![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Będzie.... pisał już o tym Felicjan f-1 na MKP, jest cała instrukcja, immo zostaje bez zmian, ja taki kluczyk zastosowałem także do Fusion'a ale musiałem zmieniać immo.
|
|
|
#62 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-07-2010
Model: Mondeo TITANIUM X
Silnik: 2.0 diesel-140 Km
Rocznik: 2007
|
Jeśli będzie problem z dorobionym to nie pozostanie mi nic innego jak dokupić używany grot i go podmienić, powinno być git o wszystkich posunięciach będę informował !!!
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-07-2010
Model: Mondeo TITANIUM X
Silnik: 2.0 diesel-140 Km
Rocznik: 2007
|
Witam, jak pisałem wcześniej kupiłem klucz od Jaga z grotem nie naciętym i myślałem o kupnie używanego klucza do Mondeo żeby go przerobić ale koleś powiedział mi o typku co tanio dorabia wszystkie możliwe klucze do samochodów więc po pracy cisnę i pytam typka a on mówi 4.50 (funta oczywiście) więc nie myśląc długo dorobiłem, po co bawić się samemu w nacinanie, w domku zakodowałem do odpalania potem pilota i wszystko gra i buczy polecam wszystkim naprawdę fajna sprawa !!!
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-05-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001
|
??????no to gites a masz moze namiary na tego typka????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez marcin_jaros2 ; 01-10-2010 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
a ja kupiłem fordowski scyzoryk. działa bez problemów. z plastikowym transponderem 4D immo (taki był w komplecie) można go dodać tylko jak się ma 2 oryginalne kluczyki i nie da się zaprogramować tego transpondera jak się ma tylko 1 kluczyk (tak mi powiedziano w punkcie gdzie programują transpondery). jeśli ma działać jako drugi to trzeba zakupić transponder 4C (taki który można programować).
Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 28-11-2010 o 04:55 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
są też same groty do scyzoryka i może pasują też do kluczyka od jaguara. kosz tego na allegro to 12-15 zł
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI: 115/153 PH
Rocznik: 2002
|
Cytat:
Miałem zamiar kupić od Jaguara ale skoro oryginalny Forda można dorobić do MK3 to chętnie to zrobię. Mam dwa klucze jeden z pilotem i drugi zwykły więc jest szansa że scyzoryk zadziała?
|
|
|
|
#68 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-12-2010
Model: focus mk1
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000
|
hej
Kupiłem kluczyk od Jaga oraz grot na allegro tak jak jest powyżej na zdjęciu. Poszedłem do magika który dorabia klucze, wyciągnął grot z jaga i mówi że ten nie będzie pasował....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy wy rzeźbiliście ten grot co jest na zdjęciu ? czy kupiliście jakiś inny? specjalny do jaga ? (groty jaguar- ford trochę się różnią długością) proszę o zdjęcia. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
To jakiś chyba szarlatan a nie magik. Wszystkim pasuje a jemu nie ... rozumiem, że zaproponował Ci jakiś swój grot za 200zł? Nie chodź do nikogo, tylko sam to zrób. Masz w tym temacie praktycznie wszystko napisane.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-12-2010
Model: focus mk1
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000
|
właśnie w tym rzecz że nie miał nawet takiego grotu...
no i zj**** dociął grot wyrzeźbił otwór na zatrzask wbił zatrzask wszystko niby ok sztywno itd.. Pod jarany przychodzę do samochodu iiiiiiii pyk pyk grot wyskoczył i teraz chodzi strasznie luźno jak go się wsadzi do kluczyka i wypada... może zły kupiłem grot..;/ ja mam taki: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a są jeszcze takie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co teraz robić ? Może są jakieś kleje do metalu i po prostu podkleić go trochę? |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|