Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-04-2009, 22:40   #11
lego_m
ford::average

Model: C-MAX KUGA - zamówiona
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: przycisk otwierania tylnej klapy

do BaRiBaL
a próbowałeś z ubezpieczenia z korzystać?

lego_m jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2009, 07:19   #12
BaRiBaL

Model: C-MAX GHIA
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 2005

Wlasnie musze przekalkulowac co sie bardziej oplaca. Na razie szukam tanszej opcji niz ASO i w sumie znalazlem ale szybka nie bedzie fordowska tylko Pilkington (a oni dla Forda tez robia).
Sorry za OT, moze mod to wydzieli?
BaRiBaL jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2009, 09:17   #13
Koyot.
ford::professional

Model: C-Max
Silnik: 1.8 16V (CSDA, CSDB)
Rocznik: 2004

a ja jeszcze wróce do włącznika.
u mnie nie padnie bo padl jakies dwa lata temu i od tamtej pory otwieram kluczykiem. tak sie przyzwyczaiłem ze chyba nei bede robil. poza tym mam pewnosc ze na skrzyżowaniu nikt mi nie otworzy klapy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koyot. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2009, 11:26   #14
peterek39

Imię: Piotr
Model: focus c-max Ghia
Silnik: 1,6 Tdci

Witam...niedawno samoczynnie zaczęła otwierać się klapa bagażnika,również w czasie jazdy.Problem znikał kiedy samochód był zamykany pilotem,ale co jakis czas powtarzał się, więc zdjąłem ,,boczek" klapy bagażnika,odpiąłem kable od przycisku otwierania jak również od lampek podświetlenia tablicy,a następnie odkręciłem cztery śruby trzymające tylną listwę nad tablicą.Delikatnie śrubokrętem zdjąłem gumkę przycisku otwierania i okazało się że w środku jest woda i pełno syfu który powodował że blaszka nie pracowała prawidłowo w swoich zawiasach czyli nie,, odbijała" od mikro przełącznika...wyczyściłem wszystko oraz wysuszyłem i problem zniknął.Odnośnie przedniej szyby to polecam znaną firmę JAAN którą napewno znacie...osobiście dwa lata temu po kupnie c-maxa wymieniałem u nich i koszt szyby wraz z fachową wymianą wyniósł ok.700zł....szyba z czujnikiem deszczu bez podgrzewania.
peterek39 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2009, 13:35   #15
Oskar_FKP
ford::advanced

Model: Mondeo Mk IV,Focus CMAX
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał BaRiBaL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Coz, dziwnym zbiegiem okolicznosci i u mnie dzis padl przycisk otwierania tylniej klapy.
Dobrze, ze przynajmniej otwieranie dziala z kluczyka..
Mam otwieranie i z pilota i z kluczyka zamkiem więc nie jest to problem duży nie mniej mnie irytuje jak cos nie działa wiec w najblizszy weekend się do tego dobiore i dam znac jak efekty.
Oskar_FKP jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2009, 20:12   #16
lysytad
ford::beginner

Model: Focus C-Max Trend
Silnik: 1,6 TDCI

Dziękuję za ten Post. U mnie to samo stało sie z zamkiem, ale pomyślałem sobie, że to ja coś namieszałem ze zdalnym zamykaniem samochodu. I tak, jak Koyot przyzwyczaiłem się. Tylko żonie to przeszkadza, więc muszę to naprawić. Szyba też mi pękła - chyba "sama", bo nie ma śladu uderzenia kamienia. Zaczęło się pęknięcie u góry na środku przy samej krawędzi, zatoczyło okrąg i biegnie ku górze. Dziwne. We Włocławku w Jaan szyba bez ogrzewania i bez czujnika kosztuje 873 zł z założeniem. Chyba skorzystam z obezpieczenia AC i założę w ASO, bezgotówkowo. ASO ma umowę z PZU.
lysytad jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2009, 20:12   #17
PYRA

Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2005

Witam !
Mam podobny problem. Wczoraj rozebrałem klamke. Niestety mój kabel jest "zalany" w tym mikro przełączniku. Pozostaje chyba wymiana całości. Pytałem w ASO - 130 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Na allegro jak na razie nie znalazłem.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg klamka 1.JPG (4.9 KB, 384 wyświetleń)
PYRA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2009, 10:44   #18
Koyot.

no ja u siebie jeszcze nei sprawdzalem ale moze jutro rozbiore i wrzuce fotki bo u mnie bylo chyba jakos troszke inaczej.
poza tym jak zewrzesz przewody to zamek sie powinien otworzyc.
mozesz jeszcze sprawdzic miernikiem czy po nacisnieciu klamki czy sie obwod zamyka.
poza tym jak rozbierzesz zakem delikatnie to moze uda sie dobrac sam wlacznik i potem zlozyc mocujac go np klejem na goraco lub silikonem
Stary 15-04-2009, 15:45   #19
Oskar_FKP

Model: Mondeo Mk IV,Focus CMAX
Rocznik: 2012

Na dzień dzisiejszy sprawa się ma tak że zaczeło samo działac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Pewnie musze tam zajrzec i sprawdzić dokładnie przyczynę ale czekam na jeszcze cieplejsze dni.

Ktoś z Was pisał o wypsikaniu klamki i lampek rejestracji silikonem w płynie. Czy to takie coś że izoluje ???
Gdzie to kupic ???

pozdr O
Oskar_FKP jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-04-2009, 15:53   #20
Koyot.

tak silikon w sprayu powinien troszke zapobiec wilgoci i powinno byc lepiej. zwlaszcza zima i w czasie deszczu bo latem nie podejrzewam ze bedziesz mial problemy jest cieplutko to wszystko ladnie wyschnie
Odpowiedz

Zasady postowania