Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-04-2014, 21:52   #1351
komarkutno
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Fusion Titanium, bliss, lane assist. FDL, TSR, Sync3
Silnik: 2.0 EB 240 km
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można prosić o P/N (oznaczenie wersji) tej wersji NX oraz zdjęcie ekranu z widoczną opcją włączania DAB?
Nie to cobym nie wierzył, ale info w poście jest takie "suche", bez konkretów...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak dla przypomnienia prośby... Coby nie odeszła w wątku za daleko...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
DSC_0092.jpg to jest antena która była podpięta do mojego nx sd plus a to na pewno jest antena DAB ale ja mam wstawionego nx od kugi tylko przekładałem obudowę z przyciskami ze starego NX dvd chodź to nie powinno mieć znaczenia bo to te same urządenia tylko inne obudowy . Chwilowo nie mam dostępu do auta ale wstawie te fotki tych opcji. ale radio było takie jak na tych fotkach z tego forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

komarkutno jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2014, 22:09   #1352
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Kolego - na zdjęciu pokazałeś na razie wzmacniacz antenowy. Skąd ta wiedza, że jest to antena DAB? Tak na marginesie (i dla Twojej info) jest to wzmacniacz z VW i nie ma nic wspólnego z Fordem - nie wierzysz: wrzuć do googla 2K0035577B, czyli P/N Twojej "anteny"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym - bardzo proszę - załóż, że wiemy jak wygląda NX SD (z PLUS albo bez) i nie częstuj nas trywialnymi zdjęciami.
Podane na fotkach P/N dotyczą "zwykłych" NX (na pewno bez DAB).

Podaj więc proszę P/N urządzenia z DAB albo fotkę z opcji przełączania tunera.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 01-04-2014 o 22:35
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2014, 22:39   #1353
komarkutno

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego - na zdjęciu pokazałeś na razie wzmacniacz antenowy. Skąd ta wiedz, że jest to antena DAB? Tak na marginesie (i dla Twojej info) jest to wzmacniacz z VW i nie ma nic wspólnego z Fordem - nie wierzysz: wrzuć do googla 2K0035577B, czyli P/N Twojej "anteny"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym - bardzo proszę - załóż, że wiemy jak wygląda NX SD (z PLUS albo bez) i nie częstuj nas trywialnymi zdjęciami.

Podaj więc proszę P/N urządzenia z DAB albo fotkę z opcji przełączania tunera.
kupiłem radio takie jak na zdjęciach z tego forum do niego był podpiet ta antena to nie jest zwykły Nx mapy mam na kartach sd wiem czym różni się nx dvd od nx sd a z opisów w necie wynika że taki wzmacniacz jest do "anteny różnorodności radiowej DAB" przekładając ramke z przyciskami i oddając navi do gościa od odkodowania rozebrał je prawie na części pierwsze i stwierdził że są dwa tunery analog i cyfra a ja raczej mu wierzę bardziej niż tobie bo skoro umiał odczytać kod z procesora to na pewno potrafi rozpoznać cyfrowe radio po bebechach

Bump:
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wedle tego wykazu p/n BV4T-18K931 AB nie jest zwykłym NX a NX SD więc się pomyliłeś pisząc ze to zwykłe NX oczywiście patrz na radia KUGI bo ja takie posiadam

Ostatnio edytowane przez komarkutno ; 01-04-2014 o 22:53
Stary 01-04-2014, 22:51   #1354
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał komarkutno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...ja raczej mu wierzę bardziej niż tobie...
Kolego - coś Ci się pomyliło. To nie chodzi o to czy Ty mnie wierzysz czy nie. To TY piszesz, że masz NX SD z DAB. Podaj więc po prostu jego P/N. Albo wklej zdjęcie z funkcją przełączania tunerów.

"Zwykły" NX to NX DVD, NX SD albo NX SD Plus BEZ DAB!

Na razie jest problem z wierzeniem Tobie - podajesz numery części od Volkswagena i ściemniasz, że to do Forda... Dołożyć sobie każdy może co mu się podoba, jednak niczego to nie dowodzi poza tym, że umiał wyciągnąć radio.

Skończ więc OT i wklej oczekiwane informacje.
Stary 01-04-2014, 22:58   #1355
komarkutno

Cytat:
Na razie jest problem z wierzeniem Tobie - podajesz numery części od Volkswagena i ściemniasz, że to do Forda...
postaraj się nauczyć czytać ze zrozumieniem nie napisałem że to od forda tylko że takie coś miałem podpięte pod NX sd a to istotna różnica.
popatrz na fotki z tego forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tam goście opisują różnice w wyglądzie nx z dab

Ostatnio edytowane przez komarkutno ; 01-04-2014 o 23:09
Stary 01-04-2014, 23:13   #1356
tedi_k
FCP member

Cytat:
.......załóż, że wiemy jak wygląda NX SD (z PLUS albo bez) ...
Cytat:
....TY piszesz, że masz NX SD z DAB. Podaj więc po prostu jego P/N. Albo wklej zdjęcie z funkcją przełączania tunerów.
...Skończ więc OT i wklej oczekiwane informacje.
...
Stary 02-04-2014, 22:07   #1357
marek197879
ford::average

Model: s-max
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2008

Witam
Mam pytanko może ktoś się z tym spotkał, zakupiłem NX DVD najprawdopodobniej z 2009roku był bez mapy, dość długo jeździłem bez map, czekając na koniec forumowej akcji z mapami, wreszcie doszła upragniona płyta i lipa po włożeniu płyty napęd miele i co jakieś 20s navi się włącza i wyłącza, niestety nie wiem jaka wersje softu mam, może ktoś potrafi rozszyfrować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak czy inaczej, próbowałem wgrać wersje 5.3 niestety bez powodzenia, nagrałem jako obraz, przy użyciu nero później przeczytałem, że trzeba przenieść katalog wiec nagrałem kolejna płytę i też nic nagrywałem na CD i DVD różne marki z najmniejszą prędkością miele i nic żadnej reakcji.
Dodam tylko że po zakupie i montażu wkładałem na chwile dvd z mapami z 2008 bardzo długo mieliło ale mapa zaskoczyła nie jestem pewien czy navi działała prawidłowo bo płytę miałem na chwile ale coś tam zadziałało, i jeszcze jedno na razie nie przestawiłem w convers ze mam navi, ale to chyba raczej nie ma nic wspólnego z wejściem łatek czy map
jakieś sugestie?
marek197879 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2014, 11:20   #1358
ceem

Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci

u mnie mieliło bez startu aktualizacji, gdy wkładałem płytę z wersją softu, który już miałem wgrany. spróbuj wypalić płytę ze starszą wersją, to powinno załapać. wtedy możesz spróbować wgrać starszą wersję i ponownie 5.3.
jeśli nadal nic się nie będzie działo to albo ktoś już uwalił tego NX'a albo napęd jest uszkodzony/zabrudzony.
ceem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2014, 11:34   #1359
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał marek197879 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nagrałem kolejna płytę i też nic nagrywałem na CD i DVD różne marki z najmniejszą prędkością miele i nic żadnej reakcji.
A może wkładałeś płytę nie do tego napędu co trzeba?

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2014, 13:52   #1360
marek197879

Model: s-max
Silnik: 2.5t

już chyba wspomniałem że włożyłem płytę z roku 2008 i zadziałało, wiec chyba cudów nie ma i górny napęd nie przyjmie ani aktualizacji ani upgraduGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. spróbuje z tym niższym softem
marek197879 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio

Zasady postowania