Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-03-2010, 15:57   #571
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Nowy lizak

Ostatnio edytowane przez glucosum ; 18-03-2010 o 16:00
glucosum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 16:20   #572
Adiktg
ford::beginner

Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS
Rocznik: 2009

Ta dokładka do przedniego zderzaka i "dyfuzor" do tyłu są do kupienia w ASO i kosztują tyl ok 666 i przód ok 750.
Do tego malowanie przodu i tych dwóch dokładek po boku dyfuzora do tyłu.
W serwisie jest też podłokietnik którego chyba nie ma w katalogu. Kosztuje niecale 470 zeta + ok 100-150 montaż.
Dorobienie kluczyka składanego w ASO ok 600 zł.
Listwa chrom do przedniego zderzaka ok 300 zł
Listwy diodowe na deske z wersji titanium ok 300 zł za kpl.

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wkurza mnie też ta zaślepka wkładana w miejsce zapalniczki
Ta zaślepka kosztuje 20 zeta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a zapalniczka 43.

Ostatnio edytowane przez Adiktg ; 18-03-2010 o 16:41
Adiktg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 17:19   #573
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Silniki 1.6 diesla obligatoryjnie mają DPF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1,4 też bedzie miał zawsze DPF od sierpnia i moc 70KM.
Cytat:
Woow to radio wygląda bardzo fajnie. Szkoda że go nie mam choć stare jest nawet niezłe. Od razu włączyła mi się myśl czy dało by się zamienić bez kombinacji. Ciekawe. Muszę poszperać. Co ciekawe ten wyświetlacz do tego sony jest jakiś inny----- LCD?
Pewnie, że się da. Trzeba wyjąć stare wraz z plastikami i włożyć nowe, tylko czy to się opłaca? Wyświetlacz jest chyba biały, a nie czerwony.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kto ma blisko salon, żeby zobaczyć na żywo? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Tego z nawigacja w telefonie to nie widziałem. Fajne. Dziwne. To niby dodatek. Ale mi się zdaje że to tylko zwykła nokia z odpowiednia programem nawigacyjnym. Muszę poszperać.
A to akurat jest opisane w instrukcji. Nawigacja na karcie SD - sam program, którą wkłada się do telefonu i telefon jest nawigacją. Pewnie komunikaty są odtwarzane przez radio i chyba pojawiają się strzałki na wyświetlaczu.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 17:47   #574
glucosum

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

Co do radia to mam jeszcze jedno podejrzenie. Niestety w salonie nie ma tego nowego radia. Na aledrogo też Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W fiescie zastosowali dziwne rozwiązanie. Radio to ta część z wejsciem na płyty cd, oddzielnie jest wyświetlacz i osobno kokpit = sterowanie. Nie zdziwił bym się gdyby to była kwestia wymiany tylko panelu (sterowania). Reszta funkcji pozostaje bez zmian....

Gdzie (w której instrukcji) jest mowa o tej navi. Myśle że jakby ktoś miał bt (a wg katalogu tak to się łączy) to może by dało by się coś pokombinować.

Jeszcze raz zapytam. Jest ktoś zainteresowany kamerą cofania. Można by coś razem wymodzić.
Stary 18-03-2010, 18:02   #575
jwyszo

Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
Rocznik: 2010

Z tym komputerem pokładowym wygląda to tak:
-wyłączony silnik 0,0 L/H
-postój z włączonym silnikiem 0,7 L/H
-w czasie ruchu np. 7,8 L/100km
-hamowanie silnikiem 0,0 L/100km
Wspomnieliście o ESP od 2010 , niestety nie załapałem sięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jwyszo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 19:34   #576
Adiktg

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wspomnieliście o ESP od 2010 , niestety nie załapałem się
Ja chciałem zrezygnować z modelu 2009 i dopłacić właśnie dlatego, że w modelach 2010 miało być ESP. Ale dowiedziałem się, że pierwsze modele z ESP bedą pod koniec kwietnia-początek maja.
Stary 18-03-2010, 19:51   #577
jwyszo

Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał Adiktg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja chciałem zrezygnować z modelu 2009 i dopłacić właśnie dlatego, że w modelach 2010 miało być ESP. Ale dowiedziałem się, że pierwsze modele z ESP bedą pod koniec kwietnia-początek maja.
Jak zobaczyłem nowe cenniki z ESP w standardzie , zaraz zadzwoniłem do salonu czy nie można zmienić umowy i nawet byłem gotowy czekać , niestety moja fiesta już była w drodze do Polski
jwyszo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 21:52   #578
Adiktg

Niby ceny tak nie skoczyły z tym ESP, ale ja mialem na tym modelu z 2009 ponad 5,5k upustu, w stosunku do tego co mi oferowali za taki sam model z 2010.5. Niestety nie dało się zamówić ESP jako opcji, właśnie z powodu rocznika.
Autko przeważnie będzie użytkowane w mieście, więc chyba nie bedzie tego ESP tak bardzo brakować.

Jeszcze taka ciekawostka. W katalogu podane jest że w standardzie 2 składane kluczyki w mod 2010.5 a w cenniku podana cena za te kluczyki 500zł. Ciekawe.

Ostatnio edytowane przez Adiktg ; 18-03-2010 o 22:08
Stary 18-03-2010, 22:11   #579
mancat

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB

Z tym ESP to jest tak, że dobrze kiedy jest. Z drugiej strony fiesta ma duże rezerwy przyczepności, trudno jest wyprowadzić to auto z równowagi. Nawet na śniegu z dobrymi oponami (swoją drogą polecam Dunlopy Winter Response Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Zdarzają się jednak sytuacje kiedy refleks czy umiejętności nie wystarczają i wtedy ESP jest przydatny. Więc być może w mieście nie będzie aż tak potrzebne, bo prędkości nie są za duże. Trudniej auto opanować przy dużych prędkościach.

W każdym razie samo prowadzenie fiesty daje wiele pewności siebie, bo auto dużo wybacza. Ale jak się jeździ rozważnie to posiadanie ESP nie musi być jakimś priorytetem.
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2010, 22:27   #580
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tym komputerem pokładowym wygląda to tak:
-wyłączony silnik 0,0 L/H
-postój z włączonym silnikiem 0,7 L/H
-w czasie ruchu np. 7,8 L/100km
-hamowanie silnikiem 0,0 L/100km
Wspomnieliście o ESP od 2010 , niestety nie załapałem sięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja też tak chcę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli podczas wizyty w serwisie trzeba będzie przycisnąć serwisantów, żeby zrobili aktualizację softu.
Też się zgadzam, że rezerwy bezpieczeństwa są duże w Fieście.
Za to na ręcznym pięknie wchodzi w poślizg, aż miło się jeździ bokami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A zimą lub na mokrym bez ESP trzeba włączyć rozsądek i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i popróbować jak się zachowuje na odludnym parkingu.

Ostatnio edytowane przez boncio ; 18-03-2010 o 22:48
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania