![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Kuga, Fiesta, Fusion
Silnik: 2.5 4x4 benz, reszta 1.4
Rocznik: 2009 2002 2003
|
To syczenie dochodzi właśnie z tej rurki a w niej nie ma paliwa tylko potrafi ciągnąć lewe powietrze.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Czyli jeśli jest syczenie to znaczy że jest coś nie tak ?bo nie rozumiem?
Co sugerujesz zrobić? |
|
|
|
#13 |
|
|
Syczenie to częsta przypadłość w tych silnikach. Po przystawieniu palca do dziury syczenie ustaje. Po zaklejeniu tej rurki syczenia brak. Sugeruję ją wymienić lub ewentualnie zakleić taśmą.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Tylko gdzie jest dziura....
Te syczenie to spotkałem w opisach już u paru osób na forach Czym to zakleić ? |
|
|
|
#15 |
|
|
Należy sprawdzić tę rurkę wkładając rękę za kolektor podczas pracy silnika, czy gdzieś nie jest pęknięta i nie zasysa powietrza. Jeśli nie to dobrze. Jak jest, to najlepiej wymienić na nową. Ja kleiłem i mi się udało ale lepiej uważać bo może coś wpaść do silnika, jak niewprawnie się to wykona.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
|
Mówimy o tej rurce co doprowadza paliwa , jest od strony kierowcy koło akumulator i cewki idzie ?
Patrzyłem teraz , idąc 4 przewody, jeden z nich jest zakończony taka "wpinka" i on jest na pewno podającym paliwo..z niego idzie syczenie. Jak.bede uruchamiał silnik sprawdzę gdzie może to syczeć. Wiem że kiedyś mechanik mi patrzył i mówił że to może zasysa tak paliwo ale dziwne.... . Czym to kleiłes? A jak kupić nowy to jak to się nazywa ? Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
[IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG]
Jest ona za rurkami kolektora i nie ma nic wspólnego z układem paliwowym. Ja kleiłem na izolację elektryczną ale najlepiej będzie zdjąć ją i dobrać w sklepie o takim samym przekroju. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
sprawdziłem, tak za ta rurka idą : wiązka kabli w peleszu i jakaś gumowa rurka/przewód, u mnie jest on lekko brudny od oleju jakby. jesli mówimy o tym... to jakis przewód podcisnienia?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez 90tomash ; 10-01-2019 o 14:06 |
|
|
|
#19 |
|
|
To jest ta rurka. Sprawdź teraz ją ręką przy włączonym silniku czy gdzieś nie jest uszkodzona i nie zasysa powietrza.
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
|
Cytat:
|
|