Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-01-2010, 16:46   #11
glazik5

Domyślnie Odp: POMOCY problem z mondeo 1,8 td 1996r. nie pali

wykrec elektrozawor na pompie wtryskowej (stop) i wtedy pal. bardzo mozliwe, ze poprostu sie zawiesil albo ogolnie do niego prad nie dochodzi

Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2010, 19:52   #12
pendzel78
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996

Cytat:
Napisał glazik5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wykrec elektrozawor na pompie wtryskowej (stop) i wtedy pal. bardzo mozliwe, ze poprostu sie zawiesil albo ogolnie do niego prad nie dochodzi
elektrozawór na pompie wtryskowej też był sprawdzany i nic ,a dzisiaj próbowałem odpalić go na pych i ani nie zagadał na moment bez żadnej reakcji obawiam się że to pompa ale próbuje innych rozwiązań ostateczność to pompa. Mam nadzieje że ktoś ma też inną koncepcje i mi pomoże
ps.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi może następna będzie trafna !Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pendzel78 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2010, 22:47   #13
PaBlLoO90
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał pendzel78 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
elektrozawór na pompie wtryskowej też był sprawdzany i nic ,a dzisiaj próbowałem odpalić go na pych i ani nie zagadał na moment bez żadnej reakcji obawiam się że to pompa ale próbuje innych rozwiązań ostateczność to pompa. Mam nadzieje że ktoś ma też inną koncepcje i mi pomoże
ps.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi może następna będzie trafna !Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego jeżeli wydaje ci się że to wina pompy, to jest prosty sposób aby sprawdzić czy nie jest zatarta.
Odkręcić przewód na jednym wtrysku , a następnie kręcić rozrusznikiem.
Powinna się pojawić spora fontanna ON, jeżeli leci tyle co kot napłakał , to jest uszkodzona. Inny wariant to sprawdzenie ciśnienia u mechanika.
PaBlLoO90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2010, 22:55   #14
stasiek b
ford::amateur

Model: ford mondeo mk1
Silnik: 1,8 16 115km
Rocznik: 1994

mam problem z odpaleniem. rano mi załapał na chwile coś lekko strzeliło i zgasł.jest iskra ipaliwo dochodzi a niechce odpalić.
stasiek b jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2010, 13:46   #15
PaBlLoO90
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał stasiek b Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam problem z odpaleniem. rano mi załapał na chwile coś lekko strzeliło i zgasł.jest iskra ipaliwo dochodzi a niechce odpalić.
Jaka Iskra ??????
Temat : "POMOCY problem z mondeo 1,8 td 1996r. nie pali"

Nie ten dział.
PaBlLoO90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania