Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-03-2014, 11:59   #171
Fooji
ford::average

Imię: Piotr
Model: Nissan X-trail
Silnik: 1.6
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wersja soft Convers+

Inne moduły też da się tak aktualizować? Np ABS?

Fooji jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2014, 12:07   #172
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

oczywiście - ostatnio tedi_k zaktualizował jedno mondeo4 "od stóp do głów" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2014, 17:00   #173
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dwie wiadomości i obie dobre:
- wymiana PAM (Park Assist Module) w p/n zaczynającym się na 7 na PAM z 8ką jest bez problemowa - plug&play
- PAM z 7 można zaktualizować (np. IDSem u tedi_k ) i wtedy już wysyła po CANie dane z czujników parkowania
No to ok . Pewnie to tańsza opcja niż wymiana .
CZekamy na wiadomości kiedy będzie i ile będzie to kosztować no i kto będzie to robił u nas w PL kompleksowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 07-03-2014, 08:32   #174
Fooji

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oczywiście - ostatnio tedi_k zaktualizował jedno mondeo4 "od stóp do głów" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oj nie musisz się od razu nabijać. Pytam, bo z Twojego poprzedniego postu wynika, że nie trzeba wymieniać modułu parkowania, tylko wystarczy zaktualizować, więc zastanawiałem się czy podobna sytuacja jest z innymi modułami.
Stary 07-03-2014, 08:35   #175
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

nie nabijam się, ale zastanów się co piszesz: jaka "podobna sytuacja jest z innymi modułami" ?????

Który inny moduł kwalifikuje się z jakiś powodów do wymiany, ale podejrzewasz, że może aktualizacja go przed tym uchroni?
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-03-2014, 10:40   #176
Fooji

Cytat:
nie nabijam się, ale zastanów się co piszesz: jaka "podobna sytuacja jest z innymi modułami" ?????

Który inny moduł kwalifikuje się z jakiś powodów do wymiany, ale podejrzewasz, że może aktualizacja go przed tym uchroni?
ok, nie nabijasz się, tylko ironizujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pytam, bo na forum kilka osób zrobiło kilka ciekawych modyfikacji poprzez wymianę modułów na nowsze lub lepsze - np moduły drzwi, do automatycznego składania lusterek, moduł ABS i moduł YAW do aktywacji HLA, moduł komfortu (chyba tak to się nazywa) do poprawnego działania czujek alarmu.
Stary 07-03-2014, 10:48   #177
arttk
ford::advanced

Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.3 Duratec (SEBA) 160KM benz + LPG
Rocznik: 2007

Fooji uparłeś się jak dziecko. mayak napisał co napisał, bo tak jest. Są różne sposoby aktualizacji modułów, część rzeczy da się zrobić podpinając IDS (jak w ASO), czego on nie zrobi czasem da się zrobić inaczej.
Zadajesz zbyt ogólne pytanie, więc nikt Ci konkretnie nie odpowie. Poczytaj forum, określ co konkretnie chcesz modyfikować i dowiaduj się wtedy jak się to w konkretnym przypadku robi, czy trzeba kupować inny moduł, czy wystarczy nowsze oprogramowanie, konfiguracja, czy co tam jeszcze innego. Ale nie zadawaj tak ogólnych pytań, bo nie ma na nie jednej odpowiedzi.
arttk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-03-2014, 11:10   #178
Fooji

Cytat:
Napisał arttk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fooji uparłeś się jak dziecko. mayak napisał co napisał, bo tak jest. Są różne sposoby aktualizacji modułów, część rzeczy da się zrobić podpinając IDS (jak w ASO), czego on nie zrobi czasem da się zrobić inaczej.
Zadajesz zbyt ogólne pytanie, więc nikt Ci konkretnie nie odpowie. Poczytaj forum, określ co konkretnie chcesz modyfikować i dowiaduj się wtedy jak się to w konkretnym przypadku robi, czy trzeba kupować inny moduł, czy wystarczy nowsze oprogramowanie, konfiguracja, czy co tam jeszcze innego. Ale nie zadawaj tak ogólnych pytań, bo nie ma na nie jednej odpowiedzi.
Fakt może faktycznie pytanie było za bardzo ogólnikowe. Po prostu chciałem wiedzieć, czy aktualizacja modułu parkowania do lepszej wersji bez jego wymiany to odosobniony przypadek, czy jednak są moduły które tak też można aktualizować bez wymiany. Zadałem to pytanie właśnie z tego powodu co piszesz - będę wcześniej pytał czy da się dany moduł zaktualizować programowo, zamiast od razu kupować. Wcześniej bym po prostu na to nie wpadł, że da się jakiś moduł tak zaktualizować. Do momentu jak Mayak napisał że możliwa jest aktualizacja modułu parkowania, myślałem że jedyną opcją jest po prostu wymiana modułu i tyle.

Nie bijcie zatem, po prostu zapytałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-03-2014, 11:08   #179
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010

Może kogoś zaciekawi temat.
Udało mi się odpalić na converse+ soft który obsługuje czujniki parkowania.
Więcej do poczytania w tutaj

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2014, 19:27   #180
Paplok
ford::beginner

Imię: Tomasz
Model: mondeo mk4 titanium
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008

witam kolegow mam mk4 2008r i posiadam te auto od 2 tygodni i tak czytam co piszecie i mam takie pytanie posiadam soft 906 i mam wskazówki od poziomu paliwa i temp. silnika i czy warto podniesc sobie soft na wyzszy?? i moje pytanie jeszcze co sie zmieni ??
Paplok jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania