Tu masz cytat:
Opisze trochę jak wymiana turbiny przebiegała:
Wjechałem przodem na podwyższenia z płyt chodnikowych-ok.15cm., podparłem prawą stronę "kobyłkami" i ściągnąłem prawe koło. Dostęp od grodzi rzeczywiście jest fatalny- a od góry praktycznie żaden. Żeby było łatwiej dostać się do turbiny najlepiej odkręcić prawą podporę wału-o tą:
http://www.allegro.pl/item952993102_..._polos_pr.html
A żeby ją odkręcić potrzebny jest wielowypustowy klucz podobny do Torx-ja odkręciłem Torxem nr.55, ale jedna ze śrub obśliznęła się podczas przykręcania z powrotem-dlatego musi to być specjalny klucz-najlepiej zerknąć przed demontażem i się w niego zaopatrzyć.
Można też wykręcić od góry dolot z filtra powietrza-i od dołu z turbiny-żeby nie przeszkadzało (czarna rura plastikowa).
Polecałbym jeszcze ściągnięcie rury łączącej turbinę z katem-będzie więcej miejsca i mniej przekleństw.
Nakrętki spryskałem WD40 tuż przed odkręceniem-żadna się nie ukręciła ani nie była zapieczona. Do wydechu idzie 13mm, a do kolektora 12mm. Najlepsza jest mała grzechotka z przedłużką-bo miejsca tam tyle, niech to szlag trafi...
Miałem problem z odkręceniem górnego przewodu olejowego-idzie tam 17ka-przy próbie odkręcania nakrętka próbowała się kręcić wraz z cienkim przewodem olejowym, co mogło się skończyć jego uszkodzeniem-wszystko na czuja się tam robi-łapy do góry-ew. lustereczko może pomóc-drugi raz nie chciałbym tego robić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ale spryskałem ten przewód od góry obficie WD40 i jakoś poszło na fotce zaznaczyłem gdzie ten przewód idzie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dolny przewód odpływowy -klucz 22-ścieknie wtedy troszkę oleju. Przy odkręcaniu kolektora pod nakrętkami są specjalne podkładki tulejkowe-lepiej ich nie zgubić, bo zwykła podkładka się tam nie nada.
Do okręcenia wylotu do EGR idzie zwykły klucz ampulowy nr5 lub 6.
Do montażu zastosowałem tę samą uszczelkę pod kolektor-jest ich dokładnie dwie z bardzo cieniutkiej blaszki. Póki co jakichś przedmuchów stamtąd nie zauważyłem.
Nowa turbinka zaczyna ciągnąć od samego dołu ok.1000-1200obr.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Stara dopiero ok.1800.
A tu link do całego tematu:
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=93194
Powodzenia