Marcinie tylko bez takich insynuacji proszę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po pierwsze to czy uważasz że jeśli ktoś handluje licznikami to nie posiada takiej informacji?
Po drugie jeśli sprzedaję się licznik powypadkowy to wypadałoby przed wysyłką chociaż na chwilę go podłączyć aby sprawdzić czy wstanie.
I ja osobiście bym wolał gdyby mi go ktoś podłączył i wyzerował te wskazówki ale sprawdził przy tym czy wyświetlacz żyje nie wysyłał mi produkt z dużym prawdopodobieństwem uszkodzony w ciemno twierdząc przy tym że to igła.
A z tymi zwrotami to teoria teorią a praktyka praktyką. Jak się kupuje to wszystko jest git a jak są jakieś problemy to się zaczyna stękanie, sapanie i wynajdowanie różnych problemów aby zwrot uprzykrzyć lub uniemożliwić.
Zawsze można się ciągać po sądach, rzecznikach itp. tylko komu się będzie chciało.
Oczywiście nie mogę generalizować że jest tak zawsze bo bym wielu ludzi skrzywdził ale niestety nie są to też nieliczne wyjątki.
Nam nadzieje że kolega michał81 trafił jednak na uczciwego sprzedającego i zwrot bez problemu przyjmie.
Tak czy siak procedura potrwa pewnie ze 2 tygodnie bo płatność była za pobraniem.