![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1021 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1022 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: S-max
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2007
|
Cześć
Dopadły i mnie zawieszające się wskazówki w liczniku( nie conwers tylko te z dużym czerwonym wyświetlaczem) i postanowiłem wymienić go na Conversa i działa ALE.... zanim przyszedł licznik to łapy mnie swędzały i tak długo grzebałem przy wtyczce do zegarów że przestały działać przyciski na kierownicy ( tylko te od komputera po prawej stronie) myślałem że może licznik już świruje całkiem więc poczekałem na nowy licznik założyłem i dalej te przyciski nie działają a od radia wszystko gra. Na razie jeżdżę na starych aż nie dojadę do magia żeby zakodował przebieg i co tam trzeba. Pytanie brzmi czy ktoś jest w stanie mi napisać który konektorek w kostce za to odpowiada? Ja tą kostkę rozłożyłem czy tam aby np. zielono nie jest i też pojedynczo wyciągałem, jest mała szansa że któryś źle włożyłem. Czy ktoś pomoże w tym temacie? |
|
|
|
|
|
#1023 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
2,27,30
A teraz trochę się popastwię. Demontaz zegarow w Smaxie bez rzeźnickiego wyginania plastików 8minut (wielokrotnie potwierdzone) Naprawa czerwonych zegarów 20minut (jak się chce zrobić od razu wszystkie przypadłości, 3minuty jak sie chce , robić te główne). Całość, mozna zamknąć w 1h wraz z testami czy wszystko ok. To są czasy u kogoś kto ma malo czasu na głupoty i pomyłki. Kolega zapewne zmarnował/jeszcze zmarnuje o wiele wiecej czasu, pieniędzy również. Więc na przyszłość, nie brać się za coś czego sie nie rozumie,bo po takich najtrudniej się prząta. Zakup C+ benzyna też pewnie tani nie był (oczywiście trzeba było wybrać do przedlifta,ale o tym może szczęśliwie kolega już wiedział). |
|
|
|
|
|
#1024 |
|
|
Dziękuję za wykład i za odpowiedź ale nikt cię nie pytał co o tym myślisz. Zapytałem czekam na odpowiedź a ty się montujesz ze swoimi mądrościami.
|
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1026 |
|
|
No to jeszcze raz!
"Dziękuję za wykład i za odpowiedź " Daj na luz jeśli chcesz pomóc to pomóż a się nie wymądrzaj. Ale mimo twojego cwaniactwa i tak dziękuję. |
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Licznik ma "całkiem mało" z tym wspołnego. Hasło dzia dla Kolegi: "zimne luty w module kierownicy".
|
|
|
|
|
#1028 |
|
![]() Imię: Jarosław
Model: S-MAX MK1
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
|
Witam MAM S-MAXA z 2006 wcześniejszy licznik miał numery 6M2T-10849-GL I kupiłem licznik o numerach 8M2T-10849-XC może mi ktoś podpowiedzieć o jakich numerach szukać BCM aby działało z nowym licznikiem bo stary moduł nie chce dobrze współpracować z nowym licznikiem
Ostatnio edytowane przez Jaroslaw sz ; 28-05-2025 o 21:07 |
|
|
|
|
|
#1029 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
C+ właściwy.
Obecny BCM można próbować zaktualizować. Pewnie 6xxx. Co nie działa? RDS, podświetlenie? BCM 7xx trzeba dopasować pod numer starego BCMa. |
|
|
|
|
|
#1030 | |
|