![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#161 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 15-01-2005
Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
|
Cytat:
Tylko szukaj rzeczoznawcy który jest zarazem biegłym sądowym, fakt że to będzie znacznie trudniejsze. Ale opinii biegłego już tak łatwo się nie podważy przed sądem (do którego się nie wybierasz). Bo od "zwykłego" rzeczoznawcy to papierek możesz użyć w toalecie. Tyle on może być warty. Poza tym warto teraz się czepiać, że jak to jest - niby widać gołym okiem, a tu nagle dochodzą kolejne elementy? Ja bym nie odpuszczał. 3m się.
|
|
|
|
#162 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
Rocznik: 2007
|
Sledzę ten wątek od początku i po przeczytaniu listu od Wikara'a moje zdanie jest takie:
Gdyby mi się cosik takiego stało to bym brał gratisową naprawę i przestał się denerwować. Te zbujeckie firmy maja bardzo duze kontakty i wygranie takiej sprawy nie bedzie łatwe a jesli nawet to stracisz newry i wiele kasy. Pamietaj że najważniejsze jest zdrowie! Jesli Ciebie aż tak to boli, to sprzedaj auto - (pewnie stracisz na nim sporo) i kup nowe - moze nawet innej marki.
|
|
|
#163 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-05-2007
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 diesel
|
Cytat:
Panki Ostatnio edytowane przez Panki ; 24-07-2009 o 09:24 |
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
|
Tak na logikę skoro chcieli Ci naprawić auto za free to pewnie mieli jakieś poczucie winy,
ale jak już tak nagłośniłeś temat to Wikar będzie się zapierał rękami i nogami że oni palców w tym nie maczali. Swoją drogą to mam nadzieję, że jednak Auto Świat pomoże doprowadzić sprawę do końca i wymienią Ci karoserię na nową. Trzymam kciuki
|
|
|
#165 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-12-2007
Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
|
mam znajomego pracuje w PZu- likwidacja szkód , tak to się nazywa ? mniejsza z tym , chyba jest nawet jakimś tam biegłym sądowym, rzuciłem mu pytanie , można sprawdzić wiek lakieru ? twardo mówi że nie,
więc nie ma dowodów winy, nie ma winnego, nie można udowodnić, pozostaje tylko prasa -tv, i nagłosnienie sprawy, ale nie żeby coś wygrac tylko utrzeć nosa i zrobić negatywną reklamę .
|
|
|
#166 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-11-2007
Model: MK4 2.0 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2013
|
qrcze - w sądzie to mnóstwo nerwów i niepewny finał. Rób jak najwięcej negatywnej reklamy - zwłaszcza, że Twoje stanowisko ma pewne możliwości...
No i powodzenia życzę!
|
|
|
#167 | |
|
|
Cytat:
myślę, że to jest jedyne wyjście. jak tylko będzie okazja każdemu, kto będzie chciał kupić forda odradzę ten salon tak samo skutecznie jak kiedyś do niego zachęcałem. myślę, że będą w plecy bardziej niż ja. dzwoniłem dziś do Kielc do ASO i lakierownie dachu to koszt około 1000 zł. i tak się teraz zastanawiam o po co to wszystko te nerwy, stres. o 1000 zł????? niech mnie za przeproszeniem w dupę pocałuje ten zasrany Wikar. naprawdę, dostaną w plecy więcej niż ja!!!! pajace!!!!
|
|
|
|
#168 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#169 |
|
|
jadę dziś na wakacje. dwa tygodnie. odezwę się jak wrócę.
czy ktoś z Was posiada nazwisko osób odpowiedzialnych za reklamacje w Ford of Europe? dajcie znać.
|
|
|
#170 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-12-2007
Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
|
panki- na Ciebie padło, ale nie chodzi o 1000 zł,chodzi o zasadę- z salonu nie odbiera się samochodu z rzeczoznawcą, chodzi by w tej Polsce wreszcie robiło się normalnie,samochód ma być nowy , były jakieś problemy ? to także nie jest problem -można się dogadać i klient musi o tym wiedzieć.padło na Ciebie współczuję trzymam kciuki ale cieszę się że nie na mnie ( chociarz co życie jeszcze przyniesie to jak po Tobie widać nie wiadomo ) Przydałyby się rozwiązania "hamerykańskie" dowalić karę, wysoką karę i drugi raz coś takiego nie przejdzie .A co na to UOKiK ?
|
![]() |
|
| Tagi |
| mondeo mk4 , usterka , usterki |
|
|