Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-07-2009, 20:16   #21
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: dlaczego w podpisach macie bixenony

Cytat:
Napisał Bad-i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ok to teraz wrocmy do pierwszego pytania....

1. czy MK4 z 2007 ma biksenon ?? (dzialajacy w ten sposob ze mamy jeden zarnik i z tego samego zarnika mamy mijania oraz drogowe xenonowe??)

2. jezeli odpowiedz na pierwsze pytanie brzmi TAK, to dlaczego w 2008 (przynajmniej mojej wersji i tych obecnie oferowanych) już tego nie ma ??
Ja powiem zupełnie bazując na ogólnej wiedzy. Mondeo to za słaba klasa jak na bixenony mimo że to przecież żadna technologia.

SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2009, 20:22   #22
Bad-i
ford::beginner

Model: Mondeo TS
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja powiem zupełnie bazując na ogólnej wiedzy. Mondeo to za słaba klasa jak na bixenony mimo że to przecież żadna technologia.

ja rozumiem ze moze w mondeo 1.6 (sorry nie bierzcie tego do siebie) ale przeciez to najwieksze auto oferowane na naszym rynku przez Forda. O wiele mniejsze samochody maja biksenony.

Rozumiem ze twoja powyzsza wypowiedz potwierdza brak obecnie biksenonow w mondeo. Pytanie brzmi kiedy to zmienili, bo szczerze mowiac nie rozumiem sensu sprzedawania takiego wyposazenia w 2007 roku w teoretycznie słabiej wyposażonym samochodzie a zaprzestanie oferowania tego rozwiązania dwa llata pozniej.

Edit: dodam ze jezeli chodzi o klase to w zupelnnosci rozumiem, dlatego tez auto to nie zagosci w moim domu nawet roku.
Bad-i jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2009, 20:24   #23
SrebnaStrzała

Cytat:
Napisał Bad-i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja rozumiem ze moze w mondeo 1.6 (sorry nie bierzcie tego do siebie) ale przeciez to najwieksze auto oferowane na naszym rynku przez Forda. O wiele mniejsze samochody maja biksenony.

Rozumiem ze twoja powyzsza wypowiedz potwierdza brak obecnie biksenonow w mondeo. Pytanie brzmi kiedy to zmienili, bo szczerze mowiac nie rozumiem sensu sprzedawania takiego wyposazenia w 2007 roku w teoretycznie słabiej wyposażonym samochodzie a zaprzestanie oferowania tego rozwiązania dwa llata pozniej.

Edit: dodam ze jezeli chodzi o klase to w zupelnnosci rozumiem, dlatego tez auto to nie zagosci w moim domu nawet roku.
Największe? a Mustang tudzież Shelby ? seria F ? Expedition ?
W RS'ach i ST'sach powinno być...
o wiele mniejsze? np ?

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 15-07-2009 o 20:28
Stary 15-07-2009, 20:27   #24
Bad-i

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
o wiele mniejsze? np ?

golf Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-07-2009, 20:29   #25
SrebnaStrzała

Cytat:
golf Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jesteś pewien że Golf ma bi-xenony ? na 100%? nie mówię tu o GTI...
Stary 15-07-2009, 20:35   #26
Bad-i

Cytat:
Jesteś pewien że Golf ma bi-xenony ? na 100%? nie mówię tu o GTI...

tak, i tez nie mowie o GTI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-07-2009, 20:47   #27
SrebnaStrzała

Cytat:
tak, i tez nie mowie o GTI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Światła główne, bi-ksenonowe, z funkcją statycznego doświetlania zakrętów
- spryskiwacze reflektorów
- reflektory przeciwmgielne
- kontrolka poziomu płynu spryskiwaczy

- dostępne tylko z pakietem "Czujnik deszczu" lub pakietem "Lusterka". (Automatycznie dodany zostanie pakiet "Czujnik deszczu", można dokonać zmiany.)"
Więc nie wiem czy nie jest to, to samo co w mondeo.
Stary 15-07-2009, 20:59   #28
Mouera
ford::average

Model: Mondeo Titanium Navi
Silnik: 2.0 Duratec

Cytat:
jSa to swiatla ksenonowe z doswietlaniem zakretu, niestety swiatlo drogowe pozostaje i jest podawana z innej zarowki (co juz wyklucza pojecie biksenonu).
To ja mam pytanie - jak to sprawdziłeś, że światło dorogowe jest podawane z innej żarówki? Ja mam w umowie "system statycznych Bi-ksenonowych reflektorów adaptacyjnych + spryskiwacze" i uważam, że w moim egzemplarzu - 2008 - światła drogowe realizowane są za pomocą tego samego żarnika po otwarciu przysłony.
Mouera jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2009, 21:04   #29
Bad-i

Cytat:
Napisał Mouera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ja mam pytanie - jak to sprawdziłeś, że światło dorogowe jest podawane z innej żarówki? Ja mam w umowie "system statycznych Bi-ksenonowych reflektorów adaptacyjnych + spryskiwacze" i uważam, że w moim egzemplarzu - 2008 - światła drogowe realizowane są za pomocą tego samego żarnika po otwarciu przysłony.
sorry ze odpowiem na wczesniejsze pytanie ale czuje sie wywolany do tablicy.
Gofl ma takie same biksenony jak Passat (oba mialem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).

jezeli chodzi o sprawdzenie biksenonu jest to bardzo proste. Jadac w nocy jak wlaczyl dlugie swiatla nie powinienes miec "zółtego" swiatla, tylko przeslona powinna ci sie podniesc. Jezeli chcesz to sprwadzic to niech kolega wlaczy ci swiatla drogowe a ty patrz z przodu auta na przeslone. Juz nie wspomne o tym ze np w VW nawet mruganie dlugimi jest przez xenon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

p.s. wlasnie sprawdzilem ze nawet astra ma biksenon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-07-2009, 21:05   #30
SrebnaStrzała

Cytat:
sorry ze odpowiem na wczesniejsze pytanie ale czuje sie wywolany do tablicy.
Gofl ma takie same biksenony jak Passat (oba mialem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).

jezeli chodzi o sprawdzenie biksenonu jest to bardzo proste. Jadac w nocy jak wlaczyl dlugie swiatla nie powinienes miec "zółtego" swiatla, tylko przeslona powinna ci sie podniesc. Jezeli chcesz to sprwadzic to niech kolega wlaczy ci swiatla drogowe a ty patrz z przodu auta na przeslone. Juz nie wspomne o tym ze np w VW nawet mruganie dlugimi jest przez xenon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

p.s. wlasnie sprawdzilem ze nawet astra ma biksenon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ja już nic nie wiem:|
Odpowiedz

Zasady postowania