Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-09-2009, 00:12   #11
Leonzaw
ford::advanced

Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008
Domyślnie Odp: Nawigacja i kamera cofania (nie fabryczna)

Cytat:
Napisał jezikk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można kupić ramkę do tego i kostkę CAN-BUS która tłumaczy wszelkie polecenia auta.
a kupisz ramkę ktora sie wpasuje tak w ksztalt wycietej dziury w Mondku?? ... zastanow sie moze nad poszukaniem na Alle... jakiejs porozbitkowej oryginalnej Navi wtedy bedziesz mial pewnosci ze wszystko idealnie pasuje ...

http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG
Leonzaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-09-2009, 09:36   #12
jezikk
ford::beginner

Model: MK4
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2009

@e200
Zgadza sie, ja już sie zdecydowałem i zamówiłem wczoraj AVIC-F910 + kamerę cofania. Plusem Avic nad DNX i JVC jest to iz można go odblokować i zmienić sobie system nawigacyjny. Dodatkowo można podłączyć pendrive lub dysk twardy z muzyka i filmami pod usb. Miałem okazje protestować to urządzenie wczoraj w Krakowie i mnie spasowało. Nawet oryginalne mapa sa bardzo dobre, można wgrać tam informacja o radarach i ustawić ostrzeganie o nich.
Dodatkowo, po odblokowania działa już radio z czym wcześniej były problemy (podobno, nie udało mi się tego osobiście zweryfikować, gdyż egzemplarz pokazowy nie był odblokowany).

@Leonzaw
Ramkę można kupić oryginalną Pionneera która jest dopasowana do nowego Mondeo kosztuje 200zl lub tez w fordzie która adaptuje tamta dziurę do standardu 2DIN - koszt 500-600zl (lol). Pytałem tez w Klinice dźwięku ile by chcieli za zrobienie takiej ramki pod Mondka i koszty to 200-400zl. Wiec parę opcji jest. Z tego co oglądałem oryginalna navi to tam nie ma ramki, obudowa jest w odpowiednim kształcie.

Ja już nie mogę się doczekać na mój nowy nabytek...
jezikk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-09-2009, 16:07   #13
Leonzaw

Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008

tak tak, radyjko nie jest w standardowym ksztalcie 2DIN dlatego sie zastanawialem ...

btw, wczoraj na Alle.... widzialem ryginalna Navi z kokpitem z Tit S za 1700 pln
http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG
Leonzaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2009, 14:23   #14
e200
ford::average

Imię: michal
Model: S-Max
Silnik: 2,5T

Nie bardzo rozumiem to zdanie
"Dodatkowo, po odblokowania działa już radio z czym wcześniej były problemy (podobno, nie udało mi się tego osobiście zweryfikować, gdyż egzemplarz pokazowy nie był odblokowany)."
Dlaczego piszesz ze radio nie działa
e200 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2009, 15:20   #15
jezikk

Sprawa wygląda następująco, dopóki korzystasz ze standardowego softu pioneera wszystko jest ok. Niestety jak sie chce korzystać z alternatywnego softu i mieć odblokowanego windowsa to pojawia sie problem iz radio przestawało działać. Radio jest sterowane softwarerowo i bez nakładki pioneera dupa... Podobno jednak już udało się ten problem częściowo rozwiązać a mianowicie po wyjściu z nakładki radio gra dalej na wybranej stacji, działa regulacja głośności i komunikaty navi. Niestety nie da sie jeszcze zmieniać stacji podczas przebywania poza nakładka, nie ma tez informacji z RDS.
Stary 01-10-2009, 19:21   #16
e200

Ale skoro nawigacja standordowa dziala ok to nie wiem czy jest sens crackowac system
Stary 01-10-2009, 19:51   #17
jezikk

No nie wszyscy ludzi Igo, ktos woli Automape a ktos inny TomToma.

Osobiscie uwazam iz mapki sa ok, ale juz najnowszych map od igo 8.3 lub 8.5 nie da sie niestety wgrac bez odblokowania systemu. Dodatkowo, przy odblokowanym win CE5 mozna korzystac np z internetu poprzez modemy 3g lub WiFi. Kazdy zreszta doskonale wie co daje odblokowany wince5.
Stary 01-10-2009, 21:57   #18
e200

Masz racje ze mozliwosc wyboru mapy jest zacna. ale z moich obserwacji roznych sprzetow wynika ze jednak firmowy soft jest najbardziej dograny (nie koniecznie najlepszy). W tym wypadku mamy juz wiadomy problem z RDS i radiem i prawdopodobnie podczas uzywania wyjda inne pewnie mniejsze niedogodnosci (np czestsze wieszanie sie, problemy z bluetooth itp) Karzdy sam musi sie zastanowic co jest wazniejsze - spokój i stabilizacja czy max zwiekszone mozliwosci sprzetu
Stary 01-10-2009, 22:54   #19
jezikk

Zgadzam sie z tym co napisales. Mnie poki co zadowala to co jest, moze jak dopracuja nakładki alternatywne, rozczaja sterowanie radiem poza softem pioneera to sie przesiąde.

Kuszace jest np korzystanie z internetu a i nie bez znaczenie bedzie mialo podejscio pioneera do nas uzytkownika za pare lat (mam na mysli aktualizacje firmwaru, nakładki, map).

Pocieszajace jest to iz dzieki ezrider30 i odpowiednio speparowanej karcie SD mozna poprzez reset urzadzenie przelaczac sie pomiedzy softem pioneera i odblokowanym windowsem, bez zadnej ingerencji w pliki znajdujace sie na urzadzeniu.
Stary 01-10-2009, 23:19   #20
Kipa

Model: Mondeo 5DR MK4
Silnik: 2,0 145 KM

Cytat:
Napisał jezikk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... a i nie bez znaczenie bedzie mialo podejscio pioneera do nas uzytkownika za pare lat (mam na mysli aktualizacje firmwaru, nakładki, map).
Po prost! Zaśpiewają sobie taką kasiorkę, że sobie już napewno odpuścisz ;-)
Kipa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania