![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-02-2009
Model: mondeo mk4 Ghia
Silnik: 2,0TDCi 140KM
Rocznik: 2007
|
Tym razem wystarczyło przeczyścić i przesmarować zamek i mechanizm - po problemie - był suchy i zacierał się
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-10-2012
Model: Mondeo
Silnik: TDCI 130KM
Rocznik: 2005
|
Witam,
W MK3 pojawił mi się problem z zamkiem. Czytałem podobne tematy, jednak u mnie sprawa wygląda tak, że nie mam żadnej ingerencji w zamek, nawet od wewnątrz. Jedne drzwi (tylne) są cały czas otwarte. Nie mogę ich zamknąć nawet od wewnątrz. Ten aluminiowy wpust do centralnego jest całkowicie unieruchomiony.. Nawet na siłę nie można go wcisnąć, aby zamknąć drzwi.. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś z Was miał coś podobnego. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Czy nikt nie miał czegoś podobnego? Tematy podobne czytam, jednak ja nie mogę nawet ruszyć zapadką od zamykania - całkowicie jakby zblokowana.. I tylko w jednych - tylnych drzwiach od strony pasażera..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Miałem coś takiego w tylnych lewych drzwiach U mnie zatarł się element metalowy zamka => pomogło WD40 i ręczne rozruszanie zamka pozdrawiam Arturek
|
|
|
#15 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
coś mi się podobnego zaczyna dziać w zamku pasażera z przodu... ostatnio zawiesił się w połowie pomiędzy otwartym i zamkniętym i nic nie pomogło.... a pasażer chce wyjść Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kilkakrotne zamknięcie i otwarcie z pilota pomogło, ale zamek idzie do wymiany - na szczęście mam komplet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: jak chcesz remko to Ci mogę sprzedać zamek w pełni sprawny z rocznika 2003 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Dzięki wszystkim.
Problem tkwi nadal, więc chyba trzeba będzie do mechanika - niestety.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
uszkodzona kaseta zamka, do wymiany w całości.
|
|
|
#18 |
|
|
W jednych drzwiach (tylne prawe) nie włącza się blokada (nie zamykają się) - ani automatycznie, ani ręcznie.
Blokady od wewnątrz nie da się w ogóle wcisnąć. Próbowałem znaleźć jaką odpowiedź, ale o tym konkretnie nie mogę znaleźć konkretów... To będzie elektryka czy coś innego do 'poprawy'? |
|
|
|
#19 |
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
po pierwsze takie tematy już na forum są 2, więc wszystkie 3 połączyłem w jeden.
Ja też miałem identyczny przypadek, drzwi prawy tył - padł zamek w drzwiach, kupiłem drugi używany (z podwójnym ryglowaniem, bo moje auto to posiada) za 30zł + wysyłka, wymieniłem i wszystko wróciło do normy, stary po wyjęciu, postukaniu i kilku innych męczarniach też się odblokował, ale już mu nie ufam...
Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 18-12-2013 o 22:21 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Tzn. tej blokady nie dało się w ogóle wcisnąć?
Bo to mnie najbardziej dziwi, że ona ani drgnie. I w jaki sposób mogę sprawdzić czy to chodzi o zamek w tych drzwiach, czy w drzwiach kierowcy? To chodzi o coś takiego: http://allegro.pl/mondeo-mk-3-zapink...787259939.html ? Ostatnio edytowane przez SphunaR ; 18-12-2013 o 22:17 |
|