![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-01-2011
Model: MONDEO mk3
Silnik: 2.0 115 PS
Rocznik: 2001
|
witam mam mondka z 2001 wersja GHIA 2.0 TDCI który dużo pali (11L) i ciężko odpala to chyba przez to że świece krótko grzeją(a wymieniałem na nowe) i na wolnych obrotach skacze z 900 nawet do 1200 mechanik mówił mi że to coś z pompą ale nie jestem pewien a z tymi świecami to koleżka powiedział mi że może czujnik temp. zew. bo na komp nie pokazuje i świecą mi się cały czas te gwiazdki na zegarach więc proszę o jakieś porady
Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 06-01-2011 o 19:40 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
z obrotami nic na razie nie rób, poczekaj do cieplej wiosny i jak będzie bez zmian to dopiero wtedy szukaj usterki, bo niestety zimą pojawiają się takie sytuacje,
świece właśnie powinny krótko grzać bo to w końcu żarowe a co do czujnika temp zew i spalania, może niektórym się wyda dziwne ale jest związek, bo jak ostatnio wypiął mi się czujnik to auto straciło na mocy (męczył sie) no i spalanie poszło w górę, po podłączeniu czujnika parę dni później wszystko wrócilo do normy, dziwi mnie związek czujnika temp. ze sterowaniem kompa,ale... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-01-2011
Model: MONDEO mk3
Silnik: 2.0 115 PS
Rocznik: 2001
|
dzięki za radę ale gdybyś jeszcze mi mógł jakoś pomóc zlokalizować ten czujnik to byłbym dozgonnie wdzięczny może jakieś zdjęcie?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH