![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus Gold X
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Może zyskasz trochę więcej uznania za to co piszesz jak zamiast krytykować zaproponujesz jakieś własne rozwiązanie. Jeśli nie masz pomysłu, to może nie dobijaj sobie postów w moim temacieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ps Ze średniego wykształcenia też jestem Technikiem ElektrykiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam wszystkich "druciarzy", którzy potrafią zwiększyć funkcjonalność swoich samochodówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-09-2007
Model: RS500
Silnik: mocny
Rocznik: 2012
|
Drodzy Koledzy.
Nie chodzi o fakt niemożności wykonania otworu w tej waszej gumie...Jeden z kolegów sugerował, że: Cytat:
A wiązek już nie składam (zresztą zajmowałem sie nimi od strony inżynieryjnej). Obecnie zajmuję się technologią statków powietrznych;-)
odzyskałem rozum, zdrowie i pieniądze - sprzedałem ostatniego forda i zmieniłem koncern na VAG Ostatnio edytowane przez mark_TDDI ; 29-04-2011 o 09:58 Powód: uzupełnienie wypowiedzi |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Mark TDDI -bez urazy uszczelnienie masą butylową też jak najbardziej polecam chodzi mi o to żebyśmy wszyscy na przyszłość nie demonizowali metoda bardzo złożona i chirurgiczna jest jak najbardziej potrzebna -tam gdzie jest potrzeba.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
A oto i zdjęciaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czujniki podłączyłem pod przeciwmgielne z przodu (coś jak doświetlanie parkowania), ale przy dużym deszczu i jeździe na tych światłach za innymi samochodami czujki głupieją. Muszę to jednak zrobić na oddzielny wyłącznik. Tak przy okazji jak się rozpędziłem to do pomocy tylnym czujnikom parkowania domontowałem kamerę cofania za 149 plnGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz czas na tempomatGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może jakieś podpowiedzi?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez KZT1974 ; 16-05-2011 o 23:15 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Super też muszę założyć kamerę mam nawi podeślij mi link którą na alegro kupiłeś-pozdro
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
fajne, ale tak na oko, to trochę za wysoko zamontowałeś te czujniki, szczególnie środkowe
polecam popatrzeć tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (np. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) temat tempomatu jest tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
|
Cytat:
Odnośnie tempomatu, to tak naprawdę zostaje dalej strona rosyjska, bo przytoczony przez ciebie temat dalej nie jest pociągnięty przez nikogo w RP, aż do szczęśliwego końca.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale śledź temat, bo będę dalej walczył o jego szczęśliwy koniec i pewnie będę męczył innych forumowiczówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
ErrataGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W załaczeniu do tematu przedstawiam zdjęcie montażu włącznika czujników parkowania. Dodatkowo zmieniłem ich podłączenie. Po włączeniu wstecznego biegu załącza się przekaźnik, który podaje z tylego gniazda zapalniczki napięcie na kamerę cofania i czujniki z przodu. Natomiast włącznik czujników po załączeniu, przez przekaźnik rozłacza zasilanie, które się pojawia na czujnikach po włączeniu biegu wstecznego. Tak więc albo czujniki uruchamiam na sztywno włącznikiem, albo z automatu po włączeniu wstecznego bieguGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - przydatna ochrona przodu przy cofaniu Jak uruchomię w poniedziałek tempomat to też napiszę jak to zrobiłem. Ostatnio edytowane przez KZT1974 ; 17-06-2011 o 08:13 |
|
|
|