Temat: [Mondeo 2007-2014] Modyfikacje Converse+ by Orion512
View Single Post
Stary 05-03-2014, 11:14   #48
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Schemat podłączenia Converse+ poszukuję

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A z ciekawości zapytam,skąd miałeś poszczególne wersje programów ?
Z softem nie ma problemu trzeba tylko znać kalibrację.

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i jak je wgrywałeś?
programatorem na wylutowanym flash'u
Programatorem ale bez wylutowywania. To by była maskakra. Muszę się wpiąć bezpośrednio do płyty, dlatego muszę mieć converse na biurku.

Ale za to ogranie kompletnego softu łącznie z czyszczeniem (2 flashe) zajmuje mi 67s Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chociaż jak doliczyć czas demontażu licznika to pewnie wyjdzie na to samo albo i dłużej niż u Ciebie.
Kiedyś chyba wspominałeś że UCDSem trwa to około 30 minut, chyba że się mylę.

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rozumiem, że doszedłeś to pewnej wprawy z filtrowaniem ruchu na CANie - czy potrafisz wyfiltrować dane z modułu czujników parkowania?
Bez problemu. Już to zrobiłem. Z modułu PDC leci ramka w której bardzo ładnie zmieniają się wartości kiedy w polu czujników coś się porusza.
Teraz pozostaje jeszcze tylko wyswietlic to na converse+ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
BCM - chcesz pożyczyć, czy mam wystawiać na allegro?
Wiesz co, chciałem bardzo go pożyczyć (aby pooglądać jakie ramki wysyła) ale ostatnio ciagle brakuje mi czasu i jakoś nigdy nie było mi po drodze w Twoje okolice.
Poza tym jak już udało mi się odpalić converse bez niego to już i nie ma takiego parcia.
Także jeśli miałbyś wstrzymywać się ze sprzedażą specjalnie dla mnie to go wystaw.
A jeżeli Ci nie zejdzie to może kiedyś uda mi się po niego podjechać.
Może przy okazji podnoszenia mojego maxa do 163ps jak już się będzie dało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |

Ostatnio edytowane przez orion512 ; 05-03-2014 o 11:17
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem