![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-01-2009
Model: Mondeo MK2
Silnik: 2.5 v6
Rocznik: 1999
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Sie ma.
Ja miałem ten sam kłopot , ale a innym autem. Wszystko było nowe , a jednak ściągało na prawo. Pojechałem na geometrię i po pomiarach też ok. Auto dalej ściągało. Ponieważ dużo jeżdzę w trasy po autostradach , to taka usterka jest strasznie upierdliwa. Jechać 4 tyś.km. na " kontrze " to średnia przyjemność. Oddałem auto na pomiar podwozia i punktów konstrukcyjnych. Wyszło , że przednie prawe koło jest 18mm cofnięte względem lewego przedniego. Problemem okazała się skrzywiona belka przedniego zawieszenia. Kupiłem drugą , wymienili i po sprawie. Niestety takie badanie to w Warszawie koszt 800 zł.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
|
#63 |
|
|
Heh, no ja Cię doskonale rozumiem, aczkolwiek mnie ten problem męczy tylko przy przyśpieszaniu...... No i z przodu w Essim chyba nie ma belki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale taka jazda wcale nie jest przyjemna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Ale może któryś wahacz jest lekko skrzywiony , lub coś takiego.
Chodzi mi o te części zawieszenia , które są przykręcone bezpośrednio do nadwozia.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
No rozumiem.... Niestety nie znam się na tym za bardzo, znajomy posprawdzał wszystko, co było możliwe do sprawdzenia samemu.... Zdaje mi się, że może być wina sprężyn. Kupiłem na allegro (używane rzekomo przez rok) progresywne springi obniżające o 35 mm, założyłem tylko przód. Coś mi się zdaje, że jedna jest bardziej miękka od drugiej. Może była dobita ?? Da się to jakoś sprawdzić ?? Jechać do stacji kontroli na sprawdzenie amorków ?
Oki, dzisiaj (piątek) pozdejmowałem koła i posprawdzaliśmy wszystko dokładnie, każdą gumę, każdą śrubę, zamieniłem koła miejscami..... Dalej ściąga. Jedyne co mi przychodzi na myśl to jechać na sprawdzenie amorków (sprężyny wydają się być różnej twardości) albo na szarpaki, czy jak to się tam nazywa. Może wahacz jest skrzywiony, albo koło ucieka, nie wiem.... Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Patt MelodyZ ; 14-05-2010 o 18:01 |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|