Cytat:
|
Dokładnie tak są wycieki oleju z poduszki jak u mnie, przy gaszeniu jednak żadnych stuków nie ma. Jedynie większe drgania silnika na wolnych obrotach. Natomiast mam inne problemy po wymianie filtra i odpalaniu (po zapowietrzeniu) na plaka - jak się okazało jest winne koło pasowe wału - do wymiany. Corteco robi badziewne koła co się potrafią tłuc od nowości.
|
to umnie po wymiane rozadu kompletnego z lanicuszkiem i napinaczem na walkach zaczelo chuczec maslaem ze pompa robi swierszcza ale po sciagnieciu paska wieloklinowego chyba to raczej bedzie sprzeglo alternatora jak nie urok to biegunka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
Zawsze odczekam kilkanaście - kilkadziesiąt sekund aby schłodzić trurbo.
Gaszę i odpalam też na wciśniętym sprzęgle.
Dziwne jest to, że wymieniłem filtr, odpalił na dotyk, nie gasiłem go, umyłem ręce, dojechałem do domu i przy zgaszeniu stuki od tamtej pory. Wymieniłem poduszkę przy skrzyni ale bez zmian. Jeszcze zastanawiam się nad zmianą poduszki olejowej co znajduje się przy rozrządzie. Chciałem tutaj zapytać, może ktoś coś miał podobnego przy okazji zmiany filtra, ale widocznie coś innego przy okazji wyszło. Już nie mieszam w temacie, pozdrowionka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S. Jak coś to służę radą przy wymianie filtra ;p
|
A moze nie doreciles jakas srube jak filtr wymieniales ?