Temat: [Mondeo 2007-2014] Modyfikacje Converse+ by Orion512
View Single Post
Stary 11-11-2014, 02:14   #583
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Schemat podłączenia Converse+ poszukuję

Cytat:
zauważyłem, że ikona rezerwy paliwa zapala mi się przy 3/4 baku. Wskazania zasięgu prawidłowe czyli ponad 500km
Kiedyś ktoś wspominał mi o podobnym problemie po wgraniu fabrycznej wersji 1007. Potem dał znać, że po opróżnieniu zbiornika i ponownym zatankowaniu do pełna wszystko wróciło do normy. Czy tankowałeś się już po update?

Jeszcze tylko proforma wrzuciłem najciekawsze ikonki tempomatu po ostatnich poprawkach bo decyzja została już podjęta.
Wygrała 13tka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W ferworze walki zapomniałem zrobić zdjęcie pracującego licznika z nią, ale wygląda naprawdę zacnie w połączeniu z pozostałymi.

A wracając do pojedynczego PDC to porobiłem parę eksperymentów.
Normalnie kiedy mamy przednie i tylnie czujniki parkowania przyciskiem możemy sobie włączać i wyłączać PA kiedy chcemy.
Włącza się również samo kiedy wrzucimy wsteczny. Kiedy w konfiguracji przełączymy na tylko tylnie czujniki, przycisk od PA (ciekawostka) przestaje działać.
PA włącza się tylko i wyłącznie na wstecznym. Po zrzuceniu wstecznego automatycznie się wyłącza.
Przycisk w zasadzie do niczego nie służy (poza LED sygnalizująca włączenie). Wciskanie w dowolnym momencie nie powoduje żadnej akcji.

Przy okazji chciałem się zapytać jak wizualizować brak przednich czujników.
Albo nie malować z przodu nic, albo takie wykreskowane słupki (na zdjeciu) zaczerpnięte z chińskiej wersji.
Chociaż przy ilości samochodów posiadających tylko tylne czujniki to w zasadzie nie ma znaczenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC05313.jpg (93.9 KB, 300 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC05310.jpg (92.2 KB, 308 wyświetleń)

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |

Ostatnio edytowane przez orion512 ; 11-11-2014 o 02:43
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem