![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wojtek
Model: Ford Galaxy
Silnik: 2.3 16V
Rocznik: 2000
|
Racja , bo jak z prawych tylnich rozkrecilem by zobaczyc jak ma byc mechanizm spowrotem to tam idealnie czysto i smar jak nowo nalozony hehehe ... a przeciez uszczelka dobrze dopasowana i wgl ...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 13-10-2009
Model: c-max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
Cytat:
wystarczy tylko odkrecic zamek ten od wewnatrz czy bedę musiał sie dostac pod tapicerke. da sie wogóle ją zdjąć przy zamknietych drzwaich? prubowałem zdjąc klamke od otwierania szyby ale nijak nie mogę natrafić na tą śmieszną zawleczke. pomocyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
|
Cytat:
Też miałem tak ze zablokowały mi sie drzwi , ale zrobiłem tak ze drzwi od kierowcy byly zamkniete i klamke zamykałem otwierałem az puscilo w tylnich . A to co klamke otacza ta "kieszeń" to ja tak zaczolem leciutko podwazac plaskim śrubokrętem i tak 4 czy 3 zaczepy byly i wypiely sie i wyciaglem . odkreilem jedna srobke co cala tapicerke by 3mała i druga od klamki zaczepy od dolu do siebie pocziaglem i wyszly i w gore tapicere pociaglem by prowadnica gumki od szyby wyszła. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Ford Mondeo Mk1
Silnik: 16.16V DOHC
Rocznik: 1995
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 tdi
Rocznik: 1997
|
Miałem to samo okazało się że był przetarty kabel po zlutowaniu wszystko działa bez problemu.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
tylko jak sie dostac do zamka zeby drzwi otworzyc.
zdjalem tapicerke. odkrecilem ta blache ale ona chyba szybe trzyma gdzies tam wiec boje jej sie na sile wyciagac. a przez ten otwor kolo zamka troche go widac jakies tam zapadki ale ni jak nie moge tych drzwi otworzyc |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
czy ktos moze mi dokladnie wyjasnic ktore kable i w ktorym miejscu najlepiej podlaczycbezposrednio pod akumulator zeby dać napięcie do siłownika od zamka tylnych lewych drzwi w c-maxie?
niestety nijak nie moge otworzyc tych drzwi wiec jeszcze chce sprubować tego. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-08-2010
Model: Ford Mondeo Mk3 TDCI
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
|
miałem uszkodzone kable w przelotce w sumie nadal mam bo nie mam czasu by to zrobić . kable spowodowały to że przy zgaszeniu gala i wyciągnięciu kluczyka wszystkie szyby się otwierały . mam pytanie jak rospiąć wiązki drzwi z słupków . prosze na pw musze to kiedyś zrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Michał
Model: S-Max
Rocznik: 2014
|
Panowie mam ten sam problem z zamkiem. Pracował, ale nie zamykał, ani nie otwierał. Sciagnalem tapicere, wyciągnąłem cały mechanizm, a tam silniczek brązowy (!), pełno syfu itd. Podpiąłem go, ale już nie kręcił. Czy wie ktoś dokładnie, co to za model silniczka, jaka cena i gdzie go kupię? Niestety nie spisałem, a mam wsadzony z powrotem do drzwiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za info! |
|
|
|