![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2001
|
No dobrze, ale to awaria jakoś się zapisuję? Bo później gdy ręcznie chcę włączyć w kabinie to już nic się nie dzieje. Załącza się tylko po odpaleniu samochodu na chwilę
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Zbyszek
Model: Mondeo mk4 Titanium X
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2009
|
Kolego jedź do fachowca. Niech auto podłączy pod stację klimatyzacji i komputer. Niech porówna ciśnienia na maszynie i i komputerze. Może jest przekłamanie na czujniku albo podmienić przekaźnik od sprężarki może ma wypalone wtyki. Trzeba zrobić odczyt ciśnień i porównać z tymi w komputerze, żeby postawić diagnozę bo tak to jeszcze 100 postów można napisać.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2001
|
Pisalem że przekaźniki podmienialem. Problemem okazał się słynny fioletowy kabelek, znalazłem przerwę, zlutowalem w celu sprawdzenia, Klima zadziałała, ale.... 2 razy po kilka minut, ręce opadły skończyły się pomysły bo były podmieniane czujniki ciśnienia oraz moduł wentylatora, sprężarka na krótko ruszala, więc wziąłem się za całkowite rozwalenie wiązki... Okazało się że fioletowy kabelek był przerwany w uwaga!... 4 miejscach, wymieniłem go całkowicie i po problemie
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|