Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-01-2013, 19:36   #301
nowy32
ford::amateur

Model: s-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Witam.Przeglądałem na allegro oferty map do nawigacji i mam pytanie odnośnie tych map [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] obydwie sa do Travelpilot FX .Czy wie ktoś jaka jest rożnica miedzy tymi mapami a zaznaczam ze mam taką nawigacje w swoim samochodzie na karte ale nie dotykowa .Obecnie nie mam żadnej karty i chciałem coś kupic ,którą byście polecali.

nowy32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2013, 20:32   #302
kenji
ford::advanced

Model: Kuga II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2018

Nano, możesz zrobić kilka fotek jak wygląda nawigowanie?
kenji jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2013, 21:25   #303
Nano_PL

Model: Focus II FL
Silnik: 1.8 Duratec Flexifuel

Kenji, spróbuje coś tam cyknąć, nie jestem pewien czy jutro będę gdzieś jechał ale może
Nano_PL jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2013, 22:16   #304
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał nowy32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.Przeglądałem na allegro oferty map do nawigacji i mam pytanie odnośnie tych map [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] obydwie sa do Travelpilot FX .Czy wie ktoś jaka jest rożnica miedzy tymi mapami a zaznaczam ze mam taką nawigacje w swoim samochodzie na karte ale nie dotykowa .Obecnie nie mam żadnej karty i chciałem coś kupic ,którą byście polecali.
Pewnie są podobne (jedna dedykowana do dystrybucji i ASO Ford, druga zrobiona przez TomToma w wyniku jakiegoś zatargu z Fordem - dotychczas Ford miał wyłączność na dystrybucję map do swoich samochodów). Moim zdaniem (jeśli kupować 2012) - należy kupić tańszą.
Stary 04-01-2013, 21:21   #305
Nano_PL

Model: Focus II FL
Silnik: 1.8 Duratec Flexifuel

kenji, mam te kilka fotek dla Ciebie, choć tak prawdę mówiąc nie ma tam co fotografować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - chyba że masz na myśli jakąś konkretną sytuację to spróbuję zrobić.
sorry za słabą jakość (rozmazania) ale w aparacie nie zauważyłem ze sie tak porobilo no a w czasie jazdy ciężko było ustabilizować aparat bez lampy.. eh.. - musi wystarczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
dodatkowo zrobilem filmik z ustawiania adresu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - nic tu szczególnego, ale może się przyda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy okazji ponowie mój problem- Czy u Was nawigacja przemawia ludzkim głosem ostrzegając o skręcie na skrzyżowaniu itp ? bo mi nie chce gadać..
włożyłem płytę ze stara mapą niemiec, żeby się oprogramowanie dezaktualizowało i ponownie moją kartę, żeby jeszcze raz przeprowadzić aktualizację - jutro przetestuję czy zaczęła mówić czy nie, wiem tylko ze jak bawię się w garażu gdzie nie ma zasięgu GPS to w czasie ustawienia celu podroży navi przemawia, że kalkuluje trasę, więc coś tam mówić potrafi... a w trasie gadać powinna bo niema navi to bieda trochę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

EDIT:
no i przetestowałem navi - zaczeła mówić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czyli dezaktualizacja i ponowna aktualizacja przyniosła rozwiązanie problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. coś się musiało za pierwszym razem źle zrobić..

Ostatnio edytowane przez Nano_PL ; 05-01-2013 o 14:01
Nano_PL jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-01-2013, 21:58   #306
kenji

Model: Kuga II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2018

Dzięki za fotki, chciałem porównać do poprzednich wersji.
kenji jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-01-2013, 13:14   #307
koyotee

Imię: Łukasz
Model: Mondeo mkIV kombi
Silnik: 2,0 tdci econetic
Rocznik: 2009

Opis producenta mapy 2012

Najważniejsze cechy produktu:

Zachodnia Europa z około 100% pokryciem szczegółowych sieci dróg, w tym Republiki Czeskiej, Polski i Słowacji.
Wybór kodu pocztowego dla 21 krajów.
Wykazy TMC dotyczące: Austrii, Szwajcarii, Francji i we Włoszech i wielu innych krajach, takich jak Belgia i Niemiec. Więc będzie się kierować bezpiecznie do miejsca przeznaczenia w drogowych korkach.
Łącznie około 2,15 milionów POI takich jak restauracje, stacje benzynowe (w tym CNG i stacji LPG), apteki, bankomaty i wiele innych.
Co nowego:
Aktualizacje zawierają wiele nowych informacji, takich jak nowe ulice, nowe obszary mieszkalne, nowych sytuacji w ruchu i wiele innych.
Rozszerzenie szczegółowej sieci drogowej w Polsce do około 100% (+24%).
Rozszerzenie numerów domów w następujących krajach: Czechy do 44% (+18%), Francja na 92% (12%), w Grecji do 60% (+30%), Republika Irlandii do około 100% (+30%) i Polska do 55% (+8%).
koyotee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-01-2013, 21:10   #308
koyotee

Imię: Łukasz
Model: Mondeo mkIV kombi
Silnik: 2,0 tdci econetic
Rocznik: 2009

Jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem to została ostatnia sztka, (ja kupiłem 2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ):

koyotee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-01-2013, 00:26   #309
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017

nie ma juz kupiłem
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-01-2013, 16:26   #310
kaczor99

Model: Mondeo
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2015
Talking Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał koyotee Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem to została ostatnia sztka, (ja kupiłem 2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ):

Zastanawia mnie jedno , po co 2 sztuki - szybciej jedzie , a może dokładniej .No sam nie wiem.

Tagi
blaupunkt , ford , mp3 , nawigacja

Zasady postowania