![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#691 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-01-2010
Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM
Rocznik: 2009
|
Świąteczne wyjazdy:
- wczoraj 190km - 5,8l/100km - dzisiaj 330km - 5,6l/100km Silnik 1.4, przebieg zaledwie 700km (wliczając ww. trasy), prędkość średnia ~75km/h (100-110km/h na trasie) - chyba nie jest źle? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#692 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Chociaż np. dla mnie bardzo ważne jest, by nie popadać w manię pilnowania bez przerwy ekonomicznej jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pamiętajmy też, że w lecie często jeździmy na klimie, a cały rok np. na radiu/CD (6 głośników) i z tego nie zrezygnujemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale bez względu na warunki jazdy i dynamikę kierowcy jednak diesle są dużo oszczędniejesze. Inaczej to ujmując benzyny spala się 1,5 do nawet ponad 2 razy tyle co ropy, np. zimą w mieście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zobacz choćby tych kilkadziesiąt (33) raportów spalania naszej Fiesty na autocentrum.pl [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pzdr. Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 06-04-2010 o 00:44 |
|
|
|
|
|
|
#693 | |
|
|
Cytat:
No źle nie jest, ale nic dziwnego, bo to jednak w ogromnym procencie wyniki uzyskane z trasy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ponadto trzeba doliczyć około litra, który zapewne zjadło zaniżanie komputera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja niepokoję się bardzo o moje przyszłe spalanko w mieście, bo codzienny dojazd do pracy, to będzie główne zadanie dla nowej Fi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Coraz bardziej skłaniam się ku dieslowi... Pzdr. |
|
|
|
|
|
|
#694 |
|
|
Jeden z użytkowników pisał na autocentrum, że miał przy 175-180 km/h (autostrada, silnik 1,4, benzyna) zużycie 10,5 litra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Caligator, a jakie było ostatnio chwilowe u Ciebie przy ponad 150 km/h, no i przy 200 ?????????? Pzdr. Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 06-04-2010 o 01:03 |
|
|
|
|
|
#695 | |
|
|
Cytat:
Nie miałeś żadnych problemów z odpalaniem swego TDCi nawet w największe mrozy tej zimy ? Rozumiem, że olej zimowy z 100% pewnej stacji dużego koncernu ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy musiałeś dodawać jakichś preparatów do paliwa ? Glucosum, a ile masz spalania chwilowego przy max.prędkościach autostradowych i jakie to były prędkości ? Pzdr. |
|
|
|
|
|
|
#696 | |||
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą gdyby silniki były perpetuum mobile to w zimie mielibyśmy zimno w autach jak w psiarni... ;-) Cytat:
Dodam jeszcze, że przez zimę używałem klimy sporadycznie. Myślałem, że częściej przyjdzie mi jej używać, do odparowania szyb chociażby, ale sama wentylacja okazała się wystarczająco skuteczna. Także ciekaw jestem spalania w lecie... Ale się rozpisałem tak z rana... ciekawe czy w pracy też będzie mi się chciało. Miłego! Ostatnio edytowane przez mancat ; 06-04-2010 o 07:17 |
|||
|
|
|
|
|
#697 |
|
|
Mancat, dzięki za opinie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A te 7.2 z Twej stopki, to coś takie sztywne i niezmienne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To Twoje średnie spalanie ? Coś wysokie, szczerze mówiąc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pzdr. |
|
|
|
|
|
#698 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-04-2009
Silnik: 1.6 120KM
|
Chwilowego spalania mi nie pokazuje (pewnie wynik tego że mam dwuliniowy wyświetlacz komputera)... co do spalania to może liczy się dobre dotarcie auta?? ja przyznam szczerze, jeździłem bardzo spokojnie do 1500km od czasu do czasu gazując lekko...
ojciec ma golfa V 1.6 105km benzynę i spala mu średnio o 1 litr więcej ode mnie przy takiej samej jeździe... potwierdzone tankowaniem... co do moich odczuć to gdy się chce jechać mega oszczędnie to jest możliwe osiągnięcie 5l/100km (wyłączamy klimę oszykurnawiścieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)... gdy się ciśnie (jak ja dzisiaj na a4) to i 10,5l/100 komputer pokaże (160 - 200 km/h)... wszystko zależy od kierowcy, zmiany biegów, hamowaniu na biegu itd... dlatego każdy będzie miał troche inne spalanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dodam jeszcze tylko że w mieście spala mi więcej niż wartości podane przez producentaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P.S. Wiecie może coś więcej o rzekomych podłokietnikach do nowych fiest w salonach? bo ktoś tam coś wcześniej o tym wspominał... Ostatnio edytowane przez caligator ; 06-04-2010 o 17:44 |
|
|
|
|
|
#699 | ||
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Silnik: 1.4 PB
|
Cytat:
Ale teraz szykuje się dobry wynik, bo wygląda na to, że na obecnym baku zrobię ok 700 km, mam jeszcze dwie trasy więc jak wrócę w nocy to policzę. Cytat:
Dziś wymieniłem sobie koła na letnie i przy okazji zgłosiłem problem z mało wydajną klimatyzacją. Ostatnio gdy było cieplej ok 16-18 st. C, jeździłem z klimą i ledwo chłodziła na 2 biegu wentylatora i temp. ustawionej na min. Wymieniono filtr przeciwpyłkowy, był zapchany i po prostu nie potrafił przepuścić przez siebie odpowiedniej ilości powietrza. Przebieg, nieco ponad 14000 km, koszt 150 zł (filtr z wymianą). Trochę szybko się skończył, myślałem, że wytrzyma do pierwszego przeglądu. Doradca powiedział mi, że mieli już przypadek wymiany po niespełna 6000 km. No cóż, może nowy będzie lepszy...? Ostatnio edytowane przez mancat ; 06-04-2010 o 19:45 |
||
|
|
|
|
|
#700 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
A jak ustawisz temperaturę klimy na 20 stopni, a na zewnątrz jest 16-18 to układ będzie grzał o te kilka stopni - tak miałem. Nie wiem tylko czemu czujnik wewnątrz nie rozpoznaje, że jest cieplejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| 2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|