Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-03-2011, 20:07   #21
gw82
ford::amateur

Model: Focus MK1 Sedan,Mondeo MK3 Kombi
Silnik: 1.8 TDDI, 2.0 TDDI
Rocznik: 2000,2001
Domyślnie Odp: Otwieranie bagażnika

Nie bardzo wiem, gdzie szukać, bo w tym wątku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] na schematach nie znalazłem żadnego, który mógłby powodować problem.
Pilot działa, centralny też, a chyba nie ma bezpiecznika/przekaźnika odpowiedzialnego tylko za klapę bagażnika?

gw82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-03-2011, 18:54   #22
Arczi499
ford::amateur

Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2001

Sprawdziłem. Wszystko cacy. Mój zakładowy elektryk(jest dobry) sprawdził mi czy w ogóle jest tam prąd w zamku i takie tam. Prąd jest ale mam prawdopodobnie walnięty cały zamek. Wymuszam sygnał na zamku a tu kicha.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koszt takiego zamka to około 100 zł. Zależy jeszcze gdzie. Ale powiedz m-cin który to dokładnie jest bezpiecznik bo jest ich tyle że nie sposób czasami trafić. Czy w tych pod kierownicą czy obok aku.?
Arczi499 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-10-2011, 23:07   #23
Misiek_V6
ford::beginner

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2002

Jak otwieram swój bagażnik w sedanie (z kluczyka, lub przyciskiem na desce rozdzielczej) to owszem, otwiera się, ale klapa się nie podnosi. Nie wiem czy tak ma być czy też coś jest uszkodzone. Mam go dopiero od dwóch tygodni... Jeśli tak jest dobrze, to może ktoś widział jakiś schemat do zamontowania mechanizmu unoszenia klapy?
Misiek_V6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2011, 19:27   #24
olczus9012
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2,0 TDDi
Rocznik: 2001

W mondkach mk3 klapa sama się nie podnosi...czy po wciśnieciu przycisku na kluczyku czy otwierania na desce nie ma to znaczenia...puszcza tylko zatrzask i nic więcej...ale klapa się nie podniesie samaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. troche pracy fizycznej trzebaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
olczus9012 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-11-2011, 11:01   #25
Misiek_V6
ford::beginner

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2002

Szkoda, ale już znalazłem rozwiązanie dla mojego lenistwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wystarczą mocniejsze siłowniki. Ale nie wiem czy przypadkiem nie trzeba jakichś sprężyn dołożyć, żeby ta klapa lekko podskoczyła...
Misiek_V6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania