Mnie ostrzega już 3 rok. Ale jak w niedziele mi nie odpalił to to może coś w tym być i powoli trzeba się rozglądać za nowym.
Oczywiście pospiechu nie ma. Mrozy się kończą, a po naładowaniu znowu pali od strzała
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ktoś kiedyś podrzucił pomysł (który wydaje się być sensowny) ze spadkiem napięcia na przewodach/połączeniach.
Jak próbowałem podłączyć prostownik pod masę to zirytował mnie stan tego pipka masowego. Był tak skorodowany, że krokodylkiem musiałem kilkanaście razy poskrobać aby zaczęło cokolwiek przewodzić.
A tan pipek przykręca przecież główny przewód masowy akumulatora. Jeśli na tej korozji pojawiają się chociaż minimalne spadki to może mieć to wpływ na komunikaty converse+
Przy próbie odpalania na kablach to aż się iskry z tego pipka sypały
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po tych doświadczeniach zamówiłem w ASO nowego (ciekawe czy sprowadzą). Koszt około 10zł jest niewielki, a być może przy następnym ładowaniu/odpalaniu będzie mniej problemów.