![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-07-2011
Model: fiesta mk6
Silnik: 1.4 tdci
Rocznik: 2003
|
Witam,
kilka dni temu w mojej Fieście 1,4tdci stało się coś dziwnego, mianowicie zauwazylem jakas dziwna linke wiszaca pod autem i ja wyciagnalem, jak sie pozniej okazalo po otwarciu maski wyszczerbil mi sie pasek rozrządu, po prostu pol centymetra tego paska się odłaczylo od reszty na calej dlugosci i pod samochodem zastałem kałuże plynu(chyba chlodniczy bo zborniczek sie zrobil prawie pusty). Co się mogło stać? Rozrząd cały wymieniałem 20tys km temu więc to troche dziwne. Jakieś sugestie? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-08-2009
Model: Ford Fiesta mk5
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
A pompa wody była wymieniana? "Jest" na pasku rozrządu.
Pompa wody może się zatrzeć a to spowoduje uszkodzenie paska a nawet jego zerwanie. Proponuje wymienić pasek i pompę wody - w oryginale była marki SKF koszt 150-200zł zależy do sklepu. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez emonkey ; 05-05-2012 o 19:18 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
rozleciało sie łożysko w pompie,zkrzywiło wałek pompy , pasek przestawiło na krawędź koła i postrzepiło go
|
|
|
#4 |
|
|
tak, pompa wody byla wymieniana z rozrzadem przy zakupie autka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
to musiała być jakaś podruba lub mechanik wziął kase i powiedział ,że wymienił
|
|
|
#6 |
|
|
całkiem możliwe ze wsadzil jakis badziew ;/
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-08-2009
Model: Ford Fiesta mk5
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
Zamiennik jest o ok. 50zł tańszy, wiec nie ma co oszczędzać i spać spokojnie, że pasek nie trzaśnie, a oryginał to oryginał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|