Temat: [Mondeo 2007-2014] Bardzo częste wypalanie filtra DPF
View Single Post
Stary 04-06-2021, 20:57   #474
rajman
ford::professional

Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Bardzo częste wypalanie filtra DPF

Cytat:
Napisał szczenka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Który to pid?
I jeszcze coś mi się nasunęło-jakoś dziwnie średnia prędkość mi pokazuje. Przeleciałem 4x 330 km, praktycznie z każdych 330 km to 200 km prędkością ponad 140 km/h non stop, a on mi średnia nadal pokazuje 38 km/h. Rok temu przy identycznym używaniu spokojnie była 2x większa...
U mnie mogę jeszcze powiązać trochę start czestego wypalania wraz z padem akumulatora i wymiana na nowy (tyle że i wtedy w podobnym czasie skończyła się zima...)
Zresetuj sobie wskazania średniej prędkości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał mdxmd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
słuchajcie jeszcze jeden temat, jaką macie temperaturę silnika może to ma jakiś związek u mnie termostat do wymiany bo mam 76-77st.C
78-80 a dobija czasem i do 90
Cytat:
Napisał szczenka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszyscy mamy mondziaki z 2013/2014 roku. Jest ktoś na forum kto ma z tych roczników, powyżej 235 tys km i komu dpf wypala się rzadziej niż co 500 km?
Ja mam '11 i mi się w mieście wypala co 200-300, na trasie co bak.
rajman jest offline   Odpowiedź z Cytatem