Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-01-2013, 16:58   #11
Athenry
ford::average

Imię: Bartek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Nie odpala za pierwszym razem

Dzieje ci się tak przy minusowych temperaturach?. Myślę, że przyczyn może być kilka. Po pierwsze sprawdz klamry na akumulatorze może nie stykaja?. Sprawdź też bezpieczniki. jeżeli nie to może być problem ze stacyjką, może jakiś kabelek sie przetarł?. Jeżeli nic z tego to może immobiliser?.

Athenry jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-01-2013, 17:00   #12
solitary
ford::beginner

Model: Mondeo MKV
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał Athenry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzieje ci się tak przy minusowych temperaturach?. Myślę, że przyczyn może być kilka. Po pierwsze sprawdz klamry na akumulatorze może nie stykaja?. Sprawdź też bezpieczniki. jeżeli nie to może być problem ze stacyjką, może jakiś kabelek sie przetarł?. Jeżeli nic z tego to może immobiliser?.
W różnych temperaturach (odpalałem w garażu, gdzie jest temperatura na plusie - też występuje ten efekt). Klemy w sumie mogę sprawdzić - niedawno wymieniany akumulator, może coś tam nie gra.... Na stacyjne nie ma luzów.

Jak zdiagnozować czy to immobiliser ?

Dzięki za podpowiedź.
solitary jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-01-2013, 17:04   #13
Athenry

Imię: Bartek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001

Znalazłem wątek który może ci coś podpowie:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

W sumie to może nie być immobilaiser, z tego względu, że zapalają ci sie kontrolki. tak przynajmniej mi sie wydaje. Jeżeli masz 2 komplety kluczyków spróbuj tym drugim odpalić.

Pozdrawiam
Athenry jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-01-2013, 17:40   #14
mirwol

Imię: Mirek
Model: Focus IV
Silnik: 1,5
Rocznik: 2018

Prawdopodobnie pada rozrusznik. Dla entuzjastów- czyszczenie, dla leniwych- czekanie na kompletny klops i wymiana lub regeneracja. U mnie pomiędzy objawami jak u ciebie a kompletnym padnięciem buło ok. 15 tyś.km
mirwol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-01-2013, 17:42   #15
solitary
ford::beginner

Model: Mondeo MKV
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał mirwol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prawdopodobnie pada rozrusznik. Dla entuzjastów- czyszczenie, dla leniwych- czekanie na kompletny klops i wymiana lub regeneracja. U mnie pomiędzy objawami jak u ciebie a kompletnym padnięciem buło ok. 15 tyś.km
coś w tym może być... wcześniej miałem "mixer" - wtedy pomagało wrzucenie 6 biegu i przesunięcie odrobinę samochodu (od jakiegoś pół roku ten problem jakby zanikł, pojawił mi się może raz lub dwa).
solitary jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-01-2013, 17:53   #16
mirwol

Imię: Mirek
Model: Focus IV
Silnik: 1,5
Rocznik: 2018

Słynne opiłki z dwumasy. Przy obecnych cenach rozruszników warto wymienić (jest nowy bendix i dobry wirnik, poza tym wymiana nie jest najprostsza więc nie warto wyciągać tylko do czyszczenia.
mirwol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania