Temat: [S-MAX 2006-2015] Komunikat: "akumulator rozładowany"
View Single Post
Stary 09-02-2015, 13:19   #57
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Komunikat: "akumulator rozładowany"

Cytat:
Napisał gucio75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
winnym tej sytuacji był pendrive z muzyką
Nie chciał bym nic koledze ujmować ale teoria z pendrivem wydaje mi się mocno naciągana. Nie wiem oczywiście jakim pendrivem oraz modułem BT kolega dysponuje ale przytoczę kilka faktów dla mojego przypadku.
Moduł BT który mam zainstalowany to 112.
Prądu pobierany przez mojego pendriva z gniazda USB w samochodzie to 40 -50mA. Daje to jakieś 200mW mocy.
Zakładając, że średnio energia zgromadzona w akumulatorze diesla to ok 1000Wh to aby obciążenie rzędu 0,2W spowodowało zauważalne rozładowanie musiało by to trwać bardzo, bardzo długo. I raczej czas ten należałoby liczyć w tygodniach lub miesiącach niż dniach (wyssanie całej energii z akumulatora przez sam pendrive to 5000h).

Cytat:
Napisał gucio75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety producent naszych aut nie zastosował , żadnego zabezpieczenia , które po wyłączeniu samochodu blokowało by pracę pendrive
Tu akurat kolega się myli. Przy najmniej w moim przypadku dokładnie 10s po tym jak wyłączony zostaje NX napięcie w gnieździe USB zostaje odcięte.

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem