Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-09-2010, 23:49   #1
bobas4
ford::beginner

Question Kolumna kierownicza wymiana

Witam wszystkich. Mam pytanie muszę wymienic kolumnę kierowniczą w moim Mondeo mk3 2.0 tddi .Nowa kosztuje 1900 nie stac mnie na to, regenerowana 950 a używana miedzy 200-300. Co wybrac regenerowaną czy używaną.

bobas4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-09-2010, 15:02   #2
maestro06
ford::professional

Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Kolumna kierownicza wymiana

Cytat:
Napisał bobas4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich. Mam pytanie muszę wymienic kolumnę kierowniczą w moim Mondeo mk3 2.0 tddi .Nowa kosztuje 1900 nie stac mnie na to, regenerowana 950 a używana miedzy 200-300. Co wybrac regenerowaną czy używaną.
używka równie dobrze może Ci wyjść w każdym momencie...a koniecznie musisz ją wymienić czy da się ją uratować zestawem naprawczym (czytaj nowymi uszczelkami żeby nie ciekła)?
jak już to poszukaj w swojej okolicy albo po necie jakiegoś zakładu gdzie będziesz miał gwarancję (min 12mieś) na zregenerowaną przekładnię i pewność, że faktycznie jest to prof. zakład a nie u pana Stefana w stodole, bez rach i pieczątki na gwarancji.
maestro06 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-09-2010, 22:03   #3
bobas4
ford::beginner

Domyślnie Odp: Kolumna kierownicza wymiana

Z tego co się dowiedziałem dzwoniąc do firmy w Łodzi która się tym zajmuje to same uszczelki nic nie pomogą mechanik spytał czy przy ustawionych kołach na wprost poruszając lekko kierownicą w lewo i prawo czuc przeskakiwanie na kierownicy. Jak powiedziałem że tak to odpowiedział że to przypadłośc tego modelu i trzeba całą regenerowac.
bobas4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania