Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-03-2009, 16:10   #11
Belsnorek
ford::average

Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Re: [mk3] kombi schowek pasażera

Cytat:
Napisał Zawika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Otworzyć możesz w ten sposób, że mocno ciągniesz krawędź schowka na dół.Zobaczysz dwie śruby na rysunku oznaczone jako nr 9(wkrętak krzyżowy jest potrzebny).W szczelinę pomiędzy kokpitem, a górną krawędzią drzwi schowka(jedną ręką cały czas mocno ciągniesz na dół)wkładasz wkrętak i wykręcasz te dwie śrubki. Przytrzymują one tę część zamka w którą wchodzi język.
Część ta na rysunku oznaczona jako nr 3(nazwę ją oczko) po wykręceniu śrubek, trzyma się jeszcze dosyć mocno bo jest to zamontowane w ten sposób, jakbyśmy do ceownika wcisnęli jakąś dobrze dopasowaną krawędź.
Należy więc po wykręceniu tych dwóch wkrętów, o których pisałem wcześniej, nacisnąć czymś na "oczko" wysuwając je z krawędzi i schowek masz otwarty(oczko jest w realu zamontowane w pozycji odwrotnej, jak pokazanej na rysunku).

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tez mam problem z otworzeniem schowka, sposob ktory opisal Zawika w moim przypadku sie nie sprawdza, przy mocniejszym ciagnieciu schowka w dol poczulem lamiacy sie plastik pod palcami. Zna ktos z Was jakis inny sposob otworzenia schowka z wylamana klamka?

Belsnorek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2009, 00:30   #12
janusz72

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: [mk3] kombi schowek pasażera

Tam gdzie jest wyłamana rączka schowka po prawej stronie jest blaszka- sprężynka która trzyma rygiel do góry wystarczy wyjąć blaszke lub małym śrubokrętem nacisnąć rygielek do dołu i schowek otwarty!
janusz72 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2009, 06:39   #13
Zawika
ford::professional

Model: Mondeo Sedan Ghia
Silnik: 2.0 TDDI

Cytat:
Napisał Belsnorek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tez mam problem z otworzeniem schowka, sposob ktory opisal Zawika w moim przypadku sie nie sprawdza,
Jak może nie działać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli "łamiesz" plastik to znaczy że część nr 3 (oczko) nadal jest na swoim miejscu.
Stary 02-03-2009, 08:23   #14
ruski_
ford::beginner

Model: Mondeo GHIA
Silnik: 2.0 145km

mam do sprzedania jeden schowek i sprawny zamek cena do negocjaci (kolor czarny chyba )
ruski_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2009, 10:34   #15
Belsnorek

Cytat:
Napisał Zawika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak może nie działać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli "łamiesz" plastik to znaczy że część nr 3 (oczko) nadal jest na swoim miejscu.
Tak, ja mowie o tym, ze nie moge na tyle odchylic schowka w dol aby odkrecic oczko, bo lamie sie plastik przy klamce za ktory ciagne.
Stary 02-03-2009, 11:56   #16
Zawika

Cytat:
Napisał Belsnorek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak, ja mowie o tym, ze nie moge na tyle odchylic schowka w dol aby odkrecic oczko, bo lamie sie plastik przy klamce za ktory ciagne.
Ciągniesz cały schowek w dół, najpierw wkładając palce pomiędzy szczelinę pomiędzy górną krawędzią schowka i kokpitu. Wystarczy niewielkie odciągnięcie w dół żeby zobaczyć śruby, które należy odkręcić.
Stary 02-03-2009, 17:47   #17
Belsnorek

Wink Odp: Re: [mk3] kombi schowek pasażera

Cytat:
Ciągniesz cały schowek w dół, najpierw wkładając palce pomiędzy szczelinę pomiędzy górną krawędzią schowka i kokpitu. Wystarczy niewielkie odciągnięcie w dół żeby zobaczyć śruby, które należy odkręcić.
Nie da rady, ciagne maksymalnie schowek do dolu i nie widze zadnych srubek, dochodze do takiego momentu ze wydaje mi sie ze mocniejsze pociagniecie spowoduje wylamanie calego schowka. Przy dzisiejszej probie slyszalem juz prawie slyszalem lamiacy sie plastik
Stary 02-03-2009, 18:34   #18
Zawika

Cytat:
Nie da rady, ciagne maksymalnie schowek do dolu i nie widze zadnych srubek, dochodze do takiego momentu ze wydaje mi sie ze mocniejsze pociagniecie spowoduje wylamanie calego schowka. Przy dzisiejszej probie slyszalem juz prawie slyszalem lamiacy sie plastik
Jak to robiłem, bo też rozpadł mi się kiedyś niespodziewanie zamek w zamkniętym schowku,to miałem zamiar to urwać, bo żadne magiczne sposoby opisane na forum nie pomogły.
Skoro chciałem urwać to ciągnąłem tak mocno, aż zobaczyłem te wkręty i wtedy wpadłem na pomysł, że można je odkręcić.
W sumie nawet gdybym wtedy cokolwiek urwał, byłaby to część uszkodzonego zamka schowka, który i tak jest do wymiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja nie urwałem, więc zamek udało się naprawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Stary 02-03-2009, 18:39   #19
Belsnorek

Cytat:
Jak to robiłem, bo też rozpadł mi się kiedyś niespodziewanie zamek w zamkniętym schowku,to miałem zamiar to urwać, bo żadne magiczne sposoby opisane na forum nie pomogły.
Skoro chciałem urwać to ciągnąłem tak mocno, aż zobaczyłem te wkręty i wtedy wpadłem na pomysł, że można je odkręcić.
W sumie nawet gdybym wtedy cokolwiek urwał, byłaby to część uszkodzonego zamka schowka, który i tak jest do wymiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja nie urwałem, więc zamek udało się naprawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
To w takim wypadku jutro pewnie wyrwe cale ustroistwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzieki za pomoc
Stary 14-11-2009, 13:21   #20
mariusz01041975

Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI,(115 KM)

Cytat:
Napisał andrzej mkIII Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich .
Mam problem z schowkiem po stronie pasażera . Pewnego dnia chcoc dostać sie do środka zostało mi w rece otwieranie ( cały plastik sie urwał ) . Teraz mam atrape schowka bo w żaden sposób nie potrafie go otworzyć.Czy ktoś z Was wiem może jak go otworzyć . Ja sie poddałem i chyba zostanie kupienie nowego . Z góry dzieki za odpowiedzi . :fcp3
jak ci rękojeść została w rękach to z otwarciem sprawa prosta, w tym otworze jz prawej strony w dolnym rogu jest taka dzwigienka i ją musisz przesunąć do dołu.
mariusz01041975 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania