Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-01-2012, 19:28   #11
kowal91
ford::average

Model: C-max
Silnik: 1.6 tdCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: serwis twierdzi, że egr nawala...

poruszaj, zejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie ma opcji żeby nie zeszła.Obejmę dostaniesz w fordzie, ewentualnie jeśli nie znajdziesz to wykorzystaj starą np. Sczep ją za pomocą jakiegoś drucika z taką obejmą na śrubkę i skręć, powinno dać radę.

kowal91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2012, 19:40   #12
Nygol
ford::beginner

Model: mondeo
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2013

stara wygląda fatalnie i szczerze mówiąc ponowne jej użycie to chyba samobójstwoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wskoczę w takim układzie do serwisu i podpytam czy odsprzedadzą sztukęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aha...niestety z uwagi na to że podszybia nie mogliśmy zdjąć, rura dolotowa nie będzie przeczyszczona.może mieć to jakiś istotny wpływ na prace wyczyszczonego egr`a?tak na mój chłopski rozum ( do mechanika nawet domorosłego mi baaaaardzo daleko ) to ta sadza przecież w jakiś cudowny sposób się nie odklei i nie przeleci od razu do zaworu....jak spojrzałem w dolot to troszkę sadzy jest, ale bez tragedii...może z 1-2mm, a prześwit wygląda ok...
Nygol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2012, 19:42   #13
Nygol

odnośnie wycieraczki....kurde spróbuję, ale naprawdę troszkę z kolega nad tym się namęczyliśmy i ni cholery nie złazi....druga ( od strony pasażera ) zeszła bez większych problemów.
aha! WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC KOLEGO!

Ostatnio edytowane przez Nygol ; 15-01-2012 o 19:45
Stary 15-01-2012, 19:55   #14
kowal91

Wycieraczka musi zejść - kiedyś będziesz musiał np. wymienić świece Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego przeczyść tą rurę od dolotu - za pierwszym razem jak czyściłem EGR po kilkuset km było to samo. Rozebrałem znowu i się okazało że egr wygląda jak przed czyszczeniem... To jest po prostu tak delikatne i wrażliwe że najmniejszy brud może zablokować zawór.
Za drugim razem wyczyściłem też rurę i do dziś mam spokój.
Stary 15-01-2012, 20:03   #15
Nygol

skoro tak twierdzisz to nie będę kombinował..wyczyszczę,zostanę dzień dłużej bez auta, ale trudnoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.nie ma co fuszerki odwalać. no i będę walczył z tą wycieraczką do upadłego. btw po czym poznać że czas na świece?
Stary 15-01-2012, 20:06   #16
kowal91

Gdzieś na forum było jak sprawdzać czy świeca grzeje dobrze. U mnie auto jeździło bez zarzutu do czasu USTERKA UKŁADU SILNIKA. Podpiąłem sobie pod kompa i się okazało że mogą to być świece- 3 na 4 były już uszkodzone.
Stary 15-01-2012, 20:22   #17
Nygol

hm....u mnie na razie tylko to szarpanie. zobaczymy....jutro dam znać co się dzieje.pozdr
Stary 16-01-2012, 20:02   #18
Nygol

ostatecznie egr zaślepiony.silnik chodzi inaczej, ale nie jeździłem bo przy tym mrozie trzeba było wypić piwko w garażu.tak czy siak silnik już po samym odpaleniu auta wyraźnie chodzi inaczej, także mam nadzieję że będzie gitara. jeżeli czyta to Piotrek to jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!jutro jadę na pewno sprawdzić na drodzeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale czuje że jest git. żadnych błędów, a silnik brzmi cudownie!pozdrowienia dla ekologów co powymyślali egr`y, dpf`y i fap`y - pies was trącał!!!
Stary 17-01-2012, 18:31   #19
Nygol

dzisiaj pojeździłem jakieś 100km i autko igła!zaślepienie egr niezawodne
Odpowiedz

Zasady postowania