwę do Pana Mirka bo mi tu coś śmierdzi dojechaniem gościa... Nikt tu nigdy nawet o 2.5 turbo nie wspomniał chyba tych silników naprawdę mało jak i dobrych mechaników
Panowie, a może ktoś ma namiar na kogoś kto podejmie się regulacji zaworów w FF MK2 FL 1.6 Duratec we Wrocławiu?
kuras1000 07-06-2019, 18:17 Panowie, a może ktoś ma namiar na kogoś kto podejmie się regulacji zaworów w FF MK2 FL 1.6 Duratec we Wrocławiu?Caros powinien to robić.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Czy ktos wie co sie dzieje z carosem? wlacza sie automatyczna sekretarka a na maila nie odpowiadaja.
Nie wazne dziala!
Witam. @Juzek dzięki za ciekawą lekture bo to ty mi przesłałeś ten temat ;) przeczytałem od początku :D
I nie rozumiem jak z zajebistej sławy złotej rączki od Forda Pana Mirka bo tak było napoczatku tematu zrobiła dosłownie para delikwentow złodzieja i partacza. Tak się składa że mam w swoim mondeo MK4 2.5t do wymiany sprzęgło z dwumasą i chyba się odezwę do Pana Mirka bo mi tu coś śmierdzi dojechaniem gościa... Nikt tu nigdy nawet o 2.5 turbo nie wspomniał chyba tych silników naprawdę mało jak i dobrych mechaników
I jak? Pan Mirek ogarnął?
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wojtulator 16-07-2019, 08:44 Siemka,
Wiecie może kto w dolnośląskim mógłby się podjąć przelawetowania i naprawy samochodu z Bogatyni? Najprawdopodobniej uszczelka pod głowicą, choć to diagnoza bez zdejmowania czapki.
witajcie,
W mojej foczce mk2 1.6tdci 109KM mam trzy problemy:
- ubywająca ciecz chłodząca (w przeciągu 2 m-cy dolałem już 2L);
- dragania deski rozdzielczej/samochodu podczas przyspieszania na biegach 3,4,5 przy obrotach od 2 tys. w górę) - drgania tylko podczas przyspieszania;
- podczas jazdy w trasie w zakresie prędkości 120-130km/h wystąpiło takie jakby szarpnięcie budą - zupełnie jakby ktoś na 0,5 sekundy zaciągnął ręczny i puścił albo to szarpnięcie to efekt jakiegoś nagromadzonego podciśnienia w silniku (problemy z uszczelką pod głowicą ?).
Ktoś poleci uczciwego mechanika na w/w dolegliwości ?
Daniecboss 17-09-2019, 19:30 Witam,
proszę o polecenie dobrego i sprawdzonego mechanika.
Auto: Ford Fusion 2015.
Silnik: 1.5 Ecoboost
Lokalizacja: Wrocław - plus/minus nie ważne ile kilometrów, ważne aby był solidny.
Problem: Uszczelka pod głowicą/pęknięta głowica/pęknięty blok silnika (wybrać jedno :) )
Po pierwsze chciałbym zdiagnozować dokładnie problem, po drugie nie chciałbym sprzedawać domu ani rodziny żeby naprawić auto a po trzecie chciałbym tym autem jeszcze trochę pojeździć :)
Pozdro!
MIREKTERAZPOLSKA 18-09-2019, 10:48 Witam,
proszę o polecenie dobrego i sprawdzonego mechanika.
Auto: Ford Fusion 2015.
Silnik: 1.5 Ecoboost
Lokalizacja: Wrocław - plus/minus nie ważne ile kilometrów, ważne aby był solidny.
Problem: Uszczelka pod głowicą/pęknięta głowica/pęknięty blok silnika (wybrać jedno :) )
Po pierwsze chciałbym zdiagnozować dokładnie problem, po drugie nie chciałbym sprzedawać domu ani rodziny żeby naprawić auto a po trzecie chciałbym tym autem jeszcze trochę pojeździć :)
Pozdro!
Jakie są objawy?
AutoCare 18-09-2019, 12:03 Zapraszam do nas - współpracujemy ze sprawdzonymi wrocławskimi warsztatami. Odbieramy auto spod domu, przeprowadzamy szczegółową diagnostykę, przedstawiamy do akceptacji koszty naprawy i po serwisie/diagnostyce odwozimy samochód we wskazane miejsce.
Pełna gwarancja na części i usługę.
Więcej informacji na AutoCare.com.pl lub pod numerem 533 555 551
Daniecboss 18-09-2019, 20:16 Objawy to znikający nie-wiadomo-gdzie płyn chłodniczy. Czasami wariuje i szarpie powyżej 3000 rpm. Raz zaśmiał mi się w twarz i nie odpalił, ale teraz odpala i dalej zżera płyn chłodniczy w ilości ~1 litr na 100 km
MIREKTERAZPOLSKA 19-09-2019, 06:46 Coś było sprawdzane?
-kompresja
-stan świec
-wycieki
Cześć.
Szukam kogoś kto mógł by mi zainstalować tempomat w moim Focusie 2009r.
O ile kierownice jestem sobie w stanie przełożyć to przeprogramowania już nie ogarnę.
Pozdrawiam
Daniecboss 19-09-2019, 09:10 Coś było sprawdzane?
-kompresja
-stan świec
-wycieki
Wycieków nie widać, dwutlenek węgla w zbiorniku z płynem chłodniczym ale dopiero po rozgrzaniu silnika do temperatury 90-100 st. Wcześniej nic nie widać. Jakaś dziwna maź (olej plus coś) w przepustnicy.
Świece - brak danych
Kompresja - brak danych
Zamierzam podjechać do Pol Motors we Wrocławiu żeby spróbowali zdiagnozować przyczynę.
Witam !!!
Szukam mechanika, który upora się z bolączkami mojego forda.
Pacjent : Ford Mondeo mk4 2008rok 2.0 tdci 140km .
Problem 1- Ciężko pali po dłuższym postoju 8-12 godz, zazwyczaj trzeba kręcić dwa, trzy razy zanim złapie , co najciekawsze nie jest to stała usterka pojawia się co tydzień lub dwa, tydzień odpala bez problemu, w następnym dopiero po długim kręceniu, po sprawdzeniu froscanem żadnych błędów dtc, wymiana filtru paliwa także nie pomogła .
Problem 2 - Usterka prawdopodobnie spowodowana ciężkim odpalaniem , wibracje przynoszącą się na całe auto podczas postoju na luzie, najbardziej odczuwalne po przejechaniu kilkuset metrów I rozgrzaniu silnika.
Problem 3 - Sciąganie kierownicy na prawo podczas hamowania, mechanik polecił wymianę amortyzatorów, co zrobiłem następnie ustawiona zbieżność wszystko idealnie, mimo tego auto dalej ciągnie w prawo podczas jazdy i hamowania.
Pozdrawiam
witajcie,
W mojej foczce mk2 1.6tdci 109KM mam trzy problemy:
- podczas jazdy w trasie w zakresie prędkości 120-130km/h wystąpiło takie jakby szarpnięcie budą - zupełnie jakby ktoś na 0,5 sekundy zaciągnął ręczny i puścił albo to szarpnięcie to efekt jakiegoś nagromadzonego podciśnienia w silniku (problemy z uszczelką pod głowicą ?).
Ktoś poleci uczciwego mechanika na w/w dolegliwości ?
mialem tak samo i to byl czujnik wysokiego cisnienia paliwa.
Ktoś robił uszczelnienie wtrysków (podkładki pod wtryskami + frezowanie na równo) we Wrocławiu i może jakiś warsztat polecić?
witam, podłącze się pod temat
pacjent Focus 1.8 TDCi 115 KM 2009
Objawy
- znikający płyn dolewki około 100-200 ml na 800-1000 KM
- podnoszący się płyn w zbiorniku pod odkręceniu korka (po odstaniu po nocy) - utrzymujące się ciśnienie w układzie
- brak masła na korku
- brak kopcenia na biało
- moc w pełnym zakresie obrotów
- robiłem testy na CO2 kolor płynu się nie zmienił
- muszę sprawdzić bomblowanie w zbiorniczku na małym obiegu, choć chciałbym jeszcze porządnie odpowietrzyć po wymianie obudowy termostatu, choć mechanik twierdzi że sam się odpowietrzy
gdzie ktoś mi porządnie zdiagnozuje czy to UPG
DramaMaker 25-09-2019, 10:17 Cześć,
mam do zrobienia błotniki w mk2, czy robił ktoś taki temat we Wrocławiu i ma kogoś z polecenia? Auto ma 13 lat i tak jak przednie błotniki mogę malować i wymieniać, tak tył wole wyczyścić do gołej blachy, podkład, szpachla i malowanie, bo z blacharką wołają 3 tysiące za całość z tymi tyłami i przy tak wiekowym aucie jest to dla mnie pomyłka.
Artur Mazur, Pełczyńska.
Poczekasz trochę, ale robi solidnie, rzetelnie i nie zdziera.
maciejtca 01-10-2019, 16:40 Czy może ktoś polecić zakład do sprawdzenia i zrobienia Focusa 1.0 ecoboost 2014r.
Zgasł w trakcie jazdy i już nie odpalił,
, brak kompresji na wszystkich cylindrach, błędy P0343, P0368
MIREKTERAZPOLSKA 02-10-2019, 08:37 Czy może ktoś polecić zakład do sprawdzenia i zrobienia Focusa 1.0 ecoboost 2014r.
Zgasł w trakcie jazdy i już nie odpalił,
, brak kompresji na wszystkich cylindrach, błędy P0343, P0368
Jaki przebieg?
maciejtca 05-10-2019, 20:52 Bump: Jaki przebieg?
prawie 90 tysi
Pejotwroc 08-10-2019, 04:35 Na ulicy Dmowskiego we Wrocławiu obok stacji kontroli pojazdów był serwis. Specjalizowali się w fordach. Jakiś rok temu się przenieśli. Czy ktoś się orientuje gdzie mogą teraz być?
arka1970 11-10-2019, 13:03 Na ulicy Dmowskiego we Wrocławiu obok stacji kontroli pojazdów był serwis. Specjalizowali się w fordach. Jakiś rok temu się przenieśli. Czy ktoś się orientuje gdzie mogą teraz być?
Od kilku lat są tu:
https://www.google.com/maps/dir//ATL+Auto+Serwis,+Wroc%C5%82awska+3,+55-080+Smolec/@51.077338,16.8935733,570m/data=!3m1!1e3!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x470fc0e5169b 1313:0x9b5892ca05750066!2m2!1d16.893738!2d51.07693 2
Pejotwroc 11-10-2019, 17:41 Warsztat był na Dmowskiego. Potem właściciele się podzielili. Jeden założył warsztat w Smolcu a drugi został na Dmowskiego. Byłem w Smolcu. Dobrze ale drooooogo. Wymiana tarczy sprzęgła, docisku i wysprzęglika 2300 zł w Mondeo 4 2.5T. Korzystałem więc dalej z serwisu na Dmowskiego i sobie go chwaliłem. A tu mniej więcej rok temu zlikwidowali go. Słyszałem że są gdzieś na Robotniczej ale nie mogę znaleźć.
mroz1sty 14-10-2019, 08:01 Panowie dopisze wam dobrego, sprawdzonego mechanika. Może nie jest najtańszy ale w moim mondeo pełna profeska.
AUTO-MAR Marek Grys
Brzezina.
Panowie dopisze wam dobrego, sprawdzonego mechanika. Może nie jest najtańszy ale w moim mondeo pełna profeska.
AUTO-MAR Marek Grys
Brzezina.
Właśnie w przyszłym tygodniu umówiłem się tam na rozrząd i przy okazji analizę problemu z biegami, który u mnie występuję, także na pewno podzielę się opinią po wizycie u Pana Marka ;)
mroz1sty 22-11-2019, 09:03 Właśnie w przyszłym tygodniu umówiłem się tam na rozrząd i przy okazji analizę problemu z biegami, który u mnie występuję, także na pewno podzielę się opinią po wizycie u Pana Marka ;)
Będziesz Pan zadowolony :)
Szukam warsztatu raczej po wschodniej stronie Wrocławia - im bliżej Zakrzowa, tym lepiej.
Pacjent - Galaxy mk2 2.0 z LPG - kilka dni temu zaczęło się falowanie obrotów na jałowym, plus szarpnięcia przy ruszaniu do 2k obrotów.
Chcę wymienić na start świece, wyczyścić przepustnice, sprawdzić silnik krokowy - chyba, że po oględzinach mechanik naprowadzi od razu na winowajce :)
mroz1sty 26-11-2019, 09:25 Szukam warsztatu raczej po wschodniej stronie Wrocławia - im bliżej Zakrzowa, tym lepiej.
Pacjent - Galaxy mk2 2.0 z LPG - kilka dni temu zaczęło się falowanie obrotów na jałowym, plus szarpnięcia przy ruszaniu do 2k obrotów.
Chcę wymienić na start świece, wyczyścić przepustnice, sprawdzić silnik krokowy - chyba, że po oględzinach mechanik naprowadzi od razu na winowajce :)
Kolego chcesz mieć dobrze zrobione lub zdiagnozowane , jedź do Auto-Mar Marek Grys, przemiał fordów ma sporo i pewnie również ci pomoże :)
Pytanie mam do wymiany sporo części:
- tuleja belki 2x
- tuleja belki 2x
- guma stabilizatora 2x
- łącznik stabilizatora 2x
- tuleja wahacza 2x
- wahacz tył (banan) 2x
- wahacz tył (prosty) 2x
- wahacz tył (paleta) 2x
- łącznik stabilizatora tył 2x
- tuleja wahacza tył 2x
- amortyzator 2x
- kąplet śrub
Części wyszły za 2700zł. Robocizna przód 1tyś, tył 1tyś, razem prawie 5tyś. Pytanie czy robocizna to normalna cena czy drogo? Nie jest to ASO. A cena naprawy skutecznie mi zj.. święta..
maciekd6 05-12-2019, 12:44 Jakis dobry mechanik na zachod Wroclawia, do zrobienia kompletne zawieszenie tyl, ktos cos ?
Moze ktos ma opinie o Auto-Kwiatek przy Zubrzej ?
roletowy 05-12-2019, 13:36 Jakis dobry mechanik na zachod Wroclawia, do zrobienia kompletne zawieszenie tyl, ktos cos ?
Moze ktos ma opinie o Auto-Kwiatek przy Zubrzej ?
Może AB Car przy Postępowej?
Auto-Mar jest w Brzezinie - to chyba zachód północny, albo na granicy Gaju i Ołtaszyna masz na Terenowej chyba
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
maciekd6 05-12-2019, 13:54 Dzieki
Ile liczyc Panowie na taka operacja wymiana wszystkiego, cukierki niby ok ale pojda tez do wymiany, wszystkie wahacze i tuleje bez amortyzatorow i sprezyn, tylko tyl wraz z geometria?
Ja w swoim sasiedztwie mam wlasnie Auto-Kwiatek stad pytanie czy moze ktos cos robil z fordem u nich podobnego
slawek-kali 05-12-2019, 18:14 Pytanie mam do wymiany sporo części:
- tuleja belki 2x
- tuleja belki 2x
- guma stabilizatora 2x
- łącznik stabilizatora 2x
- tuleja wahacza 2x
- wahacz tył (banan) 2x
- wahacz tył (prosty) 2x
- wahacz tył (paleta) 2x
- łącznik stabilizatora tył 2x
- tuleja wahacza tył 2x
- amortyzator 2x
- kąplet śrub
Części wyszły za 2700zł. Robocizna przód 1tyś, tył 1tyś, razem prawie 5tyś. Pytanie czy robocizna to normalna cena czy drogo? Nie jest to ASO. A cena naprawy skutecznie mi zj.. święta..
do rowu wpadles czy jak? cena dla mnie wysoka.. kto to ma niby robic?
MIREKTERAZPOLSKA 06-12-2019, 07:46 do rowu wpadles czy jak? cena dla mnie wysoka.. kto to ma niby robic?
Sławku to moja wycena.
Do rowu nie, ale zawieszenie tragedia, przód i tył.
Tuleje belki przód pływają tak iż belka opiera się o podkładki- więc są stuki
Zawieszenie tył wszystkie tuleje sparciałe lub wyrwane, to samo tuleje tylne wahaczy przód.
Jest to Mk3 więc piaskowanie i konserwacja belek przód i tył bo rdza je bardzo lubi
do rowu wpadles czy jak? cena dla mnie wysoka.. kto to ma niby robic?
No właśnie nie, na przeglądzie wyszły amortyzatory z tyłu (25% i 30%) oraz drążki kierownicy podobno. Ale przegląd przeszedł. Coś stukało z prawej strony z przodu więc pojechałem do mechanika. On wziął auto oglądnął i dał taką diagnozę razem z ceną. Dla mnie cena trochę zaporowa więc szukam dalej. Auto ma 228tyś najechane jestem 2 właścicielem wcześniej firma - przedstawiciel handlowy zrobił 160tyś w 4lata
mariuszfmario 06-12-2019, 08:47 Szukam warsztatu raczej po wschodniej stronie Wrocławia - im bliżej Zakrzowa, tym lepiej.
Polecam Mechanika Pojazdowa Rafał Chorzępa Wrocławska 66, Pasikurowice
Pod Wrocławiem, ale tak naprawdę blisko i facet zna się na rzeczy.
Ja osobiście nie polecam Pana Mirka (@mirekterazpolska). Przerabiałem wizytę u niego w 2016 roku i nigdy więcej tam nie wrócę.
slawek-kali 06-12-2019, 09:11 Auto ma 228tyś najechane jestem 2 właścicielem wcześniej firma - przedstawiciel handlowy zrobił 160tyś w 4lata
czyli musisz naprawiac po poprzednim wl. ktory pewnie nic nie robil..
jesli jak napisal Mirek z piaskowaniem itd.. to mozna zrozumiec..
oczywiscie mozesz podjechac gdzies jeszcze..
Ps. ja Mirka polecam, korzystalem sam i nie mam zastrzezen, swoich klientow rowniez tam wysylam np. na wymiane rozrzadu itd.. jesli sa z Wroclawia..
Szukam warsztatu raczej po wschodniej stronie Wrocławia - im bliżej Zakrzowa, tym lepiej.
Pawłowice, Malwowa 6, Pan Trojan.
Czy we Wrocławiu jest jeszcze jakiś dobry serwis tłumików? Potrzebuję fachowca, który poświęci trochę czasu na układ wydechowy, który zamierzam przerobić. Nie chciałbym trafić do "kowala", co to potrafi byle jak i byle czym pospawać. Potrzebuję człowieka, który umie słuchać i koduje, to co się do niego mówi, a następnie działa zgodnie z ustaleniami, a nie po swojemu.
Znacie taki serwis we Wrocławiu?
EDIT:
Odzew na moje pytanie zerowy, to sam znalazłem całkiem niezłych fachowców od tłumików. Wymieniałem kompletny wydech. Co prawda na fabrycznych zamiennikach i bez konieczności spawania, ale roboty było sporo. Warsztat, który to wszystko ładnie ogarnął, to:
"R&R Car Serwis tłumików". Aktualnie znajduje się przy ul. Robotniczej 1A.
Tom_Tom_Ranger 22-12-2019, 18:35 Witam, szukam warsztatu do zmiany rozrządu FORD Ranger Mk2 (ET) 2.5 TDCi, 4x4, olej napędowy, rok 2008, 143 KM. Wrocław, najlepiej zachodnia część. Kogo możecie polecić do sprawnej i szybkiej ;) obsługi?
Na forum nic nie znalazłem o warsztatach robiących te auta we Wrocławiu.
Jeśli mechanik nie będzie zabijał ceną to jeszcze coroczny przegląd zrobi :)
Pozdrawiam
lukas294 23-12-2019, 17:14 Witam jestem nowy i mam mały Problem z moim S maxem podczas jazdy potrafi sie wyłaczyc i treba odpalic i mozna dalej jechac . ma pelna moc nie kopci nie wyswietla usterki silnika . jesli ktos wie co to to prosze o podpowiedz mam dosc jezdzenia po mechanikach co kasuja tylko błedy i nic
Witam, mam pytanie poszukuje warsztatu we Wro, najlepiej okolice krakowskiej/opolskiej gdzie mi wymienią osłonę przegubu za pomocą tego urządzenia do rozciągania lub na tzn lejek? Będę wdzięczny za info gdzie podjechać...chodzi o renówkę małżonki g:D
Do renowek masz JHL serwis z tyłu stacji paliw pieprzyk na Armii Krajowej.
Tylko ustal sobie wszystko przed oddaniem auta.
Witam, kogo Panowie polecacie jeśli chodzi o sprawdzenie zawieszenia? (mam problem z dziwnym odgłosem, jakby gumowym dobiegającym przy skręcie koł przy ruszaniu, czuć delikatnie też to na kierownicy) Preferowany zachód Wrocławia, najlepiej Stabłowice, Leśnica i bliskie okolice.
Stacja kontroli pojazdów.
Na leśnicy masz na Lutynskiej. Poproś diagnoste aby postarał się przy sprawdzaniu
Jacek5809 09-01-2020, 11:57 Polecam Mechanika Pojazdowa Rafał Chorzępa Wrocławska 66, Pasikurowice
Pod Wrocławiem, ale tak naprawdę blisko i facet zna się na rzeczy.
Ja osobiście nie polecam Pana Mirka (@mirekterazpolska). Przerabiałem wizytę u niego w 2016 roku i nigdy więcej tam nie wrócę.
Ja też nie polecam Pana Mirka. Pojechałem samochodem na kołach, wyjechałem na lawecie. Diagnoza kosztowała mnie 350 zł.(naprawa miała kosztować ok 4500 zł) W innym warsztacie okazało się że jest uszkodzony przewód powodujący nierówną pracę silnika. Koszt 120 zł ( + 450 niestety za złożenie tego co rozkręcił P Mirek) Za złą diagnozę to trochę dużo i jeszcze nie było wszystkich części. Więcej się tam nie pojawię i nie polecam!!!
MIREKTERAZPOLSKA 09-01-2020, 19:14 Ja też nie polecam Pana Mirka. Pojechałem samochodem na kołach, wyjechałem na lawecie. Diagnoza kosztowała mnie 350 zł.(naprawa miała kosztować ok 4500 zł) W innym warsztacie okazało się że jest uszkodzony przewód powodujący nierówną pracę silnika. Koszt 120 zł ( + 450 niestety za złożenie tego co rozkręcił P Mirek) Za złą diagnozę to trochę dużo i jeszcze nie było wszystkich części. Więcej się tam nie pojawię i nie polecam!!!
Bezczelność Pana nie ma granic!!!!!!!
Przyjechał Pan- bardziej pasuje słowo dotoczył, samochodem świeżo po naprawie silnika w innym warsztacie.
Nie miałem ochoty na naprawę Pańskiego auta i zaproponowałem by wrócił Pan tam gdzie było robiony silnik.
Prosił Pan o weryfikacje co jest z silnikiem nie tak.
I po rozebraniu części silnika dostał Pan odpowiedz:
- uszczelki nie zostały wymienione tylko stare założone na silikon
-miska olejowa pęknięta i poklejona
-do korka spustu oleju dospawana nasadka
-żle ustawiony rozrząd-zamiast blokad ustawiany na mazak
Co do brakujących części-czyli spinek podszybia,bo to tylko Panu brakowało- pewnie były w kartonie z śrubami.
Mimo wszystko gdyby się Pan rozliczył do końca jak się umawialiśmy, to dołożył bym nowe
Bump: warto napomnieć ,że kwota 350zł jaką miał Pan zapłacić ,za diagnozę i częściowe rozebranie silnika (po Pańskich oględzinach), bo wstępnie zgodził się pan na naszą naprawę. ale po nie udanej próbie odzyskania pieniędzy od felernego warsztatu, odstawił pan auto na reklamację.
Cześć :)
Właśnie niedawno odebrałem auto z "grubszej" naprawy od MIREKTERAZPOLSKA i uważam, że usługa została wykonana bardzo dobrze :one:
Zdaję sobie również sprawę, że końcowy efekt wyjdzie po przejechaniu dobrych kilku/kilkunastu tysiącach kilometrów, ale na chwilę obecną (przejechane 200km po remoncie silnika) słychać i czuć dużą poprawę w pracy jednostki.
Żeby nie było samego "cukrowania" to uważam, że jedynym minusem była komunikacja telefoniczna... raz Mirek odbierał od razu, a czasami dopiero po paru dniach lub oddzwaniał z opóźnieniem - trochę mnie to irytowało :? ale jak już udało się nawiązać połączenie to wszystko miałem powiedziane i wytłumaczone.
Tak się składa, że podczas prac remontowych S-Maxowi skończył się przegląd techniczny :?
Gdy przyjechałem po auto Mirek zaproponował mi wspólny wyjazd do SKP - to zdarzenie uświadomiło mi o co chodzi z brakiem komunikacji przez telefon... w ciągu ok godzinki z Mirkiem, odebrał on kilkadziesiąt :!::!: :shock: telefonów, z tego co mi się wydaje po treści rozmów to przede wszystkim chodziło o zgodność lub braki zamawianych części, rozmowy z "chłopakami" z warsztatu - co trzeba jeszcze zrobić/dokupić i rozmowa z kilkoma klientami i podwykonawcami.
Po tej przejażdżce wcale mnie nie dziwi, że czasami nie odbiera połączeń albo nie oddzwania - toż to można "jobla" dostać :570:
MIREKTERAZPOLSKA myślę, że powinieneś chyba zatrudnić sobie jakąś sekretarkę albo kogoś do pomocy, kto będzie odpowiedzialny za kontakty z klientami / kurierami / sklepami / pracownikami / podwykonawcami :!: Brak szybkiego kontaktu z klientem może jednak negatywnie wpływać na ogólną ocenę całej pracy :roll:
Pozdrawiam i polecam :one:
Rozrzad do wymiany w mondeo MK 4 2,0TDCI jaki koszt części, jaki koszt wymiany i kogo polecicie? Z góry dzieki
Rozrzad do wymiany w mondeo MK 4 2,0TDCI jaki koszt części, jaki koszt wymiany i kogo polecicie? Z góry dzieki
Np. do silnika DW10C : https://allegro.pl/oferta/oryginal-rozrzad-pompa-citroen-c5-2-0-hdi-163km-5497747861 - 479 zł
Nawet pasek jest z FoMoCo :wink:
Kupiłem identyczny , tylko " oryginalny FoMoCo " za 720 zł.
W "oryginale " są jeszcze śruby ( śruby powinny być takie jak w załaczeniu )
Nie wiem też , czy powyższy ma śruby do pompy ? - warto dopytać sprzedawcy.
Jacek5809 29-01-2020, 14:01 Bezczelność Pana nie ma granic!!!!!!!
Przyjechał Pan- bardziej pasuje słowo dotoczył, samochodem świeżo po naprawie silnika w innym warsztacie.
Nie miałem ochoty na naprawę Pańskiego auta i zaproponowałem by wrócił Pan tam gdzie było robiony silnik.
Prosił Pan o weryfikacje co jest z silnikiem nie tak.
I po rozebraniu części silnika dostał Pan odpowiedz:
- uszczelki nie zostały wymienione tylko stare założone na silikon
-miska olejowa pęknięta i poklejona
-do korka spustu oleju dospawana nasadka
-żle ustawiony rozrząd-zamiast blokad ustawiany na mazak
Co do brakujących części-czyli spinek podszybia,bo to tylko Panu brakowało- pewnie były w kartonie z śrubami.
Mimo wszystko gdyby się Pan rozliczył do końca jak się umawialiśmy, to dołożył bym nowe
Bump: warto napomnieć ,że kwota 350zł jaką miał Pan zapłacić ,za diagnozę i częściowe rozebranie silnika (po Pańskich oględzinach), bo wstępnie zgodził się pan na naszą naprawę. ale po nie udanej próbie odzyskania pieniędzy od felernego warsztatu, odstawił pan auto na reklamację.
Zapłaciłem tyle ile Pan powiedział. Rozliczyłem się w całości. Spinki rozumiem że brakowałoby jednej, dwóch niestety nie było żadnej. Mówi Pan o bezczelności: Proszę zacząć od siebie.
Do szary 57 dzieki za info , zestaw juz kupiony , polecisz jakiś warsztat?
danielWr 12-02-2020, 23:50 Cześć :)
Właśnie niedawno odebrałem auto z "grubszej" naprawy od MIREKTERAZPOLSKA i uważam, że usługa została wykonana bardzo dobrze :one:
Zdaję sobie również sprawę, że końcowy efekt wyjdzie po przejechaniu dobrych kilku/kilkunastu tysiącach kilometrów, ale na chwilę obecną (przejechane 200km po remoncie silnika) słychać i czuć dużą poprawę w pracy jednostki.
Żeby nie było samego "cukrowania" to uważam, że jedynym minusem była komunikacja telefoniczna... raz Mirek odbierał od razu, a czasami dopiero po paru dniach lub oddzwaniał z opóźnieniem - trochę mnie to irytowało :? ale jak już udało się nawiązać połączenie to wszystko miałem powiedziane i wytłumaczone.
Tak się składa, że podczas prac remontowych S-Maxowi skończył się przegląd techniczny :?
Gdy przyjechałem po auto Mirek zaproponował mi wspólny wyjazd do SKP - to zdarzenie uświadomiło mi o co chodzi z brakiem komunikacji przez telefon... w ciągu ok godzinki z Mirkiem, odebrał on kilkadziesiąt :!::!: :shock: telefonów, z tego co mi się wydaje po treści rozmów to przede wszystkim chodziło o zgodność lub braki zamawianych części, rozmowy z "chłopakami" z warsztatu - co trzeba jeszcze zrobić/dokupić i rozmowa z kilkoma klientami i podwykonawcami.
Po tej przejażdżce wcale mnie nie dziwi, że czasami nie odbiera połączeń albo nie oddzwania - toż to można "jobla" dostać :570:
MIREKTERAZPOLSKA myślę, że powinieneś chyba zatrudnić sobie jakąś sekretarkę albo kogoś do pomocy, kto będzie odpowiedzialny za kontakty z klientami / kurierami / sklepami / pracownikami / podwykonawcami :!: Brak szybkiego kontaktu z klientem może jednak negatywnie wpływać na ogólną ocenę całej pracy :roll:
Pozdrawiam i polecam :one:
a widzisz jednemu naprawi, a drugiemu nie. tak czy inaczej "pocukrowałeś".
Robiłem ostatnio rozrząd w FF MK2 1.6 Ti-VCT w Caros na Warsztatowej, dalej robią dobrze i są kontaktowi ale drogo kasują za części, cenowo wyszło tak:
Komplet rozrząd z pompa wody (oryginał) 550,
Paski wielorowkowe: 100
Śruba wału: 32
Płyn chłodniczy 80
Robota: 500 PLN
Czyli ~1250. Pewnie da się taniej da się drożej...
Nie ma tragedii. Normalna cena.
mialem tak samo i to byl czujnik wysokiego cisnienia paliwa.
witaj,
Czy możesz napisać jakiej firmy czujnik zamontowałeś. Jest tego sporo na rynku i pytanie czy warto eksperymentować z uzywkami czy wymienić na "dobry" nowy i zapomnieć o problemie ?
Bump: Robiłem ostatnio rozrząd w FF MK2 1.6 Ti-VCT w Caros na Warsztatowej, dalej robią dobrze i są kontaktowi ale drogo kasują za części, cenowo wyszło tak:
Komplet rozrząd z pompa wody (oryginał) 550,
Paski wielorowkowe: 100
Śruba wału: 32
Płyn chłodniczy 80
Robota: 500 PLN
Czyli ~1250. Pewnie da się taniej da się drożej...
witam,
Czy Twoim zadniem poradzą sobie (CAROS) z identyfikacją wadliwego elementu na pólosi (telepie budą przy przyspieszaniu: wykluczone poduszki i koła) czy wymienią obie półosie i to w górnym pułapie cenowym za części ?
Bump:
jutro jadę po alternatywną do Caros'a drugą diagnozę dot. zawieszenia.
Uważają, że potrzebne będą:
- wymiana drążka lewy przód i sensownie wymienić też prawy - całość ok 700 zł
- regeneracja przekładni z kasowaniem luzu + geometria - ok 1600-1700 zł, choć nie robią tego sami tylko zlecają na zewnątrz (ryzyko +150-200 zł jeśli trzeba będzie zmienić kamień w przekładni, który lubi w tym modelu wypaść lub pęknąć).
W przypadku przekładni podobno należy poprawić fabrykę, bo potrzebna jest zamiana fordowskiej śruby z plastiku, użytej do przekładni w ciężkich Mondeo i S-Max, na wytoczony metal i wtedy geometria nie będzie pływać a luzy nie wrócą zbyt szybko.
Jak będę miał drugą opinię po diagnozie, podzielę się tutaj.
W temacie rozrządu w moim aucie koszt na komplecie oryginalnych części to ok 1600-1700 zł, zamienniki to ok 1300+ zł
Edit: Floryn na Ślężnej sprawdził i wypowiedział się tak:
- przekładnia jeszcze nie jest jeszcze w stanie wymagającym bezwzględnej regeneracji - rekomendują pokochać dźwięki, szczególnie, że przebieg raczej niski + nie należy obawiać się o bezpieczeństwo jazdy
- zalecają wymianę drążków (zauważalnie korzystniej cenowo niż Caros, mimo że pracują na Lemforder'ach), a że przyjeżdżają do nich nieprzypadkowe auta z customowym zawieszeniem i także tutaj są o nich pochlebne opinie, mam dla nich kredyt zaufania i termin wymiany i geometrii już umówiony
NIE POLECAM! UWAŻAJCIE NA http://www.autoklucze.pl/kontakt.html (ul. Robotnicza we Wrocławiu)
Za wymianę GEMa w FocusieMk2 - 550 zł. (fakt, ze zamówienie i zakup gema również w to wchodzi, ale z tego co na innych wątkach wyczytałem, to 200 zł to max za taką usługę).
Oczywiście zero informacji przed naprawą ile to będzie w przybliżeniu kosztowało, starego modułu oczywiście nie dostałem, jedynie na chwilę mi go okazano.
Koledzy,szukam rzetelnego mechanika do sprawdzenia stuków w zawieszeniu lub maglownicy. opisuje problem w temacie https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=308083.
Juz byłem u dwoch mechanikow i wydalem prawie 900 zl,a jak stukalo tak stuka. Najbardziej wkur... jest to ze w wartszatach gdzie byłem, prawdopodobnie nie chcialo im sie nawet rozebrac i sprawdzic. Tylko sprwdzali lyzka i rozkladali rece. Wymienialem juz laczniki stabilizatora oraz poduszki i lozyska amortyzatorow. A moze to jest magiel,ale tylko sie domyslam bo nie chcialo sie nikomu sprawdzic. Jeszcze mialem inne przygody ale to juz inny temat. Jestescie w stanie mi polecic kogos kto poprostu wezmie auto,rozbierze,sprawdzic wyceni i naprawi? Juz nie chce mi sie gadac za fachowcami ktorzy nie szukaja powodu usterki tylko strzelaja i wymieniaja czesci bez skutku, a pozniej slysze"panie,ten typ tak ma".Najlepiej zeby klient sam juz przyjechal z diagnoza usterki i czśsciami,a fachmen tylko wymienil bo ma podnosnik.
Tak zapytam....czy czasem nie jest to drżenie rurek od nagrzewnicy?
Jest na forum temat i ludziska gumę pomiędzy nie wciskają.
Jak to nie to, to magiel sprawdzisz w Mirkowie. Jest tam konkretna firma regenerująca przekładnie. Jest to po prawej jadąc od Wrockaa.
Tak zapytam....czy czasem nie jest to drżenie rurek od nagrzewnicy?
Jest na forum temat i ludziska gumę pomiędzy nie wciskają.
Jak to nie to, to magiel sprawdzisz w Mirkowie. Jest tam konkretna firma regenerująca przekładnie. Jest to po prawej jadąc od Wrockaa.
Nie sprawdzalem tej nagrzewnicy,moze byc,ale ostatnio zauwazylem ze potrafi stuknac cos przy kole jak zjedzam np,z kraweznika najpierw jednym a pozniej drugim kołem. Jak ciezar auta idzie na kola-to by sie zgadzalo bo przy hamowaniu z malej predkosci na bruku tez slychac z przodu takie "łupłupłup". Wlasnie potrezbuje kogos kto to rozbierze i sprawdzi,przeciez cholera chce za to zaplacic:). Dzieki za info,poszukam na forum cos o tym serwisie i czy zawieszenie tez robia.
mroz1sty 01-06-2020, 09:06 Nie sprawdzalem tej nagrzewnicy,moze byc,ale ostatnio zauwazylem ze potrafi stuknac cos przy kole jak zjedzam np,z kraweznika najpierw jednym a pozniej drugim kołem. Jak ciezar auta idzie na kola-to by sie zgadzalo bo przy hamowaniu z malej predkosci na bruku tez slychac z przodu takie "łupłupłup". Wlasnie potrezbuje kogos kto to rozbierze i sprawdzi,przeciez cholera chce za to zaplacic:). Dzieki za info,poszukam na forum cos o tym serwisie i czy zawieszenie tez robia.
Polecam Auto-Mar Marek Grys, Krótka 3, 55-330 Brzezina.
Terminy dłuższe, ale warto gość ma sporo roboty i robi porządnie :) jak się umówisz to zrobi jak trzeba :)
Na pewno nie jedź do Germaza. Nie tylko ze względu na ceny, ale przede wszystkim jakość obsługi i kulturę osobistą pracowników. Co do Pol-Motors - różne krążą o nich opinie, ja nie mam żadnych doświadczeń więc się nie wypowiadam.
Ja mam doświadczenie z Motorpol i niestety niemiłe...Byłem na przegladzie 4+ i więcej nie pojadę.
Motorpol to raczej VW...
tak masz rację, mój błąd....a poniżej opis mojej przygody
Była to moja pierwsza wizyta w fordzie i niestety jestem bardzo nią rozczarowany. Pierwsze zderzenie było gdy pan zapytał mnie z czym przyjeżdżam bo "tam z centrali to dziwne rzeczy wysyłają". Byłem z moją 2 letnią córką i bardzo ucieszyłem się gdy zobaczyłem, że jest dostępny kącik dla dzieci. Niestety po 2 min okazało się, że córka wróciła do mnie z tak brudnymi dłońmi jakby bawiła się węglem. Stan utrzymania kącika dla dzieci karygodny. Moja auto stało zaraz przy szybie, wiec cały czas miałem podgląd na to co się dzieje. Zgłosiłem się do forda na obsługę ford 4+ w cenie 590 zł. Usługa obejmuje 30 punktów włącznie z wymianą oleju i filtra oraz rocznym Assistance forda na Europę. Podczas wymiany wkładu filtra oleju mechanik miał problem z odkreceniem obudowy gdzie znajduje się wkład. Byłem świadkiem jak wymachiwal w złości rękoma, krzyczał niecezuralne słowa i prawie rzucał narzędziami. Czy to było profesjonalne?? Jednym z punktów przeglądu jest sprawdzenie stanu klocków i tarcz przy zdjetych kołach. U mnie skończyło się na poświęceniu telefonem. Diagnoza była prawidłowa, tylko czemu oferują taką usługę skoro jej nie wykonują. Nie jestem pewien ile elementów z listy tego przeglądu zostało wykonanych bo nikt mnie o tym nie poinformował a ja zajmowałem sie dzieckiem. Jak dla mnie gwoździem do trumny była informacja, że nie przysługuje mi Assistance gdyż moje auto zarejestrowane jest za granicą. Ciężko zrozumieć taką politykę gdy jesteśmy w Unii Europejskiej, mamy strefe Schengen. Myślę, że o tak istotnej kwestii powinienem zostać poinformowany przed przeglądem, a nie w momencie kiedy zapłaciłem i zapytałem o Assistance. To nie była żadna tajemnica, że auto jest na zagranicznych numerach. Jestem bardzo rozczarowany tą wizytą.
Jak dla mnie gwoździem do trumny była informacja, że nie przysługuje mi Assistance gdyż moje auto zarejestrowane jest za granicą. Ciężko zrozumieć taką politykę gdy jesteśmy w Unii Europejskiej, mamy strefe Schengen. Myślę, że o tak istotnej kwestii powinienem zostać poinformowany przed przeglądem, a nie w momencie kiedy zapłaciłem i zapytałem o Assistance. To nie była żadna tajemnica, że auto jest na zagranicznych numerach. Jestem bardzo rozczarowany tą wizytą.
Umawiałeś wizytę w centrali Forda, a pretensje masz do serwisu? Zapewne w regulaminie tej promocji masz zawarte warunki, na których to przysługuje więc po raz kolejny źle ukierunkowujesz swe pretensje.
Serwis wykonuje tylko robotę i wystawia fv. Mogłeś dopytać o wszystko przed oddaniem auta.
Umawiałeś wizytę w centrali Forda, a pretensje masz do serwisu? Zapewne w regulaminie tej promocji masz zawarte warunki, na których to przysługuje więc po raz kolejny źle ukierunkowujesz swe pretensje.
Serwis wykonuje tylko robotę i wystawia fv. Mogłeś dopytać o wszystko przed oddaniem auta.
No właśnie nie masz racji, albo nie przeczytałeś uważnie tego co napisałem... Lub jesteś praciwnikiem tamtego serwisu. Wyraziłem moją opinię po wizycie w tym serwisie i jeżeli chcesz polemizować z tym co napisalem to najpierw dokladnie wszystko przeczytaj. A assistance do którego się odniosłeś należy się niezależnie jakie masz tablice, krajowe czy zagraniczne
Pracownikiem? Może od razu prezesem?
Wrzuć tu warunki tej promocji i będzie jasne.
Co do uważnego przeczytania , to przeczytałem i nadal podtrzymuje to co napisałem. Sam napisałeś, że poinformowali cię po wszystkim, że nie otrzymasz assistance.
Jeżeli pisałeś o Polmotorsie, to korzystałem nie raz i nie mam złych doświadczeń.
Motorpol jak był na Pięknej to również mnie pomógł jak potrzebowałem śruby do jarzm w Audi na już..
Pracownikiem? Może od razu prezesem?
Wrzuć tu warunki tej promocji i będzie jasne.
Co do uważnego przeczytania , to przeczytałem i nadal podtrzymuje to co napisałem. Sam napisałeś, że poinformowali cię po wszystkim, że nie otrzymasz assistance.
Jeżeli pisałeś o Polmotorsie, to korzystałem nie raz i nie mam złych doświadczeń.
Motorpol jak był na Pięknej to również mnie pomógł jak potrzebowałem śruby do jarzm w Audi na już..
Jestes w porownaniu do mnie bardzo zaawansowanym uzytkownikiem tego forum...ale dobra rozloze Ci to na czynniki pierwsze. Kolega zaklada temat, w ktorym zbiera oinie i doswiadczenia innych uzytkownikow na temat warsztatow.
Ja podzielilem sie moimi doswiadczeniami,ktore skrupulatnie opisalem. Nie mozesz negowac tego co napisalem bo to sa moje doswiadczenia. Ty moze masz duzo lepsze zwiazane z tym serwisem i ja nie mam zamiaru tego podwazac,bo to sa Twoje doswiadczenia. A jezeli chodzi o ten assistance,do ktorego caly czas wracasz to byl dla mnie nie istotny, korzystam z ADAC i Assistanca swojego ubezpieczyciela,ale chodzi o zasade. Od poczatku widzieli auto na zagranicznych tablicach. A jak juz tak bardzo chcesz to wrzucam link do strony z ta oferta dla fordow 4+ https://www.ford.pl/serwis/obsluga-i-oferty-serwisowe/przeglady-4-plus , moze cos madrego tam wyczytasz. Ja niestety nie znalazlem zadnej informacji,ktora wykluczala by mnie z tej promocji, umawiajac sie na przeglad nie przyszlo mi do glowy zeby dzwonic do forda i prosic o szczegolowy regulamin ( ale ze mnie gapag:D ). Jeszcze taka ciekawosta...w innym miescie kolega w identycznej sytuacji jak moja,rowniez na zagranicznych tablicach rejestracyjnych z tego samego kraju co ja dostal assistanca forda na europe bez mrugniecia okiem. A co do moich zarzutow do tego serwisu to opisalem ich znacznie wiecej niz tylko assistance. Kolego prosze juz nie komentuj moich doswiadczen bo nie chce tracic czasu na odpowiadanie na komentarze w temacie co do ktorego jestem pewien,ze raczej nie dojdziemy do porozumienia. Pozdrawiam i zycze milego wieczoru.8)8)8)
Masz rację. Nie widzę tam nic co by wykluczalo assistance dla Ciebie.
EbbeSand 05-06-2020, 01:12 ja osobiscie korzystalem ze Germazu poki jeszcze bylem zdecydowany an autoryzowany serwis , pozniej przerzucilem sie juz na HighWay w Dlugolece i w sumie nie zartuje
oba fordy sa tam pod ich kontrola i jestem bardzo zadowolony
Co do germazu to w sumie tylko raz mialem z nimi przeboje jak troche dlugo sciagali zderzak do mojej fiesty i zdecydowali sie wzasc auto przed swietami Bozego Narodzenia .... a wiadomo jak wtedy terminy sie dorzymuje :)
Witam.
Pacjentem jest Ford Focus mk2 1.6TDCI 2006r.
Gdzie we Wrocławiu usunę programowo DPF, FAT i EGR?
Szukam sprawdzonego i pewnego warsztatu, nie musi być najtańszy.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Ja szukam warsztatu do zrobienia głowicy w moim Cmax II tdci.
Może skończy się na wymianie silnika.
Kogo polecacie do poważnej roboty, nie za miliony?
mroz1sty 05-08-2020, 13:10 Ja szukam warsztatu do zrobienia głowicy w moim Cmax II tdci.
Może skończy się na wymianie silnika.
Kogo polecacie do poważnej roboty, nie za miliony?
Cześć ostatnio robiłem głowice w Mondeo mk4 2.0 tdci u mechanika:
Auto-Mar Marek Grys
Krótka 3, 55-330 Brzezina
tel. 667 388 212
Porządnie w rozsądnej cenie, oczywiscie wszystkie uszczellki komplet, kolektora etc etc...
Nochalski 02-09-2020, 16:52 Mam problem z mondziakiem 2.0HE. silnik chodzi głośno i jest słaby. Po odpięciu zaworu od klapek kolektora jakby lepiej ale brak mocy do 3k obrotów. Zwiedziłem już masę mechaników a że będę we Wrocławiu niedługo to może ktoś poleci kogoś konkretnego od takich usterek?
mroz1sty 08-09-2020, 13:59 Mam problem z mondziakiem 2.0HE. silnik chodzi głośno i jest słaby. Po odpięciu zaworu od klapek kolektora jakby lepiej ale brak mocy do 3k obrotów. Zwiedziłem już masę mechaników a że będę we Wrocławiu niedługo to może ktoś poleci kogoś konkretnego od takich usterek?
Auto-Mar Marek Grys
Krótka 3, 55-330 Brzezina
tel. 667 388 212
witam mam problem blad p0420. podczas jazdy na 4 biegu 70-80 km/h poszedł do wyprzedzenia i zapalił się check engine. obd2 scaner pokazuje p0420. auto przejechało tylko 75 tysięcy i zawsze dolewałem benzyny premium. problem wyszedł ok 3 tyś km po wymianie świec na nowe oryginalne. może pokazać ten błąd z powodu złej mieszanki paliwowej? doradzimy serwis we wrocławiu gdzie można się skontaktować z takim problemem. dzieki!
mariuszmajewski 09-09-2020, 21:16 Skontaktuj się z tym serwisem: http://www.atlserwis.pl/ Powinni doradzić co i jak, znają się na rzeczy. Swojego mondziaka serwisowałem u nich z 10 lat.
Bump: Skontaktuj się z tym serwisem: http://www.atlserwis.pl/ Powinni doradzić co i jak, znają się na rzeczy. Swojego mondziaka serwisowałem u nich z 10 lat.
michaelmaster 01-10-2020, 19:23 Koledzy proszę o poradę. Gdzie udać się we Wrocławiu na wymianę pompy wody (focus mk3 2013r 1.0ecoboost, przebieg 110kkm).
W Germazie wycena 6tys zł, łącznie z rozrządem.
Pozdro!
Esmaxturbo 03-10-2020, 11:32 Witajcie!
Pilnie poszukuje dobrego mechanika - Wroclaw i okolice.
S max 2.0 tdci 2007 :
Brak mocy!!! :?
Po wymianie słupka auto stracilo moc. BŁĄD P0299 (problem z podcisnieniem)
W miedzy czasie zregenerowana Turbina, sprawdzona szczelność,wymieniony czujnik kopiowania i pare innych drobnostek. KTO mi to ogarnie? Jakies namiary?
Z góry dziękuję za informację!
Szukam miejsca, gdzie serwisowałbym auto tak jak książka każe, ale nie po ASO-wskich cenach. Myślałem o Boshu, tylko nie wiem, czy tam tak działają.
Możecie coś poradzić?
Dzięki!:)
hungryewok 25-10-2020, 13:36 Przepraszam z gory za moi polski.
Mam Focusa ST MK3. Mysle o kompleksowym podwyszeniu mocy i innych modach: turbo + intercooler, short shifter, mechanizm różnicowy itp
Czy jest we Wroclawiu jakis warsztat ktory sie na tym specjalizuje?
Pozdrawiam!
lechwroc 02-11-2020, 09:18 Witam,
mój focus (Ecoboost 1,0) bierze płyn chłodzący i dymi na biało więc chyba czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą :(.
Mógłby ktoś polecić warsztat w którym dobrze zrobią i nie zedrą skóry.
Przepraszam z gory za moi polski.
Mam Focusa ST MK3. Mysle o kompleksowym podwyszeniu mocy i innych modach: turbo + intercooler, short shifter, mechanizm różnicowy itp
Czy jest we Wroclawiu jakis warsztat ktory sie na tym specjalizuje?
Pozdrawiam!
Podpytaj w Profi Turbo (https://www.facebook.com/ProfiTurboWroclaw)
Na pewno robią hybrydę, IC, DP i wydech, nie wiem co do reszty
st_patryk 14-01-2021, 10:52 Hej, polecicie jakegos dobrego mechanikaz Wrocławia, który zna się na błędach ESP? Byłem u jednego na południu Wrocławia i jego komputer odczytał błąd ale nie miał do niego opisu więc stwierdził, że się nie podejmie naprawy. Szacun dla gościa, bo w prosty powiedział prawdę i nie próbował naciągać.
Dlatego dalej szukam jakiegoś fachowca :)
+ Jeżeli ktoś zna dobry szrot z częściami do fordow we Wrocławiu i okolicach, również byłbym wdzięczny za namiary :)
782 187 176
Najlepszy.
Jest w Chrząstawie ale jak nie musisz oglądać facet przywiezie i odbierzesz we Wrocławiu.
[/QUOTE] Jeżeli ktoś zna dobry szrot z częściami do fordow we Wrocławiu i okolicach, również byłbym wdzięczny za namiary :)[/QUOTE]
st_patryk 16-01-2021, 11:43 [QUOTE=Luttek;3311197]782 187 176
Najlepszy.
Jest w Chrząstawie ale jak nie musisz oglądać facet przywiezie i odbierzesz u niego na Boya- Żeleńskiego.
A masz może adres tego szrotu w Chrząstawie? :)
Ktoś z Was może polecić warsztat, który wkińcu rozwiąże ten problem.
Więcej w tym wątku
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?p=3344833#post3344833
Witajcie,
Szukam fachowca od klimy - cos więcej niż tylko nabicie i odgrzybianie, bardziej elektryka
grafitosLeg 23-09-2021, 18:06 Witam forumowiczów - jakie polecicie miejsce do diagnozy/naprawy skrzyni biegów w okolicach Legnicy/Lubina/Wrocławia?
Z góry dzięki za pomoc
Nie chcę Cię zasmucić, ale warsztat, który zgodził się przyjąć auto do naprawy skrzyni biegów (demontaż, naprawa i montaż w tym samym warsztacie) znalazłem dopiero w Poznaniu :-)
grafitosLeg 24-09-2021, 18:48 No dobra a Czarny (http://www.skrzyniebiegow.info/serwis-skrzyn-biegow/), to samo Łukar (http://www.skrzyniebiegow24.pl/oferta) - rozmawiałem z tymi warsztatami dzisiaj - demontaż/montaż/rozbiórka skrzyni/diagnoza 1k PLN
Pytałeś w tych miejscach?
Wiesz... To było 1.5 roku temu i nie pamiętam gdzie dzwoniłem. Ci znalezieni wtedy w Google chcieli dostać tylko skrzynię do warsztatu
demoon11 15-10-2021, 10:38 Witam, Fiesta 1.0 ecoboost 126000 km przejechane - ostatnio pojawił się wyciek na wale od strony koła pasowego a 2 dni temu info o niskim ciśnieniu oleju. Tak więc prawdopodobnie smok zatkany ,uszczelniacz i przy okazji rozrząd do wymiany - prośba o polecenie warsztatu gdzie mógłbym to zrobić , poza ASO oczywicie
cyberion84 15-10-2021, 10:40 Witam, Fiesta 1.0 ecoboost 1260000 km przejechane - ostatnio pojawił się wyciek na wale od strony koła pasowego a 2 dni temu info o niskim ciśnieniu oleju. Tak więc prawdopodobnie smok zatkany ,uszczelniacz i przy okazji rozrząd do wymiany - prośba o polecenie warsztatu gdzie mógłbym to zrobić , poza ASO oczywicie
Caros Service na ul. Warsztatowej
Bump: Witam, Fiesta 1.0 ecoboost 1260000 km przejechane - ostatnio pojawił się wyciek na wale od strony koła pasowego a 2 dni temu info o niskim ciśnieniu oleju. Tak więc prawdopodobnie smok zatkany ,uszczelniacz i przy okazji rozrząd do wymiany - prośba o polecenie warsztatu gdzie mógłbym to zrobić , poza ASO oczywicie
Caros Service na ul. Warsztatowej
Witam, Fiesta 1.0 ecoboost 1260000 km przejechaneWOW!
poza ASO oczywicie Ale dlaczego nie ASO! Przy przebiegu ponad milion km pojechałbym właśnie do ASO i z dumą poprosiłbym o serwis takiego zacnego egzemplarza. Może nawet z racji takiego przebiegu dostałbyś jakieś upusty.
BTW. A myślałem, że 1.0EB po 100k km przelotu będzie na złom, a tu tymczasem taka historia.
demoon11 15-10-2021, 15:11 WOW!
Ale dlaczego nie ASO! Przy przebiegu ponad milion km pojechałbym właśnie do ASO i z dumą poprosiłbym o serwis takiego zacnego egzemplarza. Może nawet z racji takiego przebiegu dostałbyś jakieś upusty.
BTW. A myślałem, że 1.0EB po 100k km przelotu będzie na złom, a tu tymczasem taka historia.
:) już prostuję 126000 km
Domes888 23-11-2021, 11:30 Robił ktoś może ostatnio wymianę tylnego zawieszenia- cukierki, wahacze, łączniki i co tam jeszcze trzeba żeby było tip top i może polecić jakiś warsztat? Plus ile go to kosztowało i na jakich częściach? U mnie akurat S-Max ale w wielu modelach Forda będzie zapewne to samo.
AndrewFOX 19-01-2022, 08:00 Witam może ktoś polecić mechanika potrzebuje zainstalować kamerę cofania oraz kilka innych elementów związanych z alarmem ewentualnie z Synciem do C-Maxa 2015 gen.2 po lifcie.
rakieten 21-01-2022, 13:56 Witam, jakiś warsztat pod wymianę lamp na FDL w mondeo mk5 ?
Potrzebna pomoc do takiego przypadku:
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=329195
w skrócie - szarpie, dławi się, nie ma mocy.
Rozważam:
1. Caros
2. ATL Service
3. Germaz jako ASO
Dzień dobry.
Potrzebny mechanik od fordów, który wie jak to się robi.
Potrzeba wymienić pompę wspomagania i wody w Transicie 2.0 TDCI '05r.
Jak dotychczas wszyscy, których się pytałem chcą rozkręcać cały przód i ma trwać to cały dzień co przekłada się na duże koszty bo dużo roboczogodzin...
Witam
mam problem z focusem 998 cm3, 92 kW
w serwisie germaz stwierdzono uszkodzony katalizator i koszt 5300 plus ew sondy lambda 1300
wymienilem u mechanika katalizator za 2000 i nadal jest problem pokazuje ze katalizator zglasza blad zapalil sie chec engine i po wymianie pojawily sie drgania podczas ruszania na 1,2 takie drganie na wydechu pod spodem auta czy mieliscie taki problem czy mozecie polecic jakis serwis we wroclawiu ktory zdiagnozuje problem?
Witam! Czy jest jakiś dobry warsztat we Wrocławiu albo okolicach żeby wymieniać kompletny rozrząd w silniku 1.0 ecoboost?
plonking 03-10-2022, 13:19 Witam
Poszukuję mechanika/elektronika do naprawy licznika Convers+ z Mondeo MK4 2008 przedlift. Najprawdopodobniej naprawa MultiMedia CAN (MM-CAN) i/lub zimne luty.
Najlepiej Wrocław lub okolice.
Pozdrawiam
Focus 1.6 TDCI wtryskiwacz odkręcony lecz ręcznie nie chce się ruszyć. Czy ma ktoś jakiś sposób żeby go wyciągnąć ewentualnie jaki ściągacz byłby odpowiedni do tego typu wtryskiwaczy ?
Jeśli to jest długi wtrysk i nie był nigdy wyciągany to zapomnij ze uda się bez ściągacza (może warto jest zastanowić się nad zakupem https://buythis.pl/sciagacze-2/ ) niestety te wtryski sa problematyczne - spróbuj popuścić śrubę od łapki blokująca wtrysk i odpalić auto aż zacznie puszczać wtrysk (jeśli jest możliwość odpalenia)
Dzień dobry, czy ktoś poleci dobry warsztat we Wrocławiu, który poradzi sobie z problemem wilgoci / wody w bagażniku (znany problem) w Focusie MK3? Z góry dzięki! Pozdrawiam
Zrobię mały OT aby stwierdzić, że strefa dolnośląska to mega pomocna jest.
Widzę posty sprzed ponad roku bez żadnej odpowiedzi więc nie zapytam kto, co i jak. Pozostaje wujek google. :)
UWAGA! Niosę pomoc!
NIE MA WE WROCŁAWIU MECHANIKA/WARSZTATU, KTÓREGO MOŻNA POLECAĆ!!!!
UWAGA! Informacja dla innych pytających!
NIE MA SENSU PYTAĆ PO RAZ KOLEJNY!!!!
marfelis 15-12-2023, 07:22 Na pewno nie Germaz ... ceny kosmos i brak kultury
Nie polecam serwisu Thart na ul. Leona Popielskiego 7, 52-019 Wrocław.
Dałem im Mondeo mk4 na wymianę sprzęgła. Mieli zrobić w 2 dni a auto trzymali 8 dni. 3500 zł za wymianę sprzęgła i efekty były takie:
1. krzywo zamykające się drzwi kierowcy. Chyba coś ciężkiego na nich wisiało przez tydzień
2. mocno nawoskowane auto. Jak zszedł wosk to okazało się że mam porysowane drzwi kierowcy. Efekt jakby ktoś tarł suchą szmatą z ziemi z warsztatu. Drzwi do polerki. Ale brawo dla nich za pomysłowe ukrywanie szkód =)
3. nie dokręcili łapy skrzyni biegów po montażu sprzęgła przez co zaczęło trząść całym autem po przekroczeniu 60km/h. Powrót do nich na serwis znowu na 2 dni.
4. Przebieg auta po naprawie większy o 25 kilometrów. Fajna wymiana sprzęgła. Chyba sobie ktoś moim autem dojeżdżał do pracy przez tydzień zamiast wymieniać sprzęgło...
Do żadnych z zarzucanych rzeczy się nie przyznają. Oni wszystko zrobili dobrze... Yhy jasne. Drzwi same się porysowały. Ale co tam szef może wiedzieć jak siedzi w całkiem innym budynku niż jest warsztat.
|
|