![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#351 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-06-2011
Model: Ford Mondeo Titanium X
Silnik: 2.2 TDCi / 175 KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
kolega Alecki już ci wyjaśnił gdzie tkwi problem. żadnymi ustawieniami w radiu tego nie zmienisz. nie ma takiej opcji w naszych Blaupunktach, żeby olały parametr music/speech. wiele innych sprzętów ma ten parametr w głębokim poważaniu i ich użytkownicy nie maja nawet pojęcia, że coś się zmienia w parametrach RDS. ich radia olewają ten parametr! nasze Blaupunkty zmieniają dźwięk przy zmianie parametru music/speech. jedyne co możesz zrobić to zgłosić to do danej stacji radiowej. ja tak walczyłem z Radiem ZET przez ponad rok!!! 6 lub 7 razy im to zgłaszałem (od sekratariatu przez dział techniczny, redaktorów aż po dyrekcję). naprawili niedawno. problem był w kujawsko-pomorskim (nadajnik w Trzeciewcu) i w trójmieście gdzie często jeździłem. w zasadzie przestałem słuchać Zetki bo się nie dało. co gorsze u mnie w Toruniu radio zmieniało fale (ustawienie szukające regionalnych częstotliwości) i na jednych parametr był na 0 a na drugich na 1. wtedy to było dopiero słuchanie jak co 2-3 sekundy bass się pojawiał i znikał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc musisz: 1. nakłonić stację do zmiany parametru music/speech (ewentualnie wymiany nadajnika RDS bo ponoć się psują i wysyłają fałszywe sygnały) lub 2. zmienić ulubioną stację radiową lub 3. zmienić sprzęt audio w samochodzie lub 4. zmienić samochód Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. żadne zabawy z ustawieniami radia nie pomogą. a przy okazji ze swojej strony dzięki ci Alecki za pomoc bo mi kiedyś tez odpowiedziałeś w tej samej sprawie i to był początek do połapania się w tym temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a później testy, zabawy, trochę wiedzy z wikipedii i udało się temat ogarnąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez kewalls ; 19-09-2012 o 23:31 |
|
|
|
|
|
|
#352 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-09-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
|
Mam tę wersję:
MAIN_VER_SW: 1118_100429 REG_VERSION: DI_SWNAVI6.4C1P7.3 NAVI_VER_SW: N0967VF__6.4C1P7.3 DVD: 2008 Mapy DVD są 2008, to jest kompatybilne ze sobą? Jest to wersja 5,1 lub 5,3? Dziękuję za odpowiedź! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Lishak ; 20-09-2012 o 21:22 |
|
|
|
|
|
#353 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-07-2004
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: kopciuch 2.0
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#354 | ||
|
![]() Imię: marek
Model: mondeo vigniale kombi
Silnik: 2,0 diesel ecobost
Rocznik: 2019
|
nie ma odpowiedzi czy po tym bedzie po polsku jak wloze nowa mape
Bump: Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#355 | |
|
![]() Imię: fred
Model: Mondeo MkIV
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#356 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-09-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
|
Witam,
Moja nawigacja po naprawie wymaga wgrania softu. Czy ktoś moze mi wyjasnic jak to sie robi? Krótka historia: Nawigacja resetowała się, została naprawiona (musiałem wysłać, nie mogłem osobiście odebrać) z informacja że bez samochodu nie da się wgrac softu. Za pomoc z góry dziękuje. |
|
|
|
|
|
#357 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Co Wy na to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ile takie coś jest warte? Gdzie wkłada się w NX-a płyte i karte SD,pod zaślepke od klaw ON/OFF???
|
|
|
#358 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Nowa karta w tej chwili kosztuje w ASO (wbrew temu co napisane) ok. 600zł, więc warte jest tyle, ile ktoś da...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (zwykle jakieś 200-250zł).
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-11-2012 o 15:06 |
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
No ja mam dotykową z czarnym panalem NX to chyba ta karta będzie pasować?
600zł kosztuje taka karta nowa w ASO na PL + EUROPĘ z 2012r?Jeśli tak to nie jest tak źle jeszcze jak na ASO...co innego ok.1000zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#360 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Nie prościej po prostu zdjąć ten panel i zajrzeć??? Przecież to trwa 15 sekundGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obniżkę cen kart z mapami wymusił TomTom po wykupieniu Teleatlasu (producenta map dla urządzeń Bosha/Blaupunkta stosowanych w Fordzie).
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-11-2012 o 22:42 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
|
|